Τα 10 tips διακόσμησης για να ανανεώσετε τον τοίχο σας

Η ανακαίνιση του χώρου είναι σίγουρα μία χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία που εκτός από χρόνο απαιτεί και χρήματα. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να δώσετε νέα πνοή στον χώρο σας με μερικές μικρές αλλαγές στην διακόσμηση και ειδικά στον τοίχο σας.

Οι άδειοι τοίχοι είναι γεμάτοι με δυνατότητες και μερικές προσθήκες μπορούν να κάνουν ένα σπίτι να μοιάζει ανανεωμένο εύκολα και γρήγορα. Ανεξάρτητα από το στυλ σας, παρακάτω θα βρείτε μερικά κόλπα που μπορούν να αλλάξουν τους τοίχους και να αναδείξουν την προσωπικότητα και το γούστο σας.

Βάλτε τέχνη στον χώρο

Ένας μεγάλος πίνακας ή φωτογραφία θα τραβήξει την προσοχή και θα δώσει τον τόνο σε έναν μικρό χώρο. Μπορείτε να βάλετε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία σε έναν μινιμαλιστικό χώρο ή προσθέστε χρώμα με ένα ζωντανό αφηρημένο κομμάτι και ένα μεγάλο κάδρο ή τρίπτυχο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Durston Saylor (@durstonsaylor)

Δώστε χρώμα με ταπετσαρίες

Βάλτε ταπετσαρία σε έναν μόνο τοίχο και τους υπόλοιπους αφήστε τους με ένα μόνο χρώμα. Προτιμήστε τα έντονα και ζωντανά χρώματα για να αναδείξετε τον χώρο και να μπείτε δυναμικά στην άνοιξη που έρχεται.

Κρεμάστε καθρέφτες

Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, βοηθώντας έναν μικρό χώρο να αισθάνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Δοκιμάστε να κρεμάσετε έναν μεγάλο καθρέφτη ή εμφανίστε πολλά μικρότερα κομμάτια σε στυλ κομμωτηρίου.

Ζωγραφίστε δικά σας σχέδια

Είναι σίγουρα κάτι πιο δύσκολο αλλά ταυτοχρόνως είναι και πιο δημιουργικό. Έτσι, θα φτιάξετε κάτι που θα σας αρέσει και θα φτιάξετε κάτι μοναδικό.

Τοποθετήστε ράφια

Εάν δεν έχετε χώρο για ράφια ή βιβλιοθήκη, τοποθετήστε τα στον τοίχο. Βάλτε αιωρούμενα ράφια και διακοσμήστε τα με βιβλία και περιοδικά, μικρά γλυπτά και άλλες πιθανότητες και άκρες.

Βάλτε απλίκες στον τοίχο

Οι απλίκες προσθέτουν μια επιπλέον πηγή φωτός χωρίς να καταλαμβάνουν χρήσιμο χώρο στο πάτωμα, το τραπέζι και τα ράφια. Επιλέξτε ένα εντυπωσιακό σχέδιο που λειτουργεί και ως γλυπτό τοίχου για να φέρει φως και στυλ.

Τοποθετήστε την τηλεόραση στον τοίχο σαν κάδρο

Η προσθήκη μιας επίπεδης οθόνης στον τοίχο σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο αφού δεν θα χρειαστεί να βάλετε επιπλέον έπιπλο. Ταυτοχρόνως, θα βελτιώσετε τον τοίχο σας και να ενημερώσετε ολόκληρη την εμφάνιση του καθιστικού ή του υπνοδωματίου σας. Επιπλέον, τηλεοράσεις όπως η εύστοχη ονομασία “The Frame” έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με έργα τέχνης όταν είναι απενεργοποιημένες.

Προτιμήστε χάρτινα φωτιστικά αντί για μεταλλικά ή πλαστικά

Όπως και οι απλίκες, τα κρεμαστά φώτα που τοποθετούνται στον τοίχο είναι ένας όμορφος συνδυασμός μορφής και λειτουργίας. Είναι μία εναλλακτική λύση που θα φωτίσει το χώρο σας προσθέτοντας μια μαγευτική αίσθηση απαλής εστίασης σε ένα δωμάτιο.

Βάλτε χαλιά στους τοίχους

Ένα χαλί και ειδικά ένα με αφηρημένο σχέδιο είναι ότι χρειάζεται για τον χώρο σας. Και ενώ είναι υπέροχα στο πάτωμα, μπορούν επίσης να κάνουν αξιοθαύμαστη δουλειά ως διακόσμηση τοίχου. Μπορείτε να μεγαλώσετε και να καλύψετε μεγαλύτερο χώρο. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και διαφορετικές.

Αντί για κάδρα κρεμάστε καλάθια

Προσθέστε καλάθια στον τοίχο σας! Είτε θέλετε να είστε πολύχρωμοι είτε μίνιμαλ, μπορείτε να ζωντανέψετε οποιονδήποτε μουντό χώρο με μια ποικιλία από καλάθια σε διαφορετικά μεγέθη και υφές.

Σχετικά άρθρα