Τα 11 κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στην διακόσμησή σας

Μεταξύ της επιλογής επίπλων, του πειραματισμού με δείγματα βαφής και της τοποθέτησης, υπάρχουν εκατοντάδες μικρές αποφάσεις που αφορούν το στυλ του τέλειου χώρου. Ακόμη και η παραμικρή εσφαλμένη εκτίμηση, όπως το να κρεμάσετε τα έργα τέχνης πολύ ψηλά ή να επιλέξετε χρώμα σε γυαλιστερό και όχι ματ φινίρισμα, μπορεί να έχει μεγάλο αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο.

Παρακάτω, θα βρείτε τα 11 πιο κοινά λάθη που κάνετε στην διακόσμηση και πρέπει να αποφεύγετε.

1. Ίδια ύψη σε όλα τα έπιπλα

Αν όλα έχουν το ίδιο μέγεθος ή αν όλα είναι είτε πολύ μεγάλα είτε πολύ μικρά, το δωμάτιό σας θα μοιάζει απροσδιόριστα χαώδες. Θα σας διευκολύνει να προσομοιάσετε τον χώρο σας με μία πόλη και να τον γεμίσετε με έναν συνδυασμό υψών και αναλογιών. Κοιτάξτε οποιοδήποτε αστικό τοπίο και θα βρείτε αυτό το συναρπαστικό μείγμα κλίμακας και ένα μοναδικό μείγμα συναρπαστικών σχημάτων.

2. Πολύ σκούρα έπιπλα σε μικρούς χώρους

Η εύρεση της τέλειας διακόσμησης για έναν μικρό χώρο διαβίωσης μπορεί να είναι μια σοβαρή πρόκληση σχεδιασμού. Ένα βασικό λάθος στα μικρά δωμάτια είναι τα σκούρα έπιπλα. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να κλίνουν προς βαριά, ογκώδη και σκούρα έπιπλα. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια συνηθισμένη επιλογή, σημειώνει ότι η σκοτεινή διακόσμηση κάνει αμέσως ένα δωμάτιο να αισθάνεται στενό και δυσπρόσιτο.

Στα μικρά διαμερίσματα πρέπει να επιλέγονται ελαφρύτερα υφάσματα και φινιρίσματα που θα ανυψώσουν τον χώρο. Επιλέξτε μεγάλα κομμάτια ή κουρτίνες από λινό ή ελαφρύ ύφασμα και κινηθείτε σε μια ευρεία παλέτα χρωμάτων ώστε να αντανακλούν το φως. Φυσικά, αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα ποπ χρώμα, προτιμήστε το, αρκεί ο υπόλοιπος χώρος να έχει έναν απαλό συνδυασμό χρωμάτων.

3. Επιλέγοντας το λάθος μέγεθος χαλιού

Τα χαλιά μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς ένα δωμάτιο και να δημιουργήσουν ένα σημείο ενδιαφέροντος, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να κρίνουμε το σωστό μέγεθος για το δωμάτιό σας.

Τα σαλόνια χρειάζονται σχεδόν πάντα ένα χαλί τουλάχιστον 2,40 επί 3 μέτρα, αν όχι 2,70 επί 3,60 για τα μεγαλύτερα. Ένα μικρότερο χαλί ταιριάζει δίπλα σε ένα κρεβάτι, σε μια κουζίνα ή σε μια είσοδο, αλλά όχι στο σαλόνι σας. Ως εμπειρικός κανόνας, λέει ότι ένα χαλί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τουλάχιστον δύο καρέκλες ή έναν καναπέ πάνω του.

4. Κάδρα με λάθος είδος τέχνης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE Decor (@elledecor)

Το να βρείτε το τέλειο έργο τέχνης για το σπίτι σας είναι μόνο η μισή μάχη. Η υπόλοιπη κρύβεται στο ύψος που θα το κρεμάσετε, πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Τοποθετήστε το έργο τέχνης σε μια απροσδόκητη αλλά διακριτική τοποθεσία. Το επίπεδο των ματιών είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης και οι περισσότεροι πάντα κάνουν λάθος σε αυτό το σημείο.

5. Το παρακάνετε με τις τάσεις της μόδας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE Decor (@elledecor)

Η νούμερο ένα συμβουλή των διακοσμητών για το στυλ ενός πραγματικά μοναδικού χώρου είναι να σταματήσετε να ακολουθείτε τις μόδες. Κάντε τον χώρο σας να νιώθει προσωπικός. Αναρωτηθείτε, τι είναι εκείνο που θα θέλατε να αναδεικνύει ο χώρος σας και πως θα εξέφραζε εσάς. Παραμερίστε τις τάσεις και κάντε σχεδιαστικές επιλογές με βάση την προσωπική σας αισθητική για να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα αγαπάτε για τα επόμενα χρόνια.

