Τα 3 έξυπνα tips για να αναδείξεις το μακιγιάζ σου αν φοράς γυαλιά οράσεως

Εάν φοράτε γυαλιά σίγουρα θα έχετε έρθει σε εκείνη την δύσκολη θέση του πως να μακιγιαριστείτε με αυτά, καταλήγοντας σε ένα όμορφο αποτέλεσμα και αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Το ποσοστών των ανθρώπων που φοράει καθημερινά γυαλιά οράσεως είναι μεγάλο, εάν ανήκετε και εσείς σε αυτό το ποσοστό είναι κρίμα να απορρίπτεται την ιδέα να βάφεστε λόγο του ότι το μακιγιάζ σας θα δείχνει λιγότερο εντυπωσιακό με τα γυαλιά. Αντιθέτως υπάρχουν έξυπνα και εύκολα tips που μπορούν να αναδείξουν το βλέμμα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Πάμε να τα δούμε μαζί βήμα-βήμα:

Foundation

Ένα βασικό πρόβλημα όταν φοράμε γυαλιά είναι ότι το μακιγιάζ στη μύτη αρχίζει να φεύγει και πολλές φορές σχηματίζονται κόκκινα σημάδια. Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι να τοποθετήσετε ελάχιστη ποσότητα foundation στη μύτη σας. Για extra tip, ανάλογα με το τύπο δέρματος, εάν είναι πιο λιπαρό, τοποθετήστε λίγο primer πριν χρησιμοποιήσετε το foundation. Έτσι, η μύτη σας δε θα είναι τόσο λιπαρή και τα γυαλιά σε θα γλιστράνε προς τα κάτω.

Tips για μακιγιάζ ματιών

Υπάρχουν δυο τύποι οι πρεσβυωπικοί και οι μυωπικοί φακοί οράσεως. Οι πρεσβυωπικοί φακοί έχουν την τάση να μεγαλώνουν τα μάτια, για το λόγο αυτό μη φοβηθείτε τα smokey eye looks, ώστε να δώσετε μια ισορροπία στο βλέμμα σας. Σημαντικό είναι να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας δίνοντας όγκο και όχι μήκος, εάν ήδη έχετε μεγάλες βλεφαρίδες μπορείτε να τις γυρίσετε με το ειδικό ψαλιδάκι για να αποφύγετε την επαφή με τα γυαλιά σας.

Pinterest

Στην περίπτωση των μυωπικών φακών οράσεως, τα μάτια δείχνουν μικρότερα κι όπως αντιλαμβάνεστε στόχος σας είναι να τα μεγαλώσετε με το μακιγιάζ. Ξεκινήστε δίνοντας λάμψη, στην εσωτερική γωνία του ματιού και κάτω από το φρύδι, ώστε να φωτίσετε και να ανοίξετε το βλέμμα σας.

Στους μυωπικούς φακούς αποφύγετε τελείως το μαύρο μολύβι και το eyeliner καθώς θα “εξαφανίσει” το μάτι σας. Στη συνέχεια, τονίστε το κάτω βλέφαρό σας με ένα λευκό μολύβι μέσα στο μάτι μεγαλώνοντας έτσι το βλέμμα σας , τέλος ολοκληρώστε το eye look σας με μια μάσκαρα δίνοντας όγκο και ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Φρύδια

Σημαντικό ρόλο σε ένα μακιγιάζ είναι τα φρύδια, ποσό μάλλον στην περίπτωση που φοράτε γυαλιά τα φρύδια σας πρέπει να είναι όσο πιο περιποιημένα γίνεται, ώστε να τονίζουν το βλέμμα σας. Ο τρόπος που θα γεμίσετε τα φρύδια σας εξαρτάται από το σκελετό των γυαλιών σας, αν αυτός τα κρύβει ή όχι.

Για παράδειγμα εάν τα γυαλιά σας είναι μαύρα και επιλέξετε να κάνετε σκούρο eye look τότε είναι καλό να αποφύγετε το έντονο σκούρο φρύδι. Αυτό που πρέπει να προσέξετε σε αυτή την περίπτωση είναι να είναι πάντα καλοφτιαγμένα είτε τα κρύβει ο σκελετός των γυαλιών είτε όχι, γιατί όπως και να έχει τα φρύδια σας θα φαίνονται μέσα από τους φακούς μυωπίας σας.

Αλπίδου Ευαγγελία 

Instagram: @evangelie_alp

Σχετικά άρθρα