Τα 12 λάθη που κάνεις και μπορεί να σαμποτάρουν την ερωτική σου ζωή

Όταν λαχταράς μια γεμάτη σχέση αλλά αισθάνεσαι απογοήτευση επειδή επαναλαμβάνεις τα ίδια μοτίβα σχέσης, μπορεί να νιώθεις απελπισία για το ερωτικό σου μέλλον και να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν θα βρεις ποτέ την ουσιαστική σύνδεση που αποζητάς. Αν διαπιστώσεις ότι συνήθως ερωτεύεσαι άτομα που δεν είναι συμβατά μαζί σου, το ραντεβού μπορεί συχνά να μοιάζει με συναισθηματικό τρενάκι. Είναι δύσκολο να συνεχίσεις να βάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω όταν νιώθεις ότι δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που περίμενες.

Εάν θέλεις μια ουσιαστική σχέση, αλλά απογοητεύεσαι συχνά από τα ραντεβού σου, μπορεί να χρειαστεί να εντοπίσεις τα εμπόδια που μπορεί να σε απομακρύνουν από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποιά είναι τα 12 κοινά λάθη που μπορεί να επηρεάζουν την ερωτική σου ζωή;

  1. Δεν παρατηρείς αν οι πράξεις του ατόμου ευθυγραμμίζονται με τα λόγια του

Είναι σημαντικό να παρατηρείς τις ενέργειες ενός ατόμου όταν βγαίνεις με κάποιον, καθώς πολλοί άνθρωποι τείνουν να έχουν παρωπίδες στην αρχή μιας σχέσης. Όταν βγαίνεις με κάποιον νέο και προσέχεις τις ενέργειές του, αυξάνεται η πιθανότητα να αντιληφθείς τις κόκκινες γραμμές.

  1. Υποθέτεις ότι το άλλο άτομο θέλει την αποκλειστικότητα όπως και εσύ

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να αποφεύγουν την συζήτηση για την αποκλειστικότητα, λόγω φόβου ότι το άλλο άτομο δεν θα είναι στην ίδια σελίδα με αυτούς. Χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επίπεδο ευπάθειας για να γίνει αυτή η συνομιλία. Επομένως, μερικοί άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να υποθέσουν ότι το άλλο άτομο είναι στην ίδια σελίδα με αυτούς. Έτσι, εκπλήσσονται αργότερα όταν ανακαλύπτουν ότι το άτομο με το οποίο βγαίνουν βλέπει άλλους ανθρώπους.

  1. Δικαιολογείς κάθε μειονέκτημά του που δεν σου ταιριάζει

Όταν βγαίνεις ραντεβού με νέο πιθανό σύντροφο, παρατηρώντας πως νιώθεις γύρω του σωματικά και συναισθηματικά μπορεί να καταλάβεις πολλά σχετικά με την αίσθηση της συναισθηματικής ασφάλειας που αυτό το άτομο σου παρέχει. Μετά από τα πρώτα ραντεβού με ένα νέο άτομο, είναι χρήσιμο να κάνεις έναν απολογισμό για να εξερευνήσεις πως νιώθεις όταν περνάς χρόνο μαζί του.

  1. Αποφασίζεις μετά από ένα ή δύο ραντεβού ότι δεν θέλεις να γνωρίσεις κανέναν άλλο

Όταν η σχέση δεν είναι ακόμα αποκλειστική, εξακολουθείς να μαθαίνεις πολλά για το άτομο που βλέπεις και μπορεί να μην γνωρίζεις ακόμη εάν ταιριάζετε και αν θα έχετε μακροπρόθεσμο μέλλον μαζί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αρχικά στάδια του ραντεβού μπορεί να είναι μια κρίσιμη στιγμή για να αξιοποιήσεις άλλες ευκαιρίες γνωριμιών.

Η χημεία που ενδεχομένως να βγει από νωρίς μπορεί να σε ξεγελάσει έτσι που θα νομίζεις πως ερωτεύθηκες. Το ραντεβού, όμως, με άλλους μπορεί βοηθήσει να αποκτήσεις προοπτική και να μειώσεις την πιθανότητα να ερωτευθείς τον λάθος άνθρωπο.

  1. Δεν ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες οι δικές σου και του άλλου από την γνωριμία σας

Ο προβληματισμός σχετικά με το πως προσλαμβάνεις την αγάπη και την υποστήριξη σε μια σχέση μπορεί να σε βοηθήσει να αναγνωρίζεις ποιες είναι οι ανάγκες από μία σχέση. Η γνώση αυτών μπορεί να βοηθήσει να προσδιορίσεις τη συμβατότητά σας με έναν πιθανό σύντροφο, ενώ θα εξοικονομήσεις πολύ χρόνο.

