Η Jennifer Aniston μιλά για το πρόβλημα αϋπνίας που αντιμετωπίζει

Η ηθοποιός Jennifer Aniston σε συνέντευξη της στο Healthline μίλησε για τις μάχες της με την αϋπνία και για το πώς μια συζήτηση με τον γιατρό της τη βοήθησε να βρει την λύση για καλύτερο ύπνο. Δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα ύπνου της, αλλά είπε ότι έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες.

Της είναι κάπως δύσκολο να το προσδιορίσει καθώς νεότερη όταν δεν κοιμόταν δεν ένιωθε κουρασμένη.  Ωστόσο, η συσσώρευση όλης αυτής της αϋπνίας την έπιασε στα 30 της. Πρόσθεσε δε, με σοβαρό τρόπο πως αν δεν κοιμόταν την κατάλληλη ποσότητα, δεν θα λειτουργούσε καλά.

«Δεν είχα το κίνητρο να κάνω την άσκησή μου, δεν θα έτρωγα καλά, (είχα) ομίχλη εγκεφάλου, δεν μάθαινα τις γραμμές μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Aniston. Προσπαθούσε να μετράει τα βήματα μέχρι το κρεβάτι της και τις γραμμές στο ταβάνι της και πολλά άλλα προκειμένου να κοιμηθεί. Τότε ήταν που η Aniston αποφάσισε τελικά να ζητήσει βοήθεια από τον γιατρό της.

Εκείνη την εποχή, οι προτεραιότητές της ήταν η διατροφή και η άσκηση. Δεν μπορούσε, παρ’ όλα αυτά, να καταλάβει γιατί η διατροφή και η άσκησή της δεν απέδιδαν. Όταν ο γιατρός την ρώτησε πόσο καλά κοιμάται, εκείνη απάντησε: «Λοιπόν, κοιμάμαι κάπως, υποθέτω». Εκεί ήταν που συνειδητοποίησε πως δεν προσέχει τον ύπνο της.

Σε εκείνο το σημείο, η Aniston άρχισε να μαθαίνει για την αϋπνία. Ο γιατρός της εξήγησε ότι ο ύπνος πρέπει να είναι το νούμερο ένα επίκεντρό της αφού κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα αναζωογονείται. Χωρίς ύπνο το σώμα επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι συμβουλές που ακολουθεί για να κοιμάται καλά

Η έλλειψη ύπνου την έκανε δυσλειτουργική στην καθημερινότητά της. Βρήκε όμως τρόπους με την βοήθεια του γιατρού της για να καταπολεμήσει την αϋπνία. Εκείνους μοιράστηκε και στην συνέντευξή της:

  • Βοήθεια από γιατρό πρώτα από όλα
  • Δεν χρησιμοποιεί οθόνες πριν τον ύπνο
  • Διαλογισμός
  • Διατάσεις και γιόγκα
  • Ζεστά μπάνια
  • Πίνει άφθονο ζεστό νερό με λεμόνι

 

Σχετικά άρθρα