Jennifer Lopez: Ποιο είναι το μυστικό της για να δείχνει 10 χρόνια νεότερη;

Το μυστικό για την ψυχική και σωματική ευεξία της Jennifer Lopez είναι απλό αλλά πολλές φορές το παραβλέπουμε. Επιμένει να κοιμάται επτά με εννέα ώρες κάθε βράδυ για να έχει μία στρωμένη επιδερμίδα με υγιή όψη που την κάνουν να φαίνεται τουλάχιστον 10 χρόνια νεώτερη. Η γνωστή τραγουδίστρια έχει ένα ενημερωτικό δελτίο στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι θαυμαστές της, στο οποίο μοιράζεται λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή. Εκεί ανακοίνωσε και τον αρραβώνα της με τον Ben Affleck.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Lopez (@jlo)

Στο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της επικεντρώθηκε στη σημασία του ύπνου, κάτι που η ίδια διαπίστωσε ήδη από την ηλικία των είκοσι και με δύσκολο τρόπο. Όπως έγραψε «Υπήρχε μια περίοδος στη ζωή μου όπου κοιμόμουν τρεις έως πέντε ώρες τη νύχτα». «Ήμουν στα 20 μου και νόμιζα ότι ήμουν ανίκητη». Όλα αυτά μέχρι που μια μέρα που έπαθε κρίση πανικού λόγω της έλλειψης ύπνου.

Τα πρώτα συμπτώματα των κρίσεων στο σώμα της

Δεν μπορούσε να δει καθαρά και μετά τα σωματικά συμπτώματα που είχε άρχισαν να την τρομάζουν με τον φόβο να επιδεινώνεται. «Τώρα ξέρω ότι ήταν μια κλασική κρίση πανικού που προκλήθηκε από την εξάντληση, αλλά ποτέ δεν είχα ακούσει καν τον όρο εκείνη την εποχή», πρόσθεσε.

Όταν έπαθε τις πρώτες κρίσει πανικού ο σωματοφύλακάς της την πήγε στο γιατρό και ήταν τρομοκρατημένη από αυτό που πρώτη φορά βίωνε. Χαρακτηριστικά έγραψε πως νόμιζε ότι έχανε το μυαλό της και ρωτούσε τον γιατρό αν θα τρελαθεί. Ο γιατρός ήταν που της είπε ότι δεν τρελάθηκε, απλώς δεν κοιμόταν όπως θα έπρεπε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Lopez (@jlo)

Η έλλειψη ύπνου επιδείνωσε το άγχος και δεδομένου ότι το στρες και το άγχος μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία, μπορεί γρήγορα να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος. Όσο πιο αργά πάμε για ύπνο με την προϋπόθεση ότι πρέπει να σηκωθούμε σε μια συγκεκριμένη ώρα τόσο μεγαλύτερο είναι το άγχος του κακού ή ανεπαρκούς ύπνου. Μεγαλύτερες είναι και οι πραγματικές επιπτώσεις στο σώμα μας με την πάροδο του χρόνου.

Οι συμβουλές του γιατρού

Εκείνη την εποχή, ο γιατρός της Lopez την συμβούλεψε να κοιμάται επτά με εννέα ώρες κάθε βράδυ, να αποφεύγει την καφεΐνη και να δίνει προτεραιότητα στην άσκηση για να εξισορροπήσει τον φόρτο εργασίας της. Έτσι, συνειδητοποίησε πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι συνέπειες όταν αγνοεί αυτό που χρειάζεται το σώμα και το μυαλό για να είναι υγιή. Κάπως, έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι της προς την ευεξία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Lopez (@jlo)

Ο ύπνος της αποδείχθηκε εξαιρετική κίνηση όχι μόνο για την υγεία της, αλλά και για την εμφάνισή της. Χρησιμοποιεί τον ύπνο σαν μια μικρή χρονομηχανή. Η ίδια γράφει «Ξαπλώνεις και πηγαίνεις σε ένα χώρο όπου συντηρείς τον εαυτό σου και μετά βγαίνεις ένα νέο, νεότερο άτομο από ό,τι ήσουν πριν».

Σχετικά άρθρα