Οι 6 τάσεις στην διακόσμηση του 2022 για εσωτερικούς χώρους: Καφέ αποχρώσεις, λιτές γραμμές και γεωμετρικά σχέδια κυριαρχούν φέτος

Η εσωτερική διακόσμηση αποτελεί το βασικότερο στοιχείο ενός σπιτιού. Πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο έχουν ασχοληθεί με την μορφή και την διακόσμηση του χώρου. Οι κινέζοι ενδιαφέρονταν για την τοποθέτηση των επίπλων στον χώρο ώστε να ρέει σωστά η συμπαντική ενέργεια. Οι Ρωμαίοι αγαπούσαν τα γήινα χρώματα και τις απλές γραμμές ώστε να μιμούνται την αρμονία της φύσης.

Οι φετινές τάσεις υπακούν αυτές τις επιταγές και προτείνουν τις καφέ αποχρώσεις, τα γεωμετρικά σχέδια και τα απλά διακοσμητικά για να δημιουργήσουν μία ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα. Μπαίνοντας στην τρίτη χρονιά της πανδημίας το σπίτι μας συνεχίζει να αντανακλά την ανάγκη μας για χαλάρωση.

Οι διακοσμητές και αρχιτέκτονες αναδεικνύουν τους εσωτερικούς χώρους με απαλά υφάσματα, τερακότα, μαξιλάρια και καφέ χρώματα.  Φυσικά αυτά προσαρμόζονται στο στυλ και την ιδιοσυγκρασία του ενοίκου και υπάρχουν για να φτιάξουν την δικιά του διάθεση.

Καφέ που εκπέμπει δύναμη, ζεστασιά και ηρεμία

Συνδυάστε διαφορετικές αποχρώσεις όπως σκούρο καφέ, μπεζ, και της άμμου για ποικιλία. Επίσης μην περιορίζεστε και παίξτε με τις υφές των υφασμάτων. Σύμφωνα με το φενκ σούι το καφέ είναι το ιδανικό χρώμα για να εναρμονιστείς με το περιβάλλον και την φύση. Φέρνει ενεργητικότητα και ηρεμία ενώ βοηθά το φως να διαχέεται καλύτερα στον χώρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE Decor (@elledecor)

Αντικείμενα με άρωμα φύσης

Τέτοια μπορεί να είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο όπως βάζα και φυτά εσωτερικού χώρου ή ταπετσαρίες και υφάσματα με φυσικά μοτίβα. Όπως επίσης και αποξηραμένα λουλούδια.

Έπιπλα σε αφηρημένο σχέδιο

Τραπεζάκια, καρέκλες και διακοσμητικά που θυμίζουν κυκλαδίτικα εδώλια σε αποχρώσεις του υπόλευκου. Ιδιαίτερα σχέδια που μοιάζουν σαν να βγήκαν απευθείας από την μητέρα φύση.

 Γεωμετρικά σχέδια

Εκτός από μίνιμαλ είναι μοντέρνα και ταιριάζουν με πολλά χρώματα. Γεωμετρίες μπορείτε να δημιουργήσετε και με τον τρόπο που βάφετε τους τοίχους. Μπορείτε να κάνετε κύκλους ή σχήματα με διαφορετικά χρώματα αλλά και να προσθέσετε ταπετσαρίες με σχηματικά μοτίβα που προσθέτοντας μία πιο φουτουριστική νότα.

Μια πινελιά από δέρμα

Με επιρροές 1980 τα δερμάτινα έπιπλα δίνουν μία πιο ρουστίκ ατμόσφαιρα στον χώρο ενώ συνδυάζονται πολύ εύκολα με διάφορα χρώματα και σχέδια. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από καναπέδες, πολυθρόνες αλλά και διακοσμητικά για να διαλέξετε όποιο σας αρέσει. Προτιμήστε το οικολογικό δέρμα για μία πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Το δέρμα ταιριάζει υπέροχα και με ξύλο αλλά και με την καφέ διακόσμηση που προαναφέρθηκε.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα