Ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο Daniil Medvedev στέκεται στο πλευρό των αμάχων της Ουκρανίας και στέλνει μήνυμα υποστήριξης μέσω των κοινωνικών δικτύων

Ο πρόσφατα ανακηρυχθής νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο Daniil Medvedev έστειλε σήμερα ένα μήνυμα υποστήριξης στους ανθρώπους της Ουκρανίας δηλώνοντας την αντίθεσή του στην επιθετική ρητορική της χώρας του. Ο Ρώσος τενίστας ήταν φανερά απογοητευμένος από την έλλειψη υποστήριξης που έλαβε κατά την διάρκεια του τελικού του Australian Open και στο τέλος του αγώνα δήλωσε πως «το παιδί σταμάτησε πια να ονειρεύεται».

Πρώτος ο συμπατριώτης και συνάδελφος του Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ έγραψε στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα «όχι πόλεμο παρακαλώ».

Ο Μεντβέντεφ επέστρεψε στη δράση την περασμένη εβδομάδα στο Ακαπούλκο

Ο Μεντβέντεφ έφτασε στον ημιτελικό, προτού ηττηθεί με 6-3, 6-3 από τον Ραφαέλ Ναδάλ. Μετά τον αγώνα, ο Μεντβέντεφ παραδέχτηκε ότι δεν ήταν αρκετά καλός. «Δεν νομίζω ότι έπαιξα καλά σήμερα, γενικά το επίπεδό μου δεν ήταν αρκετά καλό για να ανταγωνιστώ έναν παίκτη όπως ο Ναδάλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Medvedev Daniil (@medwed33)

Παρά την ήττα, ο Μεντβέντεφ ανέβηκε στο Νο. 1 για πρώτη φορά στην καριέρα του, αφού ο Τζόκοβιτς μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με τον εμβολιασμό του έπεσε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νούμερο 2. Ο Μεντβέντεφ θα ελπίζει να τα πάει καλά στα Masters στο Indian Wells και το Μαϊάμι.

Οι δηλώσεις Μεντβέντεφ

Ο Μεντβέντεφ συνέχισε τις δηλώσεις στα κοινωνικά δίκτυα λέγοντας πως «θυμάστε τι είχα πει μετά τον τελικό του Australian Open; Αυτή η ιστορία αφορούσε μόνο εμένα και τα παιδικά μου όνειρα. Και σήμερα θέλω να μιλήσω εκ μέρους κάθε παιδιού στον κόσμο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Medvedev Daniil (@medwed33)


Συνέχισε δε προσθέτοντας: ««Όλοι έχουν τα όνειρά τους, η ζωή τους μόλις ξεκινάει, τόσες πολλές ωραίες εμπειρίες έρχονται: πρώτοι φίλοι, πρώτα μεγάλα συναισθήματα.

Όλα όσα νιώθουν και βλέπουν αν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Γι’ αυτό θέλω να ζητήσω ειρήνη στον παγκόσμιο κόσμο, για ειρήνη μεταξύ των χωρών. Τα παιδιά γεννιούνται με εσωτερική εμπιστοσύνη στον κόσμο, πιστεύουν τόσο πολύ σε όλα: στους ανθρώπους, στην αγάπη, στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, στις ευκαιρίες τους στη ζωή.

Ας είμαστε μαζί και ας τους δείξουμε ότι είναι αλήθεια, γιατί κάθε παιδί δεν πρέπει να σταματήσει να ονειρεύεται».

Σχετικά άρθρα