  1. Συνεχίζεις να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που ελπίζει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν

Εάν διακυβεύεις τις αξίες και τις ανάγκες σου για να είσαι σε μια σχέση, απλώς παρατείνει το αναπόφευκτο. Ένας δυνητικός σύντροφος μπορεί να έχει τα περισσότερα από τα προσόντα που αναζητάς, αλλά αν δεν είναι ευθυγραμμισμένες με τις δικές σου ανάγκες ή έχει κάποιον που προσπαθεί να σε πείσει αυτές ότι δεν έχουν σημασία, το μόνο θα συμβεί είναι η απογοήτευση.

  1. Εστιάζεις στις πιθανότητες και όχι στις αποδείξεις

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τις δυνατότητες κάποιου και να παγιδευτείς σε σκέψεις για το μέλλον σας. Στην αρχή μίας γνωριμίας κυριαρχεί πάντα ο ενθουσιασμός, αλλά εκείνος μπορεί να θολώσει την κρίση σου και να σε κάνει να παραβλέπεις τα «στραβά» που υπάρχουν.

  1. Αγνοείς το πως αισθάνεσαι όταν δεν είσαι με το άτομο που βγαίνεις

Είναι εξίσου σημαντικό να δίνεις προσοχή στο πως αισθάνεσαι όταν δεν είσαι μαζί με τον άλλο. Μάλιστα, είναι το ίδιο σημαντικό με το πως νιώθεις όταν περνάς χρόνο μαζί του. Νιώθεις ασφάλεια για τη σύνδεσή σας και την επικοινωνία σας, όταν το σκέφτεσαι; Ή όχι; Αυτές είναι σκέψεις που πρέπει να γίνονται όταν δεν είστε μαζί.

  1. Δεν βάζεις όρια και/ή δεν επικοινωνείς τις ανάγκες σου

Στα αρχικά στάδια του ραντεβού, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται φόβο για την επικοινωνία των αναγκών ή των ορίων τους λόγω φόβου ότι θα χάσουν τη το άλλο άτομο ή θα κριθούν.

Αυτό σε αποτρέπει από την ευκαιρία να δεις πως ανταποκρίνεται το άτομο με το οποίο βγαίνετε όταν βάζετε όρια ή επικοινωνείτε τις ανάγκες σας. Ταυτοχρόνως, του στερείς την ευκαιρία να νιώσει εμπιστοσύνη και να δεις αν όντως αξίζει να τον εμπιστεύεσαι. Και τα δύο αυτά είναι πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή μετέπειτα σχέση.

  1. Δεν αφιερώνεις χρόνο για να συνεχίσεις να καλλιεργείς τη αυτή την σχέση μέσα σου

Όσο πιο δυνατή είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου, τόσο πιο πιθανό είναι να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά τις ανάγκες σου και να βρεις ικανοποίηση από τις σχέσεις σου. Όταν καλλιεργείς τα συναισθήματά σου, αυτά γίνονται μια άγκυρα από την οποία μπορείς να κρατηθείς ό,τι κι αν συμβεί γιατί τελικά θα μπορείς να σε εμπιστευθείς.

  1. Βιάζεις τη σύνδεση με κάποιον λόγω της επιθυμίας να του κρατήσεις το ενδιαφέρον

Έχει μεγάλη αξία να συμβαδίζεις τα «θέλω» σου. Μπορεί να γνωρίσεις ότι τείνεις να δένεσαι εύκολα με τους λάθος ανθρώπους κατά τα αρχικά στάδια του ραντεβού. Μία τέτοια οριοθέτηση μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσεις τις προσδοκίες σου υπό έλεγχο και να σε προστατεύσει, για να πάρεις μια τεκμηριωμένη απόφαση προτού δεσμευτείς πρόωρα με κάποιον που δεν ταιριάζεις.

  1. Μπερδεύεις τη χημεία με τη συμβατότητα

Μπορείς να έχεις χημεία με πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζεις μαζί τους. Σκέψου την χημεία όπως το γλάσο σε ένα κέικ και το κέικ σαν τη βάση της σχέσης σας. Αν από το ίδιο το κέικ λείπουν υλικά, δεν έχει σημασία πόσο γλάσο θα του βάλεις. Δεν θα έχει υπέροχη γεύση και θα νιώσεις απογοήτευση για τον χρόνο που σπατάλισες προσπαθώντας να νοστιμέψεις την συνταγή.

Σχετικά άρθρα