Η Gigi Hadid δωρίζει όλα τα έξοδα από τις πασαρέλες της την εβδομάδα μόδας στον λαό της Ουκρανίας

Η Gigi Hadid χρησιμοποιεί την επιτυχία της για να βοηθήσει τους πρόσφυγες του πολέμου. Το 26χρονο τοπ μόντελ ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στο Instagram την Κυριακή ότι δωρίζει τα κέρδη από τις εμφανίσεις της στην Εβδομάδα Μόδας του 2022 για να βοηθήσει την Ουκρανία εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα, καθώς και για να στηρίξει όσους περνούν παρόμοια σύγκρουση στην Παλαιστίνη, την γη των προγόνων της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

«Έχοντας ένα καθορισμένο πρόγραμμα για τον Μήνα Μόδας σημαίνει ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ παρουσιάζουμε συχνά νέες συλλογές μόδας κατά τη διάρκεια σπαραχτικών και τραυματικών περιόδων της ιστορίας», ξεκίνησε η Hadid στη λεζάντα της ανάρτησής της, η οποία περιελάμβανε φωτογραφίες και βίντεο από διάφορες γιορτές της Εβδομάδας Μόδας. «Δεν έχουμε τον έλεγχο των περισσότερων προγραμμάτων εργασίας μας, αλλά θα θέλαμε να περπατήσουμε «για» κάτι», πρόσθεσε.

Δήλωσε, επίσης, ότι ακολουθεί τα χνάρια του «φίλου» της και συναδέλφου της μοντέλου Mica Argañaraz, η Hadid έγραψε στο Instagram: «Δεσμεύομαι να δωρίσω τα κέρδη μου από τα σόου του Φθινοπώρου του 2022 για να βοηθήσω όσους υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και να συνεχίσω να υποστηρίζω αυτούς που βιώνουν κάτι ανάλογο στην Παλαιστίνη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

Θέλει να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο να κρατά τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά απέναντι στις κοινωνικές αδικίες. Ο κόσμος θα πρέπει πάνω από όλα τα πολιτικά, την φυλή και την θρησκεία να θυμάται πως είναι αδέρφια. Ενώ στο τέλος το διάσημο μοντέλο το οποίο εμφανίστηκε σε σόου κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας του Παρισιού, του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης σημείωσε πως «στο τέλος της ημέρας, αθώες ζωές πληρώνουν για τον πόλεμο – όχι για ηγέτες».

Η εισβολή συνεχίζεται

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται αφού οι δυνάμεις τους εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου — την πρώτη μεγάλη χερσαία σύγκρουση στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Οι λεπτομέρειες των μαχών αλλάζουν μέρα με τη μέρα, αλλά εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν επίσης τραπεί σε φυγή, λένε τα Ηνωμένα Έθνη.

Όσο αυτά συμβαίνουν η εισβολή, με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προκαλέσει την καταδίκη του σε όλο τον κόσμο και ολοένα και πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ukraine UA (@ukraine.ua)

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κάλεσε για ειρηνευτικές συνομιλίες – μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς – ενώ προέτρεψε τη χώρα του να αντεπιτεθεί. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ συγκεντρώνονται στην περιοχή γύρω από την Ουκρανία, και διάφορες χώρες έχουν επίσης υποσχεθεί βοήθεια ή στρατιωτική υποστήριξη στην αντίσταση.

Ο Πούτιν επιμένει ότι η Ουκρανία έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία και ότι ενεργεί προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας του για την ασφάλεια. Ο Zelensky όμως υπόσχεται να μην λυγίσει.

Σχετικά άρθρα