Κουρτίνες: 5 ιδέες για να ντύσετε το σαλόνι σας

Oι κουρτίνες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ή να χαλάσουν την εμφάνιση ενός δωματίου. Όχι μόνο ντύνουν έναν χώρο  αλλά έχουν επίσης τη μαγική ικανότητα να τον μεταμορφώνουν, είτε για να δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας ψηλότερης οροφής, είτε για να πλαισιώνει τη θέα που κυριαρχεί ακριβώς έξω από το παράθυρό σας.

Σε αντίθεση με το να βάψετε τους τοίχους σας στην αγαπημένη απόχρωση της εποχής η τοποθέτηση κουρτινών είναι μία πιο αναίμακτη και ξεκούραστη διαδικασία. Εκτελούν μια εντελώς πρακτική λειτουργία την προστασία από το φως του ήλιου και τα αδιάκριτα βλέμματα από το εξωτερικό αλλά και μια αισθητική.

Οι κουρτίνες γίνονται συχνά μια από τις πινελιές στο εσωτερικό λόγω του χρωματικού συνδυασμού, της υφής ή του σχεδιασμού τους. Σε άλλες περιπτώσεις, ταιριάζουν αρμονικά στο συνολικό στυλ του δωματίου, τονίζοντας το. Ανεξάρτητα από το στυλ σας, αυτές οι 5 ιδέες για κουρτίνες ελπίζουμε ότι θα σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας.

Minimalist style

Οι ρωμαϊκές, ιαπωνικές και σκανδιναβικές κουρτίνες βρίσκονται στο απόγειο της μόδας. Όλα πρέπει να είναι εξαιρετικά απλά. Τα περίπλοκα σχέδια, τα οποία είναι βαριά και δύσκολα στον συνδυασμό. Μπορείτε να βρείτε βαριά, ογκώδη υφάσματα και ελαφριά, σχεδόν χωρίς βάρος. Η επιλογή πρέπει να καθοδηγείται από το στυλ του δωματίου, καθώς και από τη θέση και τον βαθμό φωτισμού του.

Δώστε χρώμα στον χώρο

Στη νέα σεζόν, οι σχεδιαστές συνιστούν να προτιμάτε τα συγκρατημένα κλασικά, τα οποία τονίζουν τέλεια μια ευχάριστη ήρεμη ατμόσφαιρα. Το highlight πρέπει να είναι ένας συνδυασμός κουρτινών και τούλι. Παράλληλα, το τούλι πρέπει να επιλέγεται σε ανοιχτά αέρινα χρώματα και με σχέδια. Ως μοτίβα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφαιρετικά ή floral print. Οι κουρτίνες πρέπει να παραμένουν σταθερές.

Κουρτίνα ασορτί με πολυθρόνα

Μπορείτε να φτιάξετε κάλυμμα για την πολυθρόνα στο ίδιο χρώμα με την κουρτίνα σας ή να δημιουργήσετε μία χρωματική αντίθεση. Τοποθετείστε την πολυθρόνα ακόμη πιο κοντά στο παράθυρο για πιο ολοκληρωμένη διακόσμηση.

Ολόλευκο σαλόνι αλλά έντονη κουρτίνα

Δώστε μία πινελιά χρώματος με την κουρτίνα σας και κρατήστε τον υπόλοιπο χώρο απλό. Ειδικά αν έχετε σαλόνι στις αποχρώσεις του άσπρου τότε η κουρτίνα είναι εκείνη που θα φωτίσει τον χώρο χωρίς να τον επιβαρύνει.

Ρωμαϊκού τύπου  

Δίνεται μία πιο λιτή αλλά αριστοκρατική άποψη στο σαλόνι σας ενώ είναι πολύ πρακτικό στην χρήση του. Μπορείτε να κάνετε ένα layring ταιριάζοντας και μία δεύτερη κουρτίνα από πάνω. Τολμηρό αλλά chic και πάντα μοντέρνο.

 

Σχετικά άρθρα