Σαλάτα με κοτόπουλο και ανθότυρο: Η τέλεια σαλάτα για να χάσεις βάρος χωρίς να πεινάσεις

Υλικά για 4- 6 μερίδες:

  • 600 γρ. φιλέτα κοτόπουλου
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 3 κ. σ. κρασί λευκό
  • 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο/ άτομο
  • 3 κ. σ. μηλόξυδο ή ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • 300 γρ. σαλάτα ανάμεικτη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Βάζετε στα φιλέτα αλάτι και πιπέρι και τα κόβετε σε μεγάλες λωρίδες
  2. Χτυπάτε σε ένα μικρό μπλέντερ το λάδι, το ξύδι, το κρασί, την μουστάρδα, το μέλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλείφετε με το μείγμα τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο
  3. Βάζετε τα φιλέτα στην σχάρα μέχρι να ψηθούν στο εσωτερικό τους
  4. Πλένετε και στραγγίζετε καλά τις σαλάτες
  5. Βάζετε τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτετε και τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  6. Πάνω από τα φιλέτα βάζετε και το ανθότυρο κομμένο σε λεπτές φέτες και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα την σαλάτα
  7. Τέλος σερβίρετε τα φιλέτα και την σαλάτα και απολαμβάνετε

Οφέλη

Η σαλάτα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και συγχρόνως υγιεινούς τρόπους για να χάσετε βάρος. Συνδυάζοντας φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες έχετε ένα πλήρες γεύμα ικανός να σας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Μία σαλάτα την ημέρα γεμίζει τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει, αλλά χρειάζεται να προσέχετε τα συστατικά που προσθέτετε και τις μερίδες που καταναλώνετε.

Όταν ενσωματώνετε σε αυτή μία μεγάλη ποικιλία συστατικών και τακτικά δοκιμάζετε και καινούριες συνταγές θα αποκτάται όλο και περισσότερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, ενώ συνεχώς καταναλώνετε νέα. Έρευνες έχουν δείξει πως σημαντικά οφέλη αποκομίζονται και από το ελαιόλαδο που περιέχεται στην σαλάτα ή από τα υγρά -όπως το ξύδι εδώ. Αυτά βοηθούν τις λιποδιαλυτές βιταμίνες που βρίσκονται στα λαχανικά.

Προσοχή χρειάζεται, όμως, με τα επιπλέον ντρέσινγκ και τις σάλτσες που συνηθίζουμε να προσθέτουμε καθώς εκεί κρύβονται επιπλέον θερμίδες. Παραπάνω, αναφέρθηκαν και οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα λαχανικά. Αυτές διαχωρίζονται στις διαλυτές και στις αδιάλυτες. Οι αδιάλυτες προσελκύουν περισσότερο νερό αφού κινούνται και επηρεάζουν στο πεπτικό σύστημα. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας και στην καλλιέργεια των υγιών βακτηρίων του εντέρου που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης εντερικών ασθενειών.

Τα θρεπτικά συστατικά της σαλάτας μειώνουν τις θερμίδες που προσλαμβάνετε, τα λιπαρά, το νάτριο αλλά και την χοληστερόλη του οργανισμού. Είναι γεμάτη από βιταμίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία, απαραίτητα φυτοχημικά, κάλιο και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ξεκινώντας, το γεύμα σας με μία σαλάτα αποφεύγετε την υπερκατανάλωση άλλων τροφών με περισσότερες και ανεπιθύμητες θερμίδες. Τα λαχανικά της σαλάτας επιδρούν σημαντικά στην γνωστική και εγκεφαλική λειτουργία, συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμη και ένα μικρό φλιτζάνι σαλάτας είναι αρκετό για να επιβραδύνει την γνωστική και νοητική έκπτωση.

Το κοτόπουλο έρχεται να προσθέσει τις απαραίτητες άπαχες πρωτεΐνες και να κάνουν την σαλάτα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Δεν προσθέτει όμως, τα ανεπιθύμητα λιπαρά, σάκχαρα και τους περιττούς υδατάνθρακες. Με την βοήθεια των πρωτεϊνών χτίζετε γερούς μύες, οστά και αρθρώσεις και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με αυτά. Αναβαθμίζει την διατροφική αξία της σαλάτας με τα επιπλέον στοιχεία που προσθέτει όπως η νιασίνη, η βιταμίνη Β6, το σελήνιο, ο φώσφορος και ο σίδηρος.

Γιάννης Βελέντζας 

Personal Trainer

Τηλέφωνο: 2107779880

Σχετικά άρθρα