7 φεμινιστικά αποφθέγματα της Meghan Markle για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η δούκισσα του Sussex Meghan Markle έχει πολλές φορές αποδείξει πως δεν φοβάται να υψώσει την φωνή της για θέματα που αφορούν την ίδια, τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και πολλά κοινωνικά προβλήματα. Με την δύναμη του λόγου της πολλές φορές έχει μιλήσει για την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων γυναικών σε θέσεις ευθύνης όπως στο συνέδριο UN Women των Ηνωμένων Εθνών και σε επίσκεψή της σε σχολείο της Βρετανίας λίγο πριν παραιτηθεί από τα βασιλικά της καθήκοντα.

Τα 7 αποφθέγματά της για τις γυναίκες 

Η ανοικτή επιστολή της, 2014
«Πρέπει να ξέρεις ότι είσαι αρκετή. Ένα μάντρα που τώρα έχει ριζώσει τόσο βαθιά μέσα μου που δεν περνάει μέρα χωρίς να το ακούσω να επαναλαμβάνεται στο κεφάλι μου. Αυτό το χάσιμο πέντε κιλών δεν θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη, αυτό το περισσότερο makeup δεν θα σε κάνει πιο όμορφη, ότι η εμβληματική ρήση του Jerry Maguire “με ολοκληρώνεις”  ειλικρινά, δεν είναι αλήθεια. Είσαι πλήρης με ή χωρίς σύντροφο. Είσαι αρκετή όπως είσαι».

Συνέντευξη της στο InStyle, 2015
«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του να είσαι κορίτσι αφεντικό στο γραφείο, στο σπίτι ή οπουδήποτε πηγαίνεις είναι να ξέρεις απλώς την αξία σου».

Διάσκεψη του ΟΗΕ για τις γυναίκες, 2015
«Οι γυναίκες αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού και των δυνατοτήτων τους, επομένως δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε πρακτικό για τις φωνές τους, για τις φωνές μας, να μην ακουστούμε στα υψηλότερα επίπεδα λήψης αποφάσεων».

Διάσκεψη του ΟΗΕ για τις γυναίκες, 2015

«Οι γυναίκες χρειάζονται μια θέση στο τραπέζι, χρειάζονται μια πρόσκληση για να καθίσουν εκεί και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου αυτό δεν είναι διαθέσιμο, πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους τραπέζι. Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κατανόηση ότι δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την αλλαγή αποτελεσματικά χωρίς γυναικεία πολιτική συμμετοχή».

Στην διαδικτυακή πλατφόρμα Create and Cultivate, 2016

«Δεν χρειάζεται να φορά φόρεμα για να είσαι φεμινίστρια. Είσαι φεμινίστρια όπως ακριβώς είσαι. Μπορείς να είσαι μια γυναίκα που θέλει να δείχνει ωραία και να υποστηρίζει την ισότητα των γυναικών. Δεν υπάρχει στολή για τον φεμινισμό είσαι φεμινίστρια όπως ακριβώς είσαι».

Συζήτηση στο πάνελ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 2019
«Η αυτοπεποίθησή σου έρχεται στο να γνωρίζεις ότι μια γυναίκα στο πλευρό σου, όχι πίσω σου, είναι στην πραγματικότητα κάτι για το οποίο δεν πρέπει να απειλείσαι, αλλά, σε αντίθεση με αυτό, θα πρέπει να νιώθεις πραγματικά δυνατός έχοντας αυτή την πρόσθετη υποστήριξη ότι αυτό είναι πραγματικά για εμάς που δουλεύουμε μαζί. Αυτό σημαίνει για μένα η ισότητα των φύλων και το να έχω τους άντρες μέρος αυτής της συζήτησης να λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα απειλητικό για μια γυναίκα να φτάσει στο ίδιο επίπεδο, είναι η ασφάλειά μας σε αριθμούς, αυτή είναι η δύναμή μας και η δύναμή μας ως ομάδα».

Επίσκεψη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Dagenham, 2020
Η Δούκισσα του Sussex κάλεσε τα έφηβα αγόρια «να εκτιμήσουν, να εκτιμήσουν και να προστατεύσουν» τις γυναίκες στη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο σχολείο ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Και τους προέτρεψε να «δώσουν το παράδειγμα για κάποιους άντρες που δεν το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο».

Χρόνια μας Πολλά!

 

Σχετικά άρθρα