Μάσκες προσώπου: 4 λάθη που κάνετε καθημερινά και καταστρέφουν το αποτέλεσμα τους

Σίγουρα δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να μην έχει χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά στη ζωή της μάσκα προσώπου και είναι απόλυτα λογικό, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο από το να περιποιείσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου καθημερινά. Μπορεί να χρησιμοποιείτε καθημερινά μάσκες προσώπου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακολουθείτε τα σωστά βήματα κατά τη χρήση τους. Πολλές φορές κάνετε λάθη στην εφαρμογή τους που καταστρέφουν το αποτέλεσμα τους.

Πάμε να δούμε μαζί ποια είναι τα 5 συχνά λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείται μάσκα προσώπου:

1. Δεν κάνετε απολέπιση

Ιδανικά θα πρέπει να κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα ή δύο φορές το μήνα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και το προϊόν που χρησιμοποιείτε. Εάν έχετε επιλέξει μία ενυδατική μάσκα καλό είναι να κάνετε απολέπιση πρώτα με ένα scrub για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα ή με μία μάσκα απολέπισης. Στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική μάσκα προσώπου η οποία θα σας προσφέρει περισσότερη ενυδάτωση και λάμψη.


2. Χρησιμοποιήστε μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες σας

Δεν κάνουν όλες οι μάσκες για όλες τις επιδερμίδες. Για παράδειγμα οι μάσκες ενυδάτωσης είναι για κάθε ηλικία και κάθε τύπο επιδερμίδας. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, αναζητήστε τις μάσκες νέας τεχνολογίας που συνδυάζουν τον άργιλο με έλαια και ενυδατικά συστατικά.

Οι μάσκες ύπνου είναι ιδανικές αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή ή ώριμη. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι καλό να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας για να σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματος σας.

3. Ο σωστός χρόνος για την αφαίρεση της μάσκας

Η εφαρμογή της μάσκας διαρκεί συνήθως από 10 έως 15 λεπτά. Κάποιες μάσκες είναι σημαντικό να αφαιρούνται στο σωστό χρόνο γιατί μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα αλλά και πιο σημαντικά προβλήματα στο δέρμα όπως στην περίπτωση του αργίλου. Γι’ αυτό χρειάζεται να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης.

4. Δεν χρησιμοποιείτε και άλλες μάσκες

Το multimasking είναι απαραίτητο να γίνεται επειδή οι ανάγκες του δέρματός μας μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεσή μας, το κλίμα αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες. Να αλλάζετε τις μάσκες που χρησιμοποιείτε κάθε φορά για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, δηλαδή απαλή, ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα κάθε φορά.

Αλπίδου Ευαγγελία 

Instagram: @evangelie_alp

Σχετικά άρθρα