10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής για γραμμωμένους κοιλιακούς γρήγορα και απλά

Ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα είναι σίγουρα επιθυμητό από τους περισσότερους ανθρώπους όχι τόσο για την εξωτερική τους εμφάνιση όσο για την ψυχική ικανοποίηση και την υγεία του οργανισμού. Οι κοιλιακοί είναι βασικό σημείο κάθε προγράμματος γυμναστικής και χωρίζονται στον ορθό κοιλιακό, τον εγκάρσιο και τον πλάγιο.

Πρόκειται για σκελετικούς μύες που πρέπει ακολουθούν μία συγκεκριμένη σειρά εκγύμνασης για να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός και να έχουμε τι καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τοποθετούνται πάντοτε στο τέλος της προπόνησης καθώς αποτελούν κεντρικό μέρος στήριξης σε πολλές ασκήσεις και έτσι καταπονούνται πιο εύκολα.

Ιδανικά γυμνάστε πρώτα τους ορθούς κοιλιακούς, περάστε τους πλαγίους και τελειώστε με τους εγκάρσιους. Το συγκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων έχει διάρκεια 10 λεπτών και είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για να δείτε σύντομα γράμμωση.

Σύμφωνα και με την γυμνάστρια, θα πρέπει να κρατάτε την πλάτη κάτω, επίπεδη στο χαλάκι και να έχετε τα πόδια σας χαμηλά. Δεν θα χρειαστείτε περαιτέρω εξοπλισμό εκτός από ένα χαλάκι.

Σχετικά άρθρα