Η Serena Williams μίλησε για τις ενοχές της μητέρας και την δυσκολία να εξισορροπήσει την μητρότητα με την καριέρα και την φροντίδα του εαυτού της

Η διεθνούς φήμης τεννίστρια Serena Williams μίλησε σχετικά με τις εμπειρίες της με τη μητρότητα, συμπεριλαμβανομένου του τραυματικού τοκετού της και του πώς άλλαξε η σχέση της με το σώμα της από τότε που γέννησε την κόρη της. Σίγουρα μιλάει για ένα θέμα που οι περισσότερες μητέρες γνωρίζουν πολύ καλά, τις ενοχές της μαμάς. Σε μια νέα συνέντευξή της στο Insider, αναφέρθηκε για την πρόκληση να βρει ισορροπία ανάμεσα στο να είναι μητέρα, να ανταποκρίνεται στην απαιτητική καριέρα της και στη φροντίδα του εαυτού της.

Εκτός από την αθλητική της καριέρα, η Williams είναι επίσης επιχειρηματίας και επενδύτρια. Έτσι, η καθημερινότητά της έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα. “Η ενοχή της μαμάς είναι πραγματική. Πάντα νιώθω τόσο ένοχη όταν κάνω κάτι μόνη μου”, δήλωσε η Williams στη συνέντευξη.

“Δεν ξέρω αν είμαι καλή μαμά και δεν ξέρω αν η μέθοδός μου λειτουργεί, αλλά είμαι πολύ πρακτική με την κόρη μου. Βάζω πολύ καλά όρια, αλλά μετά τη δουλειά, πηγαίνω κατευθείαν στην κόρη μου. Και αυτό είναι καταπληκτικό και καλό” είπε. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως κάποιες φορές αναρωτιέται τι κάνει η εκείνη για τον ίδιο της τον εαυτό.

Οι ενοχές της μαμάς

Οι ενοχές της μαμάς είναι κάτι που επηρεάζει άτομα με όλα τα επίπεδα φήμης, επιτυχίας και πλούτου. Η πραγματικότητα της Williams είναι ότι το να αφιερώσει χρόνο για τον εαυτό της μετά την απόκτηση ενός παιδιού έγινε ένας αγώνας. “Είμαι πολύ κακή στη φροντίδα του εαυτού μου”, είπε στο Insider. “Απλώς έλεγα στον προϊστάμενό μου ότι πρέπει να κάνω πεντικιούρ γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που κάθισα σε μια καρέκλα και το έκανα”.

Η συζήτηση και η ιεράρχηση της αυτοφροντίδας είναι όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Εμπνέει σιγά- σιγά όλο και περισσότερες μητέρες να προσπαθήσουν τουλάχιστον να αφήσουν τις ενοχές που αντιμετωπίζουν όταν αφιερώνουν χρόνο και να κάνουν κάτι καθαρά επειδή θα τις κάνεις να αισθάνονται καλά.

Ως ενοχές της μητέρας περιγράφεται συχνά ως μια σχεδόν καθολική εμπειρία σχετικά με έναν κοινωνικά καθορισμένο ρόλο του τι σημαίνει να είσαι «καλή μητέρα». Αυτά τα συναισθήματα ντροπής επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες, επειδή ιστορικά, αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στη φροντίδα. Πρόκειται για ένα συναίσθημα που επηρεάζει τις μητέρες και τους καθημερινούς ρόλους που έχουν να ανταποκριθούν όπως της εργαζόμενης, της συζύγου και κυρίως της γυναίκας.

Το δύσκολο ταξίδι μέχρι την κορυφή

Η Williams σημείωσε ότι στην αρχή της καριέρας της ήταν υποπληρωμένη, υποτιμημένη μέχρι να φτάσει να γίνει η καλύτερη τεννίστρια στον κόσμο. Η μεγαλύτερη αδερφή της Isha Price, μοιράστηκε παρόμοια συναισθήματα σε πρόσφατη συνέντευξη.

Η Serena Williams μοιράστηκε ότι για καιρό έδινε ενέργεια στις απόψεις των άλλων για εκείνη. «Συνήθιζαν να με επηρέαζαν περίπου 10 τοις εκατό», είπε. «Τώρα είμαι στο μηδέν». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι απασχολημένη ή δεν θα αντιμετωπίσει αυτή την πανταχού παρούσα ενοχή της μαμάς, αλλά ελπίζουμε ότι σημαίνει ότι θα αφιερώσει λίγο χρόνο για τον εαυτό της… και τελικά θα κάνει αυτό το πεντικιούρ.

Σχετικά άρθρα