Ο Τσιτσιπάς δηλώνει ότι είναι στο 100% για το Αυστραλιανό Όπεν

Το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς ξεκίνησε και όλοι οι μεγάλοι τενίστες βρίσκονται επί Αυστραλιανού εδάφους για τους αγώνες. Όλοι εκτός του Τζόκοβιτς, ο οποίος τελικά απελάθηκε απο την Αυστραλία πριν λίγες μέρες καθώς εισήλθε ανεμβολίαστος στη χώρα, έχοντας νοσήσει. Ο Νόλε δε θα αγωνιστεί στη Μελβούρνη, καθώς ανακλήθηκε η βίζα του και το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του για επανεξεταση της απόφασης.

Με όλα τα μέτρα λοιπόν να τηρούνται, το Αυστραλιανό Όπεν ξεκίνησε και μαζί ξεκίνησε την πορεία του και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Στεφ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον αγκώνα στα τέλη του Νοεμβρίου, σε κλινική της Ελβετίας.  Μάλιστα απευθύνθηκε στον ίδιο γιατρό που είχε χειρουργήσει τον Τζόκοβιτς με αντίστοιχο πρόβλημα. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και ο ίδιος ο τενίστας το επικοινώνησε στο Facebook με το παρακάτω κείμενο:

«Τα πράγματα συχνά γίνονται δυσκολότερα πριν γίνουν ευκολότερα, αλλά με κάθε αγώνα έχουμε μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε τη δική μας μοναδική ιστορία. Κάποιες ημέρες η ζωή έχει να κάνει με τα όνειρά σου, τις ελπίδες και τα οράματα για το μέλλον. Υπάρχουν επίσης ημέρες όπου η ζωή έχει να κάνει απλά με το να βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και αυτό είναι επίσης εντάξει. Σε όλους τους θαυμαστές, σας ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξη και ενθάρρυνσή σας. Επικεντρωμένος σε ένα πιο υγιές και πιο ευτυχισμένο μέλλον. Επόμενη στάση, προετοιμασία στο Ντουμπάι σε δύο εβδομάδες από τώρα και μετά ανυπομονώ για την Αυστραλία».

Η ανάρρωση από την επέμβαση σίγουρα θα έπαιρνε χρόνο και αυτό ήταν κάτι που ήξερε ο 23χρονος αθλητής. Μάλιστα, μετά από ενοχλήσεις που ένιωσε στο ATP Cup αποσύρθηκε από κάποιους αγώνες και δεν έπαιξε ούτε στις διοργανώσεις σε Σίδνεϋ και Αδελαΐδα για να κρατήσει δυνάμεις για το Grand Slam τουρνουά.

Για αυτό και πλέον βρίσκεται στο 100% των αποδόσεων του και ξεκίνησε τους αγώνες στη μεγάλη διοργάνωση της Αυστραλίας. O Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε στον 1ο γύρο ενάντια στον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ, το οποίο και κέρδισε εύκολα με 3-0 σετ. Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά θα είναι ο Αργεντίνος Σεμπάστιαν Μπάεζ με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον 2ο γύρο. Φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά το στοίχημα της bwin δείχνει τους Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Ναδάλ. Αμέσως μετά φιγουράρει ο Τσιτσιπάς, που είναι και το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Οι Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Ναδάλ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στον 1ο γύρο της διοργάνωσης, οπότε συνεχίζουν ακάθεκτοι στο τουρνουά.

Ο τελικός του Αυστραλιανού Όπεν θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου, οπότε μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει πολύ το τοπίο με αγώνες back to back. O Τσιτσιπάς πάντως μετά τη νίκη του απέναντι στον Ίμερ, έγραψε ένα ιδιαίτερο μήνυμα στην κάμερα της διοργάνωσης που σε μετάφραση σημαίνει «Σκίσε το, πάμε να βγάλουμε λεφτά». Με αυτό ο Τσιτσιπάς ουσιαστικά υπόσχεται το μέλλον του στο τουρνουά και ότι θα φτάσει ψηλά. Μένει μόνο να το κάνει πράξη…!

 

 

Σχετικά άρθρα