Είμαι μια γυναίκα χωρισμένη με 2 παιδιά, έχω εδώ και 2,5 χρόνια σχέση με κάποιον κατά δέκα χρόνια μικρότερό μου, το πρόβλημα είναι πως η μητέρα του έμαθε για τη σχέση μας και του δημιουργεί διαρκώς καυγάδες

Είμαι μια γυναίκα χωρισμένη με 2 παιδιά. Έχω εδώ και 2,5 χρόνια σχέση με κάποιον κατά δέκα χρόνια μικρότερό μου, έχει γνωρίσει τα παιδιά μου και η σχέση μας είναι μια χαρά, χωρίς κάποιος από τους δύο μας να σκέφτεται επισημοποίηση. Το πρόβλημα είναι πως η μητέρα του έμαθε για τη σχέση μας και του δημιουργεί διαρκώς καυγάδες. Της εξήγησε πως αυτή τη στιγμή αυτό θέλει στη ζωή του, ότι περνάει καλά και ότι δεν υπάρχει πλάνο γάμου για να την καθησυχάσει. Δε γνωρίζω αν την ενοχλεί η ηλικία, η ύπαρξη παιδιών ή και τα δύο. Ξέρω πως εκείνος αντιδρά, υπερασπίζεται τη σχέση και προσπαθεί να με κρατήσει έξω από αυτό. Ωστόσο έχει αδυναμία στη μητέρα του πολύ. Και από τη μια θίγομαι προσωπικά, γιατί ούτε να του φορτώσω παιδιά επιθυμώ, ούτε οικονομική στήριξη θέλω. Είμαι πλήρως ανεξάρτητη και απλά περνάω όμορφες στιγμές με το σύντροφό μου. Από την άλλη τον βλέπω που στεναχωριέται και δεν ξέρω πως θα προχωρήσει όλο αυτό. Ποια είναι η πιο σωστή στάση να κρατήσουμε μεταξύ μας και απέναντι σε αυτή τη γυναίκα ,που αρνείται να καταλάβει αυτά που της εξηγεί ο γιος της;

Γράφει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Υφαντή

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε πολύ για το μοίρασμα του βιώματος σας και την εμπιστοσύνη. Καταλαβαίνω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρίσκεστε σε μια όμορφη σχέση και κάποιοι παράγοντες να προσπαθούν να την επισκίασουν. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουμε την ικανότητα να μπορούμε να ελέγξουμε τις συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων, ούτε πολλές φορές και κάποιες απρόβλεπτες καταστάσεις .

Έχουμε όμως την ικανότητα να ελέγξουμε την δική μας συμπεριφορά και στάση απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν. Είναι σημαντικό να προσπαθώ να μείνω ανεπηρέαστος από μια επιθετική συμπεριφορά ώστε να προστατεύσω τον δικό μου οργανισμό και τον οργανισμό της σχέσης μου.

Επίσης, η οριοθέτηση απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καλόβουλες προθέσεις είτε για εμάς, είτε για τις επιλογές μας είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις .

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία σας, ώστε να δούμε το ζήτημα που σας απασχολεί μαζί! Δεν είστε μόνοι σας σε αυτό! Η βοήθεια είναι πάντα εκεί αρκεί να την ζητήσετε!

Σοφία Υφαντή, ΜΑ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

Τηλ: 6978842612

email: [email protected]

website: www.sofiayfanti.gr

Κηφισιά & Παλλήνη Αττικής

Σχετικά άρθρα