Αυτός ο Λονδρέζος αρχιτέκτονας μοιράζεται στο Tik Tok τις 5 συμβουλές διακόσμησης με βάση το Feng Shui

Το Tik Tok έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που διαδόθηκε μέσα στην περίοδο της πρώτης καραντίνας. Ξεκίνησε με απλά αστεία βιντεάκια με χορό και μουσική αλλά πλέον χρησιμοποιείται και από επιστήμονες και άλλους ειδικούς για να κάνουν την επαφή τους με τον κόσμο περισσότερο προσιτή. Αυτό χρησιμοποίησε και ο διάσημος διακοσμητής Cliff Tan που με το ψευδώνυμο @dearmodern μοιράζεται με τους χιλιάδες ακολούθους του συμβουλές διακόσμησης βάσει του Feng Shui.

Ο Λονδρέζος αρχιτέκτονας χρησιμοποιεί σε κάθε του δουλειά την κινέζικη αρχαία παράδοση την οποία περιγράφει ως εφαρμογή της κοινής λογικής και του ενστίκτου κατά την σχεδίαση των χώρων και του σπιτιού. Σύμφωνα με τον Cliff, το φενγκ σούι βασίζεται στην ιδέα ότι το μελλοντικό μας μονοπάτι εξαρτάται από την τύχη, τις προσπάθειες και την κατάσταση του μυαλού μας ή το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και ότι η πρακτική του αφορά τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος σας για τα διάφορα μέρη της ζωής σας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της κριτικής σκέψης γύρω από τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν οι μεταβλητές του σπιτιού σας και τις διαφορετικές ενέργειες που φέρνουν σε έναν χώρο.

@dearmodern A quick makeover of my own bedroom as a kid! Extended version of this video on YouTube @dearmodern #fengshui #spaceplanning #interiordesign #interiors ♬ original sound – Mr Cliff Tan

Οι περίπου 1.6 εκατομμύρια ακόλουθοί του τον κατακλύζουν με ερωτήσεις για το πως να διακοσμήσουν το σπίτι τους και ο ίδιος απαντά πάντα λύνοντας τα πιθανά προβλήματα των σπιτιών τους. Οι συμβουλές του δεν περιορίζονται σε μεγάλες, εκτεταμένες κατόψεις ή πολυτελή διαμερίσματα. Είναι εξίσου πιθανό να βοηθήσουν έναν φοιτητή με το δωμάτιό του αλλά και μια οικογένεια με το διαμέρισμα ή την μονοκατοικία της.

Εκείνο που είναι άγνωστο είναι πως το φενγκ σούι δεν είναι κινέζικη επινόηση αλλά οι κινέζοι βασίστηκαν στο έργο του Αριστοτέλη «Ελάσσονα 2: Μηχανικά, Περί ατόμων γραμμών, Ανέμων θέσεις και προσηγορίαι, Περί Ξενοφάνους, περί Ζήνωνος, περί Γοργίου». Σε αυτό ο Αριστοτέλης αναφέρεται στην κατασκευή κτισμάτων, στον ρόλο της μηχανικής αλλά των ανέμων και του νερού. Για αυτό στα κινέζικα το φενγκ σούι σημαίνει αέρας και νερό

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις συμβουλές του Cliff για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με βάση το φενγκ σούι

Συνδέστε την πρακτική με τη δική σας κουλτούρα

Ο Cliff συμβουλεύει τους ανθρώπους να εξασκούν το φενγκ σούι με προσωπικό τρόπο και να κάνουν επιλογές που σχετίζονται με τον εαυτό τους, την κουλτούρα τους και τις εμπειρίες τους. Για αυτόν, η πολιτιστική ευαισθησία έχει να κάνει με την επιλογή αντικειμένων που κατανοείτε πλήρως και απολαμβάνετε, ώστε να έχετε μια σημαντική σύνδεση με τα αντικείμενα στο σπίτι σας.

Μη χρησιμοποιείτε αντικείμενα που δεν έχουν κανένα νόημα για εσάς

Στην Κίνα, κρεμούν πίνακες ή κάδρα που είναι γραμμένοι με κινέζικους χαρακτήρες και περιγράφουν τυχερά πράγματα. Πολλοί είναι εκείνοι που επηρεασμένοι κρεμούν ρητά γραμμένα στα κινέζικα που ωστόσο δεν γνωρίζουν τι λένε. Αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην ενέργεια του χώρου, αντιθέτως μπορεί να την επιβαρύνει. Προτιμήστε να τοποθετείτε στους χώρους σας πράγματα που κάτι σημαίνουν για εσάς. Κάποια ανάμνηση, κάποια εμπειρία, κάποια στιγμή που δεν θα θέλατε να ξεχάσετε.

Κάνετε αισθητή την παρουσία σας στον χώρο

Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε τις αρχές την κινέζικης διακόσμησης είναι να έχετε πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντός σας. Αναλύοντας το περιβάλλον γύρω σας και παίρνοντας συνεχώς υπολογισμένες αποφάσεις, θα αρχίσετε να βλέπετε το περιβάλλον που έχει ζωή και ενέργεια.

Μην ακολουθείτε τους κανόνες του φενγκ σούι χωρίς πραγματικά να το γνωρίζετε

«Αποφύγετε να λαμβάνετε συμβουλές για το φενγκ σούι στην ονομαστική τους αξία», λέει ο Cliff. «Να ρωτάτε πάντα γιατί και να εκλογικεύετε τη λογική πίσω από οποιαδήποτε σύσταση φενγκ σούι».

Εμπιστευθείτε το έντικτό σας

Το Φενγκ Σούι στοχεύει στην δημιουργία ενός χώρου που θα νιώθετε προστατευμένοι και άνετοι σε έναν χώρο ή περιβάλλον είναι κάτι περισσότερο από απλά να δείχνει το σπίτι όμορφο και μοντέρνα διακοσμημένο.

Σχετικά άρθρα