Πώς να επισπεύσεις την περίοδό σου- 7 τρόποι για να το κάνεις 

Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που θα θέλαμε να είμαστε ξέγνοιαστες για να τις ζήσουμε στο έπακρο. Η περίοδος μας όμως δεν βοηθά σε αυτό καθώς αν συμπέσει με αυτές μπορεί να χαλάσει τα σχέδια μας.

Υπάρχουν όμως τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσεις για να επισπεύσεις την περίοδο σου. Μερικές μπορούν να γίνονται μηνιαία αλλά άλλες απαιτούν μέτρο ή έγκριση γιατρού.

1. Αντισυλληπτικές μέθοδοι 

Η πιο σίγουρη λύση είναι τα αντισυλληπτικά χάπια ή ενέσεις που ρυθμίζουν τον κύκλο της περιόδου. Μάλιστα επιδρούν θετικά και στη διάρκεια της αφού μειώνετε τις κράμπες και τους πόνους. Ωστόσο μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι να γίνουν πιο σύντομες οι περίοδοι. Επίσης τα αντισυλληπτικά χάπια και οι ανέσεις διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή που σημαίνει ότι χρειάζεστε την έγκριση του γιατρού.

2. Κάνε σεξ 

Οργασμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κράμπας και της εμμηνορροϊκής της ροής. Αυτό συμβαίνει γιατί προκαλούνται συσπάσεις των μυών της μήτρας που βοηθούν στη γρηγορότερη μετακίνηση του αίματος, άρα και στη συντομότερη αποβολή του από τον οργανισμό. 

3. Τακτική άσκηση 

Η διατήρηση μιας συγκεκριμένης ρουτίνας γυμναστικής προάγει τη γενική υγεία και βοηθάει στη διάρκεια και την φύση της περιόδου. Μειώνει την κατακράτηση νερού η οποία με τη σειρά της ανακουφίζει το φούσκωμα και μειώνει τις κράμπες. Με αυτό τον τρόπο θα επισπεύσεις την περίοδό σου ενώ θα μειώσεις συγχρόνως και τους πόνους.

4. Διατήρηση συγκεκριμένου σωματικού βάρους 

Οι διακυμάνσεις του βάρους επηρεάζουν τις περιόδους καθιστώντας έναν ακανόνιστο κύκλο. Είναι μάλιστα πιθανό να έχετε μεγαλύτερη ροή και πόνους εάν είστε υπέρβαροι ή λιποβαρή. 

5. Καταναλώστε τα σωστά θρεπτικά συστατικά 

Θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Β πέραν του ότι είναι σημαντικά για την υγεία μας διευκολύνουν την περίοδο και ανακουφίζουν τα συμπτώματα της. Βιταμίνη β6 παραδείγματος χάριν αυξάνει την προγεστερόνη και μειώνει τα οιστρογόνα βελτιώνοντας τη λειτουργία της υπόφυσης και συμβάλλοντας στην ομαλοποίηση των ορμονών της περιόδου.

Έτσι, τροφές που περιέχουν αυτό το σύμπλεγμα βιταμινών δύνανται να επισπεύσουν την περίοδο. Ο ψευδάργυρος ανακουφίζει από τις επώδυνες κράμπες, ενώ το μαγνήσιο ανακουφίζει γενικότερα τους πόνους και τους σπασμούς της περιόδου. Φυσικά και αυτά χρειάζονται την έγκριση γιατρού.

6. Φυτικά φάρμακα 

Ορισμένα βότανα έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ανακούφιση και τη μείωση της διάρκειας της περιόδου. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να υποστηριχθεί το εν λόγω επιχείρημα αλλά τα περισσότερα φάρμακα που περιέχουν βότανα περιλαμβάνουν μάραθο, τζίντζερ, μυρτιά ή φύλλα βατόμουρου.

7. Ενυδάτωση του οργανισμού 

Σημείο κλειδί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της περιόδου είναι η κατανάλωση νερού. Έτσι, θα αντιμετωπιστούν κράμπες πόνοι και θα τελειώσει η περίοδος γρηγορότερα, αφού το νερό βοηθά στην πρόληψη της πήξης του αίματος.

Το να τελειώνεις την περίοδό σου γρηγορότερα μερικές φορές δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αν το κάνεις με ασφάλεια. Εάν θέλεις να επισπεύσεις μερικές ημέρες την περίοδό σου το καλύτερο θα είναι προηγουμένως να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Εάν η περίοδός σου συνήθως διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα, με πολύ βαριές ή προκαλούν επώδυνες κράμπες, θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σας. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης. Ο γιατρός θα σε καθοδηγήσει και θα καθορίσει τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα και πώς να προχωρήσεις καλύτερα.

Σχετικά άρθρα