Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη: Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των συμμετεχόντων του πάρτυ, υπόνοιες για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, τι έδειξαν οι τοξικολογικές- Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από λίγες ημέρες η 24χρονη Γεωργία Μπίκα από την Θεσσαλονική κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πάρτυ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Διοργανωτές και εμπλεκόμενοι αναφέρθηκαν, ήδη από την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση, γνωστοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ωστόσο, τα στοιχεία τους περέμεναν άγνωστα και μόνο κάποιοι χρήστες κοινωνικών δικτύων κατονόμαζαν τους συμμετέχοντες.

Εδώ και τρεις μέρες όμως δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των φερόμενων ως δραστών και πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Περογιαννάκη και τα αδέρφια Ευαγόρα και Βασίλη Λεβέντης της γνωστής οικογενείας Λεβέντη- Δαυίδ που είχαν μετοχές στην Coca Cola 3E. Ως διοργανωτής του πάρτυ ορίζεται ο Μάνος Παπαδόπουλος μετρ του εστιατορίου «Αχίλλειον» της Θεσσαλονίκης. Το κατάστημα μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης ανακοίνωσε πως σταματά την συνεργασία του με τον Παπαδόπουλο.

Ένα ακόμη όνομα που συσχετίστηκε με τον βιασμό είναι αυτό του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου. Το όνομα κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη. Ωστόσο δεν φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση αφού σύμφωνα με τον ίδιο την περίοδο εκείνη βρισκόταν στο Άμπου Ντάμπι με την μητέρα και την σύντροφό του. Μάλιστα καταθέτει στοιχεία για την αθωότητά του και προχώρησε σε μήνυση του Ηλία Γκιώνη για δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Γεωργία Μπίκα δέχθηκε μήνυμα από τον Παπαδόπουλο στο οποίο την προσκαλούσε σε ένα φιλικό πάρτυ σε ξενοδοχείο. Η ίδια όπως δήλωσε και στην κατάθεσή της παρευρέθηκε μαζί με φίλες της. Όμως επειδή δεν περνούσαν καλά και παρατήρησαν κάποιες ύποπτες κινήσεις, όπως γυναίκες που φαίνονταν να χρηματίζονταν, αποφάσισαν να αποχωρίσουν. Αφού έφυγαν όλες μαζί η 24χρονη λόγω ζάλης αδυνατούσε να βρει το αυτοκίνητό της και έτσι τηλεφώνησε στον Παπαδόπουλο για να την βοηθήσει. Εκείνος ήταν που την έπεισε να επιστρέψει στο πάρτυ.

Εκείνη συνέχιζε να μην αισθάνεται καλά και αποφάσισε να κλείσει ένα δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και να φύγει το πρωί που θα έχει συνέλθει, καθώς σύμφωνα και με τον δικηγόρο της το σπίτι της είναι περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Όταν όμως ανέβηκε στον τέταρτο όροφο που βρισκόταν το δωμάτιο τρεις άνδρες άγνωστοι προς εκείνη αλλά συμμετέχοντες του πάρτυ την πλησίασαν και την παρέσυραν στην σουίτα τους με την δικαιολογία πως δεν κάνει να μείνει μόνη στην κατάστασή της.

Δεν θυμάται τι έγινε από την ώρα που την πήραν στο δωμάτιο και μετά. Το μόνο που θυμάται είναι πως το πρωί που ξύπνησε ήταν μόνη της γυμνή από την μέση και κάτω με το εσώρουχό της στο πάτωμα σε ένα άγνωστο δωμάτιο.

Αμέσως τηλεφώνησε στον διοργανωτή του πάρτυ και τον ρώτησε αν ξέρει πως βρέθηκε στο δωμάτιο και τι συνέβη. Εκείνος της ζήτησε να τον επισκεφθεί στο σπίτι του. Η ίδια όπως κατέθεσε τηλεφώνησε κατευθείαν στον δικηγόρο της και εκείνος την προέτρεψε να μεταβεί γρήγορα στο αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλει τον βιασμό της, πράγμα που έπραξε.

Πως έφτασαν στην σύλληψη του 27χρονου

Στις 2 Ιανουαρίου η κοπέλα σίγουρη πως βιάστηκε κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για βιασμό. Δεν θυμόταν τα ονόματα των δραστών αλλά ο ένας εξ αυτών είχε κάνει το λάθος να την καλέσει στο κινητό.

