Υλικά για ένα άτομο:
- 3 ασπράδια αυγού
- 1 κ. σ. αλεύρι
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- ι κ. γλ. μουστάρδα
- 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε καλά τα ασπράδια
- Σε ένα φλιτζάνι του καφέ διαλύουμε το αλεύρι με νερό και το προσθέτουμε στα ασπράδια μαζί με τα άλλα υλικά
- Τηγανίζουμε την ομελέτα με ελάχιστο λάδι για περίπου 10 λεπτά
Οφέλη
Τα αυγά σε ομελέτα είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στον πλανήτη. Η ομελέτα είναι επίσης ο πιο δημοφιλής τρόπος παρασκευής τους. Η ομελέτα διαθέτει 9 σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας με κυριότερο τις μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Στα εννέα οφέλη της συμπεριλαμβάνονται:
- Τα αυγά είναι η πιο εύκολη πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας
- Προσφέρουν και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας τα αυγά μια πλήρη πρωτεΐνη
- Η ομελέτα είναι επίσης μία πολύ καλή πηγή χολίνης. Η χολίνη είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τις έγκυες γυναίκες αφού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών. Ενώ η ανεπάρκεια χολίνης σε άνδρες και γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή βλάβη και μη φυσιολογική εναπόθεση λίπους στο ήπαρ
- Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α απαραίτητες για την υγεία των ματιών
- Είναι πηγή των επιπλέον βιταμινών Ε, Β2, Β6 και Β12 που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες
- Άφθονη είναι και η περιεκτικότητα της και σε βιταμίνη D αναγκαία για την υγεία των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
- Είναι εξαιρετικά χορταστική με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο άλλα να χορταίνετε για περισσότερο
- Τέλος περιέχει την λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτή η χοληστερόλη έχει την δυνατότητα να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη από την ροή του αίματος.
Γιάννης Βελέντζας
Personal Trainer
Black and White Fitness Club
Γαζίας 14, Ιλίσσια
Τηλέφωνο: 2107779880