Η Amal Clooney βραβεύτηκε ως γυναίκα της χρονιάς για την προσφορά της για την ισότητα στον κόσμο

Η Amal Alammudin, κατά κόσμον Clooney, έχει βρει την ευτυχία τόσο στη δουλειά της όσο και στο γάμο της. Η 44χρονη δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγος του ηθοποιού George Clooney, τιμήθηκε από το περιοδικό TIME ως μία από τις 12 εξαιρετικές γυναίκες που εργάζονται για να φέρουν περισσότερη ισότητα στον κόσμο.

«Με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, θέλω να έχω μια καλή απάντηση όταν με ρωτούν τι κάνω», είπε στους δημοσιογράφους του περιοδικού μιλώντας για τη δουλειά της στην δικαιοσύνη στην εποχή που ζούμε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saint Twenty (@saint_twenty)

Άλλες γυναίκες στη λίστα των Γυναικών της Χρονιάς για το 2022 είναι η Ολυμπιονίκης στίβου Allyson Felix, η δημοσιογράφος Zahra Joya, η μηχανικός λογισμικού Tracy Chou, η μαία Jennie Joseph, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας “Rise” Amanda Nguyen, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της “Nasdaq” Adena Friedman, και η Sherrilyn Ifill πρόεδρος και διευθύντρια σύμβουλος του Ταμείου Νομικής Άμυνας NAACP. Τιμάται επίσης η ποιήτρια Amanda Gorman, η τραγουδίστρια Kacey Musgraves και οι ηθοποιοί Kerry Washington και Michaela Jaé “Mj” Rodriguez.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amal Clooney (@amal__clooney)

Η Amal εργάζεται πάνω σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες υποθέσεις συγκρούσεων ανά τον κόσμο, παλεύοντας για πελάτες που συχνά φυλακίζονται και έχουν περάσει από ανεξήγητα τραύματα. Όπως δήλωσε στο TIME η δουλειά της την συμπληρώνει και της δίνει ελπίδα. Όμως, το να περνά χρόνο με τον σύζυγο George και τα τετράχρονα δίδυμα τους, Ella και Alexander, την κρατά προσγειωμένη και της φέρνει ευτυχία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amal Clooney (@amal__clooney)

«Ο γάμος ήταν υπέροχος», είπε. «Έχω στον σύζυγό μου έναν σύντροφο που είναι απίστευτα εμπνευσμένος και υποστηρικτικός, και έχουμε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και γέλιο». Το ζευγάρι μοιράζεται κατοικίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο αγγλικό νησί Sonning Eye στον Τάμεση, στο Domaine du Canadel της Γαλλίας και στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

«Είναι μια χαρά πέρα ​​από οτιδήποτε μπορούσα να φανταστώ», είπε η Amal για την οικογενειακή της ζωή. «Αισθάνομαι τόσο τυχερή που βρήκα μια μεγάλη αγάπη στη ζωή μου και που είμαι μητέρα—έτσι βρίσκω την ισορροπία μου». Η φήμη που απέκτησε με τον γάμο της με τον γνωστό ηθοποιό δεν την ενοχλεί απαραίτητα, καθώς της δίνει ακόμη περισσότερο βήμα για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που θεωρεί σημαντικά όπως η δικαιοσύνη για τις γυναίκες, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amal Clooney (@amal__clooney)

Η Amal ίδρυσε το Ίδρυμα Clooney για τη Δικαιοσύνη με τον σύζυγό της και συνεχίζει να αγωνίζεται για τις γυναίκες Γιαζίντι που έχουν κακοποιηθεί από το ISIS. Παράλληλα, υπηρετεί ως ειδική σύμβουλος του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο Νταρφούρ του Σουδάν.

Όταν ρωτήθηκε τι την παρακινεί να αγωνίζεται απαντά πως «Είναι το θάρρος των ανθρώπων που εκπροσωπώ», παρά το βάρος του έργο που ασκεί. Έμπνευση της δίνουν και οι μαθητές της στους οποίους όπως λέει «βλέπω μια γενιά που όχι μόνο είναι πολύ πιο δεσμευμένη πολιτικά από ό,τι ήμουν ποτέ στην ηλικία τους, αλλά και μια γενιά που βλέπει τον εαυτό της ως φορείς αλλαγής. Αυτό μου δίνει ελπίδα γιατί είναι αυτοί στους οποίους πρέπει να βασιστούμε στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα