Yogalates: Το νέο είδος γυμναστικής που συνδυάζει yoga και πιλάτες για σωστή στάση σώματος, γράμμωση και αποβολή του στρες

Οι πιλάτες είναι ένα από τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά είδη γυμναστικής και διαθέτει με την σειρά της πολλές μορφές εκγύμνασης. Ένα από αυτά είναι το Yogalates που συνδυάζει πιλάτες αλλά και yoga.

Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ήρεμα είδη που επικεντρώνεται στην σωστή αναπνοή και την άσκηση του κορμού. Κάποιες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθούν και όργανα γυμναστικής, ενώ το κάθε πρόγραμμα μπορεί να δίνει περισσότερη έμφαση στην yoga ή στις πιλάτες.

Μέσω του yogalates επιτυγχάνεται η καλύτερη στάση του σώματος βοηθώντας το άτομο να έρθει σε επαφή και με τον διαλογισμό όση ώρα γυμνάζεται. Βελτιώνει την μυϊκή δύναμη, την ευλυγισία και την ισορροπία. Γυμνάζει χωρίς να προσθέτει όγκο και εστιάζει στους μύες στήριξης του σώματος.

Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν την γυμναστική αλλά δεν έχουν χρόνο να γυμνάσουν κάθε μυϊκή ομάδα ξεχωριστά. Επίσης ενδύκνειται για τους ανθρώπους που θέλουν γράμμωση αλλά και ηρεμία αφού συμβάλλει στην αποβολή του στρες.

Σχετικά άρθρα