Βλέπω στον ύπνο μου ότι είμαι μαζί με την πρώην μου στο σπίτι της και έξω και περνάμε καλά και διασκεδάζουμε όπως κάναμε παλιά

Βλέπω στον ύπνο μου ότι είμαι μαζί με την πρώην μου στο σπίτι της και έξω και περνάμε καλά και διασκεδάζουμε όπως κάναμε παλιά! Αυτό  συμβαίνει για σχεδόν ένα μήνα. 

Γράφει ο Ψυχολόγος- Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής Σταύρος Ναούμ

Αγαπητέ αναγνώστη,

Όσον αφορά την ερμηνεία των ονείρων έχει διατυπωθεί μεγάλο πλήθος θεωριών και έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες σε επιστημονικό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι το υλικό που συνθέτει το περιεχόμενο του ονείρου, κατά κάποιο τρόπο προέρχεται και εντυπώνεται στην μνήμη μας, από τα εξωτερικά ερεθίσματα της καθημερινότητάς μας, την εσωτερική ψυχική και συναισθηματική κατάσταση που βιώνουμε την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας και τα εσωτερικά σωματικά ερεθίσματα μας σε οργανικό επίπεδο, κατά την διάρκεια του ύπνου. Εν ολίγοις τα όνειρα είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων μας και εκφράζουν τις επιθυμίες και τους φόβους μας, σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Σύμφωνα με το όνειρο που μοιράστηκες μαζί μας, μπορούν να δοθούν πολλές ερμηνείες και να γίνουν πολλές αναλύσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με την προσωπικότητα σου, τον χαρακτήρα σου και τα βιώματα σου, να προέκυπτε μία περισσότερο εμπεριστατωμένη ανάλυση. Τα όσα διαδραματίζονται μέσα στο όνειρο, οι μορφές που εμφανίζονται, τα μέρη και τα αντικείμενα που μας γίνονται αντιληπτά, έχουν συνήθως συμβολικό χαρακτήρα και τα πρόσωπα που ονειρευόμαστε συχνά αντιπροσωπεύουν δικές μας πτυχές, μέσα από τις οποίες έρχονται τα συναισθήματα μας.

 Φαίνεται ότι, το τελευταίο μήνα περίπου έχεις έντονη την ανάγκη και την επιθυμία να νιώσεις ευχάριστα  συναισθήματα, ανάλογα με αυτά που είχες βιώσει σε αυτές τις συνθήκες που ανέφερες στο όνειρο σου. Είναι σημαντικό για εσένα να διερευνήσεις ποιες δικές σου πτυχές παρουσιάστηκαν στο όνειρο σου, τι συναισθήματα ένιωσες, τι ανάγκη έχεις που δεν καλύπτεις στην καθημερινότητά σου και να έρθεις σε επαφή με έναν ειλικρινή τρόπο με τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

Ναούμ Σταύρος

Ψυχολόγος BSc(Hons), Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

Email: [email protected]

Τηλ.: 6942912988

Σχετικά άρθρα