Τα 6 στυλ κουζίνας σύμφωνα με τις νέες τάσεις της διακόσμησης για να εμπνευστείτε

Η κουζίνα είναι από τα βασικότερα μέρη του σπιτιού. Εκτός από χώρος μαγειρέματος είναι και δημιουργικότητας αλλά και χαλάρωσης. Από τα μοντέρνα στυλ έως τα πιο country και σκανδιναβικά θα βρείτε πολλές ιδέες για να εμπνευστείτε και για την δική σας.

Η κατασκευή της πρέπει να είναι όσο πιο λειτουργική γίνεται και ώστε να διευκολύνονται οι δουλειές σας. Η ομορφιά, οι χρωματικοί τόνοι, το στυλ και η ανακαίνισή της είναι αυτά που ολοκληρώνουν την διακόσμησή της. Οι τομείς που θα πρέπει να ελέγξετε για την αλλαγή της κουζίνας είναι οι συσκευές, η διαρρύθμιση, τα χρώματα, ο τύπος του δαπέδου και των επίπλων.

Εμείς σας προτείνουμε 6 στυλ κουζίνας σύμφωνα με τις νέες τάσεις στην διακόσμηση.

Country Style 

Ένα από τα πιο μοντέρνα στυλ κουζίνας που συνδυάζει ρουστίκ και βιομηχανικό σχέδιο με πολλά σύγχρονα στοιχεία. Είναι ιδιαιτέρως λειτουργική και ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκες της καθημερινότητας. Κυριαρχούν τα ρετρό πλακάκια, το ξύλο, οι φυσικοί τόνοι και οι συνθέσεις με ράφια.

 Σύγχρονη και μίνιμαλ 

Εδώ το στυλ είναι πιο απλό και καθόλου φορτωμένο. Παρουσιάζει μοντέρνες πινελιές, έντονο φωτισμό και λείες επιφάνειες σε πάγκους και ντουλάπια. Επίσης οι συσκευές είναι τελευταίας τεχνολογίας και το βασικό υλικό είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Γαλλικού τύπου 

Όσον αφορά τους χώρους μαγειρέματος, δεν υπάρχει τίποτα πιο λειτουργικό όσο αυτό το στυλ. Ο χώρος εδώ αποκτά ζεστά χρώματα που θυμίζουν τοπίο της Προβηγκίας. Το κρεμώδες ντουλάπι έχει ένα ταλαιπωρημένο φινίρισμα που αναδεικνύει μια ατμόσφαιρα του παλιού κόσμου. Σημειώστε πως βασικά στοιχεία είναι ο πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο και τα βασιλικά φωτιστικά.

60s και ρετρό

Συνήθως ο όρος ρετρό χρησιμοποιείται σε πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους με μια κομψή μοντέρνα ατμόσφαιρα των μέσων του 20ου  αιώνα. Το κορυφαίο στολίδι στο δωμάτιο είναι η ρετρό κουζίνα. Ο πάγκος με πλακάκι είναι ένα άλλο ρετρό κλασικό που κοστίζει πολύ λιγότερο στην εγκατάσταση από ό,τι η φυσική ή η κατασκευασμένη πέτρα. Οι μπροστινοί νεροχύτες με ποδιά λειτουργούν σε κάθε τύπο κουζίνας και εδώ απλώς αυξάνει την ρετρό ελκυστικότητα αυτού του χώρου. Επισφράγιση της εμφάνισης αυτού του χώρου μαγειρέματος είναι το πάτωμα μαρμολέουμ.

Σκανδιναβική πολυτέλεια

Στην συγκεκριμένη περίπτωση κυριαρχεί το λευκό και οι λιτές γραμμές. Κινούμαστε λοιπόν στις νόρμες του μινιμαλισμού και ενώνονται το ξύλο με το μάρμαρο. Στον χώρο πρέπει μπαίνει άπλετο φως ώστε να αποπνέει αρμονία και ηρεμία.

Κλασική κουζίνα

Ένα συντριπτικά αγαπημένο στυλ κουζίνας είναι το παραδοσιακό, αφού τέτοιοι χώροι ορίζονται από κλασικά χαρακτηριστικά που προσθέτουν τόσο βιώσιμη λειτουργία όσο και διαρκή ομορφιά που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. Αγαπάμε επίσης τις καρέκλες εμπνευσμένες εμπνευσμένες από jazz στυλ που συμβάλλουν στη διαχρονική τους γοητεία.

 

Σχετικά άρθρα