6. Δεν επιλέγετε αρκετά φωτιστικά

Οι αποφάσεις για τον φωτισμό μπορεί να φαίνονται σαν ένα πρακτικό μέρος της διαδικασίας διακόσμησης, αλλά είναι μια πτυχή που οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά κρίνουν εσφαλμένα. Ο φωτισμός είναι απίστευτα σημαντικός για κάθε χώρο. Όταν ο φωτισμός σας ξεπλένει από ψηλά, μπορεί να μην είναι κολακευτικός και σκληρός. Οι καλύτεροι χώροι πρέπει να έχουν μια πληθώρα πηγών φωτός για να δημιουργούν διάφορες ατμόσφαιρες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φωτισμό σε διαφορετικά ύψη, φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια φωτιστικά. Και να επιλέγετε πάντα μαλακούς λευκούς λαμπτήρες. Τα σκληρά φθορίζοντα ή λευκά φώτα μπορούν να κάνουν έναν χώρο να αισθάνεται έντονο και ψυχρός. Ο ζεστός φωτισμός όχι μόνο φτιάχνει τη διάθεση αλλά κάνει επίσης ένα δωμάτιο να αισθάνεται οικείο και λαμπερό.

7. Μεγάλο τραπέζι φαγητού

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Durston Saylor (@durstonsaylor)

Η σκέψη να διοργανώνουμε συνεχώς μεγάλα δείπνα και πάρτυ μπορεί να ακούγεται ελκυστική, η πραγματικότητα είναι συχνά εντελώς διαφορετική. Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, να αποφύγετε να αγοράσετε ένα μεγάλο τραπέζι, εκτός εάν είστε πολύ σίγουροι ότι θα το χρησιμοποιήσετε.

Επιλέξτε μια στρογγυλή τραπεζαρία που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες. Προτιμήστε μια στρογγυλή τραπεζαρία, και ακόμη καλύτερα με δυνατότητα επέκτασης. Έτσι, θα μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα για καθημερινή χρήση και να επεκταθεί σε έως και έξι για μεγαλύτερα πάρτι.

8. Δεν μετράτε τον χώρο

Εάν είστε επιρρεπείς στο να παίρνετε αποφάσεις για τη διακόσμηση σε στιγμές ενθουσιασμού μπορεί να κάνετε ένα ζωτικό λάθος. Πριν κάνετε μια αγορά, συγκεντρώστε τις διαστάσεις κάθε κομματιού για να σχηματίσετε ένα σχέδιο ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη εσωτερικής διακόσμησης που κάνουν οι άνθρωποι είναι να βασίζονται στο μάτι για να μετρήσουν έναν χώρο. Αντί να αγοράζετε έπιπλα επειδή είναι τα αγαπημένα σας, σκεφτείτε τον συνολικό όγκο του χώρου. Μετρήστε κάθε γωνία.

9. Δεν βάζετε φυτά στον χώρο σας

Προσθέστε μερικά φυτά ή δέντρα εσωτερικού χώρου με χαμηλό ύψος. Τέτοια μπορεί να είναι ο φύκος, οι φτέρες και τα αρωματικά φυτά εάν πρόκειται για κουζίνα.

10. Αγοράζετε πολύ φθηνά βασικά έπιπλα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AUGURI STUDIO (@auguri_auguri)

Σαφώς το οικονομικό είναι βασικό κομμάτι και στην διακόσμηση. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κεντρικά κομμάτια όπως ο καναπές και οι πολυθρόνες τότε η ποιότητα δεν αντιστοιχεί και σε μία πολύ φθηνή τιμή.

Το πιο συνηθισμένο λάθος σχεδιασμού εσωτερικού χώρου είναι όταν οι άνθρωποι αγοράζουν πολλά μικρά έπιπλα ή σωρούς αξεσουάρ, για να αποφύγουν να επενδύσουν σε ένα μεγάλο αντικείμενο υψηλής απόδοσης όπως ένας υπέροχος καναπές, ένα υπέροχο κεφαλάρι ή ένα καταπληκτικό έργο τέχνης. Βρείτε ένα κομμάτι που αγαπάτε, εξοικονομήστε χρήματα, κάντε έναν προϋπολογισμό και μετά φτιάξτε ολόκληρο το δωμάτιο γύρω από αυτόν.

11. Κολλάτε τα έπιπλα στον τοίχο

Για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι αγαπάμε να ωθούμε τα έπιπλα τους μέχρι στους τοίχους των χώρων. Πραγματικά, όμως αυτό δεν εξοικονομεί περισσότερο χώρο. Τραβήξτε κομμάτια το ένα προς το άλλο και από τους τοίχους για να δημιουργήσετε πιο οικεία, χρήσιμα καθίσματα. Για να βοηθηθείτε μπορείτε να σχεδιάσετε τον χώρο, δεν είναι όσο δύσκολο ακούγεται και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες σχεδιαστικές ικανότητες. Έτσι θα μπορέσετε να ρυθμίσετε την επίπλωση όπως την φαντάζεστε και να οπτικοποιήσετε την σκέψη σας.

 

Σχετικά άρθρα