Ομελέτα με ασπράδια και μουστάρδα: Τα 8 οφέλη της ομελέτας για τον οργανισμό μας

Υλικά για ένα άτομο:

  • 3 ασπράδια αυγού
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ι κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε καλά τα ασπράδια
  2. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ διαλύουμε το αλεύρι με νερό και το προσθέτουμε στα ασπράδια μαζί με τα άλλα υλικά
  3. Τηγανίζουμε την ομελέτα με ελάχιστο λάδι για περίπου 10 λεπτά

Οφέλη

Τα αυγά σε ομελέτα είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στον πλανήτη. Η ομελέτα είναι επίσης ο πιο δημοφιλής τρόπος παρασκευής τους. Η ομελέτα διαθέτει 9 σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας με κυριότερο τις μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Στα εννέα οφέλη της συμπεριλαμβάνονται:

  1. Τα αυγά είναι η πιο εύκολη πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας
  2. Προσφέρουν και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας τα αυγά μια πλήρη πρωτεΐνη
  3. Η ομελέτα είναι επίσης μία πολύ καλή πηγή χολίνης. Η χολίνη είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τις έγκυες γυναίκες αφού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών. Ενώ η ανεπάρκεια χολίνης σε άνδρες και γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή βλάβη και μη φυσιολογική εναπόθεση λίπους στο ήπαρ
  4. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α απαραίτητες για την υγεία των ματιών
  5. Είναι πηγή των επιπλέον βιταμινών Ε, Β2, Β6 και Β12 που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες
  6.  Άφθονη είναι και η περιεκτικότητα της και σε βιταμίνη D αναγκαία για την υγεία των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  7. Είναι εξαιρετικά χορταστική με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο άλλα να χορταίνετε για περισσότερο
  8. Τέλος περιέχει την λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτή η χοληστερόλη έχει την δυνατότητα να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη από την ροή του αίματος.

Γιάννης Βελέντζας 

Personal Trainer

Black and White Fitness Club 

Γαζίας 14, Ιλίσσια

Τηλέφωνο: 2107779880

Σχετικά άρθρα