Η Γεωργία παρέδωσε το νούμερο στις αρχές και εκείνες με την σειρά του ανακάλυψαν τον κάτοχο και τον προσήγαγαν. Αποδείχθηκε πως ήταν ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης.

Ο Λεβέντης οδηγήθηκε στο τμήμα αλλά δεν παραδέχθηκε τίποτα. Αντιθέτως, δήλωσε πως συνευρέθηκε μεν με την καταγγέλουσα αλλά με την συναίνεσή της. Μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Λίγες ώρες αργότερα δεν δίστασε να ανεβάσει προκλητική φωτογραφία στο Instagram που διαβάζει χαλαρός την είδηση της σύλληψής του στην εφημερίδα.

Η ανάρτηση του Παπαδόπουλου για το συμβάν και η σύλληψή του

Ο Μάνος Παπαδόπουλος που προσκάλεσε την κοπέλα ανέβασε στις 13.01 στο Instagram δήλωση μετανοίας γράφοντας πως «βλακωδώς» πίεσε την 24χρονη να παραμείνει στο πάρτυ και της ζητά συγγνώμη για όσα έγιναν.

Παρ’ όλα αυτά λίγες μέρες μετά πήρε πίσω την ανάρτηση και δήλωσε πως άγνωστοι των ξυλοκόπησαν του αφαίρεσαν το κινητό και το ανάκτησε μέρες μετά. Για αυτό το γεγονός καταθέσει μήνυση για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία.

Παρά τις δηλώσεις περί αθωότητάς του η αστυνομία προέβει στην σύλληψή του σήμερα το πρωί με την κατηγορία της μαστρωπείας. Έτσι ανοίγει και μία παράλληλη έρευνα της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για εμπλοκή κυκλώματος μαστρωπείας στην υπόθεση.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η 24χρονη από την πρώτη στιγμή κατέθεσε στην αστυνομία πως είχε πιεί. Για αυτό άλλωστε αποφάσισε να κλείσει  δωμάτιο στο ξενοδοχείο και να φύγει το πρωί νηφάλια. Μολαταύτα είχε υποψίες πως κάποια ουσία πρέπει να της έριξαν στο ποτό, ενώ συμπλήρωσε πως στο δωμάτιο που ξύπνησε βρήκε χάπια ανδρικής διέγερσης.

Πράγματι στις τοξικολογικές εξετάσεις οι υποψίες της κοπέλας επεδείχθησαν αληθείς. Βρέθηκε κατασταλτική ουσία που ευθύνεται για την μειωμένη αντίστασή της και την τελική λιποθυμία της στο δωμάτιο των τριών. Επίσης στην δράση της οφείλεται και η απώλεια μνήμης.

Το ενδεχόμενο προφυλάκισης και οι κατηγορίες που θα τους αποδοθούν

Οι υπόλοιποι δύο της τριάδας Ευαγόρας Λεβέντης και Κωνσταντίνος Περογιαννάκης δηλώνουν άγνοια για τους ισχυρισμούς της κοπέλας. Ωστόσο μετά και την χθεσινή της κατάθεση στην Αστυνομία όλοι του κινδυνεύουν με προφυλάκιση και το κατηγορητήριο αναμένεται βαρύ με ποινές που αγγίζουν και τα ισόβια.

Πιο συγκεκριμένα θα τους αποδοθούν κατηγορίες:

Mόνο για τον 27χρονο για:

  • Βιασμό σύμφωνα με το άρθρο 336 παρ. 4 που προβλέπει κάθειρξη 10 χρόνων για τον άνθρωπο που τέλεσε την γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του θύματος

Για ομαδικό βιασμό για:

  • Βιασμό σύμφωνα και πάλι με το άρθρο 336 άλλα με την παρ. 3 που προβλέπει ισόβια κάθειρξη για όλους τους θύτες. Αν όμως βρεθούν και ουσίες που κατέστειλαν τις λειτουργίες του θύματος τότε συνυπολογίζεται και ο νόμος 338 για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Αυτός προβλέπει ισόβια κάθειρξη για εκείνον που καταχράστηκε την διανοητική, σωματική ή όποιαδήποτε άλλη αναπηρία του ατόμου για να προβεί σε γενετήσια πράξη.

 Η ανακοίνωση της Coca Cola 3E

Ο Αμερικανικός κολοσσός αναψυκτικών εξέδωσε προ δύο ημερών ανακοίνωση για το συμβάν που αναφέρει:

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση.

Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας».

Σχετικά άρθρα