9 Ιδέες για να διαλέξεις την ιδανική ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρά σου

Η κρεβατοκάμαρα είναι από τα βασικότερα δωμάτια του σπιτιού. Επομένως σίγουρα θα θέλεις να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον που θα σε βοηθά να χαλαρώνεις χωρίς να στερείται αισθητικής. Ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσεις την κρεβατοκάμαρά σου στο είναι με μια κομψή ταπετσαρία. Εκείνη έχει την μαγική ανάλογα με την διακόσμηση, να κάνει το δωμάτιό σου να είναι άνετο, ευρύχωρο, να τονίζει ή όχι τα χαρακτηριστικά του. Οι δυνατότητες που έχεις είναι ατελείωτες.

Μπορείς να βάλεις την ταπετσαρία σε όλο τον χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή με μια κομψή επένδυση τοίχου ή να την εφαρμόσεις σε έναν μόνο τοίχο ως επέκταση του χώρου που περιβάλλει το κεφαλάρι του κρεβατιού. Φυσικά, θα βρεις και μια ατελείωτη ποικιλία διαθέσιμων επιλογών για να διαλέξεις την κατάλληλη.

1. Ανάμειξε μοτίβα

Διάλεξε μία ταπετσαρία με διακριτικά γεωμετρικά σχέδια και συνδύασέ την με ανάλογα μοτίβα στο κεφαλάρι του κρεβατιού ή στα κλινοσκεπάσματα.

2. Ίδια παντού

Εδώ μιλάμε για το ακριβώς αντίθετο του μινιμαλισμού. Βάλε το σχέδιο της ταπετσαρίας σε μαξιλάρια, πολυθρόνα ή στις κουρτίνες. Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό και παραφορτωμένο αλλά αυτή η μαξιμαλιστική οπτική μπορεί να δώσει μία πιο φρέσκια ματιά στον χώρο που υπακούει στις σύγχρονες τάσεις.

3. Διαχρονικό φλοράλ

Η φλοράλ ταπετσαρία, εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με το στυλ που θέλεις να δημιουργήσεις. Τα ντελικάτα άνθη θα προσδώσουν έναν περισσότερο αριστοκρατικό χαρακτήρα στον χώρο που θα είναι σαν να φέρνει το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι σου.

4. Υφές εμπνευσμένες από την φύση

Αντί για ταπετσαρία τοίχου, επίλεξε ένα οργανικό υλικό με υφή φλοιού και σε περισσότερο γήινους τόνους για να δημιουργήσεις μία πιο ζεστή και boho ατμόσφαιρα.

5. Σαν τοιχογραφία

Εδώ μιλάμε για λεπτά και διακριτικά σχέδια που μοιάζουν με τοιχογραφίες και συνήθως συνδυάζονται με απαλές αποχρώσεις των παστέλ χρωμάτων.

6. Μπορντούρα με άρωμα ανατολής

Στο συγκεκριμένο στυλ κυριαρχούν τα πιο έντονα και σκούρα χρώματα που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες. Για να μην έχεις βαρύ περιβάλλον, μπορείς να το συνδυάσεις με πιο μοντέρνες πινελιές όπως διακοσμητικά, κάδρα ή απαλά υφάσματα και κουρτίνες.

7. Κάθετες ρίγες 

Μπορεί να ακούγεται κλασική επιλογή, αλλά είναι και διαχρονική. Αμέσως γνώριμες αλλά εξαιρετικά ευέλικτες, οι ρίγες είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοτίβα στον κόσμο. Έχουν επανεμφανιστεί ξανά και ξανά σε ένα πλήθος διαφορετικών στυλ και σκηνικών, προσθέτοντας ύψος στον χώρο σου.

8. Σχέδιο που παραπέμπει σε καμβά ζωγραφικής

Ένας ιδιαίτερος τύπος ταπετσαρίας που μοιάζει με ζωντανό πίνακα ζωγραφικής. Θα δώσεις μία ανάσα τέχνης μέσα στον χώρο και ταυτόχρονα μία ρουστίκ αισθητική.

9. Έντονο design

Θα προσδώσεις στο δωμάτιό σου ένα το φωτεινό και μοντέρνο design. Ο συνδυασμός ακανόνιστων λωρίδων και γεωμετρικών σχημάτων έχει μια όψη σχεδιασμένη στο χέρι που το καθιστά κατάλληλο για ανθρώπους που αγαπούν τη σύγχρονη τέχνη.

 

Σχετικά άρθρα