Προσπάθησα να της τα εξηγήσω όλα από την αρχή τι έχει γίνει ότι δεν με νοιάζει η άλλη κοπέλα ότι την αγαπώ ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της

Καταρχήν, είμαι 40 και αυτή 28 όταν γνωριστήκαμε ήμουν 34 και εκείνη 22. Είχε έρθει στο νησί για δουλειά πριν 6 χρόνια με σκοπό όπως είχε πει και εκείνη να μείνει 6 μήνες για σεζόν και για την εμπειρία δουλεύουμε μαζί μέχρι και σήμερα. Εγώ μόλις έβγαινα από έναν γάμο μεγάλο με 2 παιδιά. Ήρθε σαν ένας άνθρωπος από το πουθενά για να με βοηθήσει.

Στην αρχή με πλησίασε απλά για να περνάμε καλά καθώς και αυτή έβγαινε από μια σχέση 5 χρόνων. Εγώ της είχα πει ότι δεν είμαι έτοιμος για σχέση και για έναν χρόνο θα προσπαθήσω να γυρίσω στα παιδιά μου και την γυναίκα μου και να μην περιμένει κάτι περισσότερο αυτήν την περίοδο, γιατί ήμουν χάλια και ότι αν δεν θέλει, να μην είναι δίπλα μου, γιατί όπως της είπα έχω να παλέψω με τα σκοτάδια μου και δεν θέλω να τα δει.

Αυτή έμεινε δίπλα μου μέναμε κιόλας στα ίδια apartments, κοιμόταν συνέχεια μαζί μου. Γενικά με τις μέρες ήταν σαν να ήμασταν μαζί σε σχέση. Κάποια στιγμή μετά από κάποιους μήνες μου είπε ότι είναι ερωτευμένη μαζί μου. Γενικά οι μέρες κυλούν όμορφα μαζί της με κάποια ταξιδάκια, βόλτες ωραίο σεξ αλλά εγώ ακόμα δεν μπορούσα να δώσω συναισθηματικά πάρα πολλά προσπαθούσα όμως.

Όταν πέρασε ένας χρόνος και ξεκίνησαν διαδικασίες διαζυγίου είπα στον εαυτό μου προχώρα!

Εκεί έκανα κάποια λάθη καθώς είχα μιλήσει με κάποιες κοπέλες που είχε γίνει κάτι μεταξύ μας (είχα φύγει 3 φορές από το σπίτι μου και για διαστήματα μεγάλα). Εκείνη με ζήλευε λίγο και τα είδε και είχε αρχίσει να μην με εμπιστεύεται. Η αλήθεια δεν ήθελα να κάνω κάτι μαζί τους απλά ένιωθα μιλώντας μαζί τους, δεν ξέρω πως να το πω, καλύτερα.

Όταν κάποια στιγμή έκανε μια πολύ κολλητή της φίλη την οποία γνώριζα και ήταν λεσβία και αφιέρωνε πολύ χρόνο σε αυτή μέχρι και ένα ταξίδι πήγαν, όχι οι δυο τους μια παρέα 4 κοριτσιών. Εκεί δεν το κρύβω ότι πέρασαν πολλά από το μυαλό μου τα οποία τα συζήτησα μαζί της και μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα ξέρω να βάζω όρια.

Εκεί κάπου άρχισα να μιλάω με κάποια όχι πονηρά από πλευράς μου και πάλι σκάλισε το κινητό μου και εκεί χωρίσαμε για περίπου 2 μήνες. Αυτά έγιναν περίπου πριν 3 χρόνια. Την διεκδίκησα πάρα πολύ, κατάλαβα πόσο πολύ την αγαπώ και τελικά την έφερα πίσω και έκοψα κάθε επαφή με την άλλη και της έδωσα να καταλάβει τα λάθη της και εκείνη τα αποδέχτηκε και προχωρήσαμε.

Μετά από κάποιους μήνες γνώρισα μια κοπέλα που μου τσίγκλισε λίγο το ενδιαφέρον. Αποφάσισα να το αφήσω και να δοκιμάσω κάτι καινούριο αν τα καταφέρω! Αφού ξεκίνησα να βγαίνω με την άλλη κοπέλα της οποίας εξήγησα τα πάντα η πρώην μου με πλάγιους γυναικείους τρόπους αντέδρασε με κατηγόρησε ότι την είχα από πριν έτοιμη. Είπα στον εαυτό μου δεν θα σε αφήσει να κάνεις κάτι αλλού μείνε και όπου πάει!

