Τα 3 βήματα προς την ευτυχία! Λίγα και απλά!

Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, μα υπάρχουν στιγμές ευτυχίας.

Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα κοινωνικά αξιώματα, τη δόξα, ενώ άλλοι πιστεύουν πως ο πλούσιος είναι ευτυχισμένος. Έτσι, όταν αυτά χαθούν, χάνεται και η ευτυχία τους.

Ο Αριστοτέλης στα «Ηθικά» διακρίνει την ευτυχία, η οποία μπορεί να είναι προϊόν τύχης και πρόσκαιρη, από την ευδαιμονία, η οποία συνδέεται με τη διαβίωση και τη δράση σύμφωνα με τις ηθικές αρετές και τη λογική. Από την άλλη, στο πεδίο της ψυχολογίας, η ευτυχία εξετάζεται από ψυχολόγους της λεγόμενης ανθρωπιστικής σχολής, όπως ο Άμπρααμ Μάσλοου, και τη λεγόμενη θετική ψυχολογία.

Βήμα προς βήμα η κατάκτηση της ευτυχίας

Τι μπορείς να κάνεις όμως, για να βρεις την ευτυχία ακόμα και αν παραμένεις κλεισμένος στο σπίτι λόγω καραντίνας; Αρχικά, κάνε κάτι για εσένα. Κλείσε το κινητό σου για 30 λεπτά και κλείσε τα μάτια σου, ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Ή διάβασε το βιβλίο που τόσο καιρό αναβάλλεις.

Έπειτα, σκέψου κάτι θετικό. Και για εσένα και για κάποιον άλλο. Όχι απαραίτητα κάποιον σημαντικό άλλο. Ίσως να είναι ο γείτονας που σε εκνεύρισε πριν μια εβδομάδα. Ίσως ο ένοικος που μένει από πάνω σου και κάνει φασαρία. Ίσως ο συγγενής που σε στενοχώρησε.

Και τέλος, κάνε κάτι για κάποιον άλλο. Στείλε φαγητό στο γηροκομείο της περιοχής σου. Ή μαγείρεψε για τους γείτονες που το έχουν ανάγκη. Ή ενίσχυσε χρηματικά τον σκοπό ενός ιδρύματος.

https://www.instagram.com/p/B_Xix7xHtqr/

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θα είμαστε μετά την καραντίνα; Θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι;

«Και οι άνθρωποι έμειναν σπίτι»… Το ποιήμα που δίνει δύναμη και ελπίδα!

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα