Η «superfood» σαλάτα της Jennifer Aniston που έτρωγε επί 10 χρόνια στα γυρίσματα των «Friends»

Η Jennifer Aniston ή κατά κόσμον Jennifer Anastasakis είναι η διάσημη Rachel από τα «Φιλαράκια» (Friends), μια σειρά που έγραψε ιστορία κατά την δεκαετία του 1990. Η συμπρωταγωνίστριά της Courtney Cox πρόσφατα αποκάλυψε πως η Aniston έτρωγε την ίδια σαλάτα κάθε μέρα στο γύρισμα για 10 ολόκληρα χρόνια.

Βέβαια, οι φανατικοί θεατές της σειράς γνωρίζουν εδώ και χρόνια την αγαπημένη συνταγή της «Rachel» και πολλοί είναι εκείνοι που την έχουν εντάξει στο διατροφολόγιό τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Cox στους Los Angeles Times: «Ήταν μια σαλάτα η Τζένιφερ παρασκεύασε με μπέικον γαλοπούλας και φασόλια garbanzo και δεν ξέρω τι», «απλώς έχει έναν τρόπο με το φαγητό, κάτι που πραγματικά βοηθά. Γιατί αν πρόκειται να τρως την ίδια σαλάτα κάθε μέρα για 10 χρόνια, καλύτερα να είναι μια καλή σαλάτα, σωστά;».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emili Kern (@somanydishes)

Η υγιεινή διατροφή της Aniston

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια είναι γνωστή για την υγιεινή διατροφή που κάνει, στην οποία προσθέτει άφθονα φρούτα και λαχανικά. Η συνταγή για τη λεγόμενη «σαλάτα Τζένιφερ Άνιστον» έχει προσαρμοστεί ξανά και ξανά με τα χρόνια, ενώ πολλά συστατικά τροποποιήθηκαν για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις του μάγειρα.

Τώρα, κάνει και πάλι τον γύρο της σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Instagram και TikTok, επειδή μια σαλάτα τόσο ανθεκτική πρέπει να βρίσκεται στις επιλογές όλων. Η σαλάτα είναι ένας συνδυασμός λαχανικών, δημητριακών και βοτάνων γεμάτη με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Ποιά είναι η συνταγή;

Εάν έχετε βαρεθεί τις συνηθισμένες σαλάτες σας, μπορείτε να πάρετε μία ώθηση από τη σαλάτα με πλιγούρι της Aniston. Μπορείτε να προσθέσετε dressing ή να ανταλλάξετε μερικά από τα συστατικά μέχρι να πετύχετε τη δική σας ιδέα για μια τέλεια σαλάτα.

Τα αυθεντικά συστατικά της είναι:

  • 3, 5 φλιτζάνια μαγειρεμένο πλιγούρι
  • 2- 3 αγγουράκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα (μπορεί επίσης να ψηθούν στο φούρνο ή να τηγανιστούν στον αέρα για λίγο επιπλέον τραγανό)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
@themodernnonnaJennifer Aniston Salad 🥗 Let me know what other celebrity salads you want to see in the comments ❤️♬ Little Bitty Pretty One – Bobby Day

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που χορταίνουν γρήγορα και για πολλές ώρες και με ελάχιστες θερμίδες. Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που μαγειρεύεται γρήγορα και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Τα φασόλια Garbanzo είναι και αυτά γεμάτα θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και σίδηρο.

Τα αγγούρια παρέχουν βιταμίνη Κ και τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν φλαβονοειδή, ενώ βότανα όπως η μέντα και ο μαϊντανός προσθέτουν γεύση και φωτεινότητα.  Περιέχει πολλά συστατικά από την μεσογειακή κουζίνα και διατροφή αποδεικνύοντας τις Ελληνικές επιρροές που έχει από την καταγωγή της.

Σχετικά άρθρα