6 Ιδέες για να φτιάξεις το τέλειο πασχαλινό τραπέζι

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού φέτος θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε όπως παλιά. Οπότε σίγουρα θα θέλεις να εντυπωσιάσεις τους επισκέπτες σου στο πασχαλιάτικο τραπέζι του. Ο παραδοσιακός στολισμός περιλαμβάνει το άσπρο τραπεζομάντηλο και τα κόκκινα αυγά, αλλά τι θα έλεγες φέτος συνδυάσεις παστέλ με διάφορα μοτίβα για ένα όμορφο και διαφορετικό αποτέλεσμα;

Έτσι, θα έχεις την τέλεια ευκαιρία για να αναδείξεις μια πιο καλλιτεχνική πλευρά σου στους φίλους και την οικογένεια αλλά και να χαρείς στο έπακρο το φετινό τραπέζι.

  1. Συνδύασε παστέλ με φλοράλ

Ο πιο ταιριαστός χρωματικός συνδυασμός για αυτή τη σεζόν αποτελείται από απαλά παστέλ χρώματα που τονίζουν την ομορφιά των καταπράσινων λουλουδιών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές αποχρώσεις του απαλού μπλε, ροζ διακοσμητικά ως κεντρικό κομμάτι και να προσθέσεις κίτρινες λεπτομέρειες.

  1. Βάλε λουλούδια στο τραπέζι

Τα λουλούδια βρίσκονται τώρα στην καλύτερη εποχή. Φτιάξε ένα βάζο με διάφορα είδη όπως τριαντάφυλλα, μαργαρίτες ή όποιο άλλο λουλούδι σου αρέσει.

  1. Λευκά πιάτα, λευκά κεριά

Φέτος το λευκό μετατοπίζεται από το τραπεζομάντηλο και μεταφέρεται στα πιάτα. Πρόσθεσε ολόλευκα πιάτα στο τραπέζι και συνδύασέ τα με λευκά κεριά. Τα κεριά μάλιστα, δημιουργούν ένα ωραίο σκηνικό και με τα λουλούδια.

  1. Βάλε ένα έντονο τραπεζομάντηλο

Αν σου αρέσουν τα statement κομμάτια τότε σίγουρα θα λατρέψεις ένα τέτοιο τραπεζομάντηλο. Τα τραπεζομάντιλα είναι σημαντικά στοιχεία γιατί δημιουργούν το φόντο για το σκηνικό. Με ένα statement print μπορείς να έχεις ένα πιο μαξιμαλιστικό αποτέλεσμα ή κάτι λιγότερο λαμπερό αν ο στόχος σου είναι πιο κλασικός.

  1. Πειραματίσου με διαφορετικές χρωματικές παλέτες

Η πιο προφανής επιλογή όπως είπαμε είναι τα παστέλ, αλλά μπορείς να στραφείς προς τα χρώματα και τα μοτίβα που δεν είναι απαραίτητα εποχιακά. Έτσι, πολλά από τα κομμάτια που έχεις για το τραπέζι θα λειτουργούν όλο το χρόνο.

  1. Βάλε vintage νότα στο τραπέζι

Βγάλε τα παλιά πιάτα και ποτήρια της γιαγιάς και πρόσθεσέ τα στο πασχαλινό τραπέζι. Η τάση του vintage παραμένει και φέτος και σου δίνει την ευκαιρία να δώσεις μία νέα νότα στο τραπέζι σου. Ταιριάζει υπέροχα με το τα λουλούδια που αναφέραμε παραπάνω αλλά και με το φλοράλ.

Σχετικά άρθρα