Όλα κυλούσαν όμορφα αλλά όχι παρακάτω μέχρι και πριν χωρίσουμε πριν ένα μήνα. Ο λόγος (του χωρισμού) είναι ότι εμφανίστηκε μια πρώην μου η οποία έλειπε χρόνια στο εξωτερικό παντρεμένη την οποία είδα τυχαία έξω και άρχισε να μου στέλνει μηνύματα. Εκείνη κάτι κατάλαβε και έβλεπε το κινητό μου. Είχε δει κάποια μηνύματα και φωτογραφίες κτλπ και κάποια σχόλια δικά μου τα οποία ήταν ειρωνικά και αυτή τα πήρε αλλιώς. Και μια μέρα μου λέει αυτά και αυτά και να ξέρεις πήρα την απόφαση να φύγω και εμείς τελειώσαμε.

Προσπάθησα να της τα εξηγήσω όλα από την αρχή τι έχει γίνει ότι δεν με νοιάζει η άλλη κοπέλα ότι την αγαπώ ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της κτλπ ότι δεν φταίω, παρακάλεσα έκλαψα, πόνεσα, τίποτα.

Την αγαπώ πάρα πολύ την θέλω στην ζωή μου πιστεύετε ότι μπορεί να σωθεί; Νιώθω ότι ο χρόνος τελειώνει.

Γράφει ο Ψυχολόγος- Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής, Σταύρος Ναούμ

Αγαπητέ αναγνώστη,

Γίνεται αντιληπτό, ότι είσαι αρκετά αναστατωμένος με αυτά που συμβαίνουν στην ζωή σου τα τελευταία χρόνια και εύλογα αναζητάς κάποια βοήθεια.

Με όσα μας γράφεις, φαίνεται η δυσκολία που έχεις για δέσμευση και συναισθηματική επένδυση καθώς αντιμετώπισες δυσκολίες τόσο στον γάμο σου, όσο και στην σχέση σου με την Κωνσταντίνα. Αρκετά ζευγάρια βιώνουν παρόμοιες δυσκολίες, διότι μέσα σε μία σχέση καλούνται και τα δύο μέλη να έχουν μία ενήλικη στάση, που χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, υγιής  διαπραγμάτευση, σεβασμό και κοινούς στόχους.

Οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να μπορούν να αντιδρούν (response-able= responsible-αντιδρώ= ικανός για αντίδραση= υπεύθυνος), δηλαδή να είναι αυτοί οι ίδιοι που καθορίζουν τη στάση, τις επιλογές και την συμπεριφορά τους. Να είναι υπεύθυνοι για την πραγματικότητα που βιώνουν. Συχνά, όμως οι άνθρωποι μπερδεύουν την ευθύνη με τα «πρέπει» και τις «ενοχές» και με αυτό τον τρόπο πιέζονται και κομματιάζουν τον εαυτό τους.

Τότε, τα αυθεντικά τους θέλω και οι επιλογές τους, η ικανότητά τους να αντιδράσουν ως υπεύθυνα άτομα, μειώνεται ή αγνοείται παντελώς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αναλάβουν το κόστος ή την δράση των επιλογών τους.

Επίσης, ανέφερες ότι είσαι πατέρας δύο παιδιών. Σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου τι στάση έχεις; Πόσο υπεύθυνος είσαι; Τι επικοινωνία έχεις με τα παιδιά σου; Είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που καλείσαι να κάνεις στον εαυτό σου, ώστε να μπορέσεις να αντιληφθείς  την ευθύνη των επιλογών σου και το τίμημα που  καλείσαι να αποδώσεις κάθε φορά.

Σε καταστάσεις που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες μέσα στην σχέση είναι πολύ βοηθητικό να απευθύνονται στους ειδικούς ψυχικής υγείας και να λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια που έχουν ανάγκη.

Με εκτίμηση,

Ναούμ Σταύρος

Ψυχολόγος BSc(Hons),

Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

[email protected]

6942912988

Σχετικά άρθρα