Ο Bruce Willis διαγνώστηκε με αφασία και εγκαταλείπει την υποκριτική- Ποιά είναι η νόσος από την οποία πάσχει;

Ο Μπρους Γουίλις αποσύρεται από την υποκριτική αφού διαγνώστηκε με αφασία. Η πρώην σύζυγός του 67χρονου ηθοποιού Demi Moore ανακοίνωσε τα νέα στο Instagram την Τετάρτη, μια φωτογραφία του γράφοντας: «Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και έχει πρόσφατα διαγνωστεί με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες».

Ενώ τελειώνοντας πρόσθεσε «Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή ο Μπρους απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν».

Η οικογένεια του Bruce Willis σε άλλες αναρτήσεις που έγιναν στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο συνέχισαν λέγοντας ότι «είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος» για όλους «και εκτιμούμε τόσο τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demi Moore (@demimoore)

Τι είναι η “αφασία” με την οποία διαγνώστηκε ο γνωστός ηθοποιός;

Σύμφωνα με την Mayo Clinic η “αφασία” είναι μια κατάσταση που στερεί την ικανότητα επικοινωνίας του ατόμου. Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ομιλίας, γραφής και κατανόησης της γλώσσας σε κάθε της μορφή, προφορική και γραπτή.

Συνήθως εμφανίζεται ξαφνικά μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να προέλθει σταδιακά από είτε από έναν βραδέως αναπτυσσόμενο όγκο στον εγκέφαλο, είτε από μια εκφυλιστική ασθένεια.. Η σοβαρότητα της αφασίας εξαρτάται από μια σειρά καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της αιτίας και της έκτασης της εγκεφαλικής βλάβης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bruce Willis (@dobledebruce)

Αφού αντιμετωπιστεί η αιτία, η κύρια θεραπεία για την αφασία είναι η λογοθεραπεία. Το άτομο με αφασία ξαναμαθαίνει και εξασκεί τις γλωσσικές δεξιότητες και μαθαίνει να χρησιμοποιεί άλλους τρόπους επικοινωνίας. Τα μέλη της οικογένειας συχνά συμμετέχουν στη διαδικασία, βοηθώντας το άτομο να επικοινωνήσει.

Τα άτομα με αφασία μπορεί να έχουν διαφορετικά μοτίβα δυνατών και αδυναμιών. Υπάρχουν τρεις τύποι αφασίας. Αρχικά υπάρχει η εκφραστική αφασία κατά την οποία τα άτομα μπορεί να καταλάβουν τι λένε οι άλλοι άνθρωποι καλύτερα από ό,τι μπορούν να μιλήσουν. Τα άτομα με αυτό το μοτίβο αφασίας παλεύουν να βγάλουν λέξεις, μιλούν με πολύ σύντομες προτάσεις και παραλείπουν λέξεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bruce Willis (@dobledebruce)

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ολοκληρωμένη αφασία στην οποία οι ασθενείς μπορούν να μιλούν εύκολα και άπταιστα σε μεγάλες, σύνθετες προτάσεις που δεν έχουν νόημα. Συνήθως ο περίγυρός τους δεν τους καταλαβαίνει και συχνά και οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούν ότι οι άλλοι δεν μπορούν να τους καταλάβουν. Τέλος, υπάρχει η παγκόσμια αφασία, που προκύπτει από εκτεταμένη βλάβη στα γλωσσικά δίκτυα του εγκεφάλου. Τα άτομα με παγκόσμια αφασία έχουν σοβαρές αναπηρίες στην έκφραση και την κατανόηση.

Η μακρά καριέρα του Bruce Willis και η οικογένειά του 

Ο Bruce είναι γνωστός για τη μακρά καριέρα του στο Hollywood παίζοντας συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινίες δράσης όπως το “Die Hard”, ο “Αρμαγεδδών” και άλλα. Έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλές εμβληματικές ταινίες όπως “Pulp Fiction”, “The Fifth Element”, “The Sixth Sense”, “12 Monkeys” και “Sin City”. Τις περισσότερες φορές υποδυόταν τον σκληρό χαρακτήρα με την καλή καρδιά.

Ο Bruce έχει λάβει πολλές διακρίσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το βραβείο “Χρυσής Σφαίρας” και δύο βραβεία “Emmy”, και έχει πολλά έργα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2022.

Έχει παντρευτεί δύο φορές μία φορά με την Demi Moore και ακόμη μία με το μοντέλο και ηθοποιό Emma Heming Willis. Με την πρώτη του σύζυγο απέκτησε τρία παιδιά τον Rumer 33 ετών, τον Scout 30 ετών, και την Tallulah 28 ετών. Με την Emma Willis απέκτησε δύο κόρες την Mabel 9 ετών και Evelyn 7 ετών.

 

Σχετικά άρθρα