Δεν ξέρω, να τον χωρίσω ή να το προσπαθήσω λίγο ακόμα και να του δώσω χρόνο;

Γεια σας! Έχω κάποιες απορίες και είμαι αρκετά μπερδεμένη με τον εαυτό μου και θέλω την βοήθεια σας. Αφορά για την σχέση που έχω με το αγόρι μου. Αρχικά είμαι μαθήτρια 1ης λυκείου για δευτέρα όπως και αυτός. Εγώ γενικό, εκείνος ΕΠΑΛ. Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι ενός κοινού μας φίλου. Βέβαια τότε είχε κοπέλα και ήταν και εκείνη στον πάρτι.

Δεν έδωσα σημασία τότε σε εκείνον αν και μου άρεσε εξωτερικά δεν τον προσέγγισα γιατί είχε σχέση. Δύο μήνες αργότερα βλέπω story στο Instagram πως έχει γενέθλια και αποφασίζω να του στείλω ένα χρόνια πολλά σκέτο. Και εκείνος απάντησε και ρωτούσε μετά ήθελε να πιάσουμε συζήτηση να γνωριστούμε. Βγήκαμε του άρεσα και όσο περνούσαν οι μέρες έδειχνε πολύ κολλημένος μαζί μου.

Να σημειώσω πως με αυτή την κοπέλα την προηγούμενη του σχέση ήταν μαζί 10 μήνες και μου είχε πει από το πρώτο ραντεβού κιόλας επειδή τον ρώτησα για το παρελθόν του και αυτά πως τον πλήγωσε πολύ και δεν μπορεί να νιώσει πολλά πλέον για κάποια και είπε πως ήθελε χρόνο να σκεφτεί για να κάνει σχέση επειδή χώρισαν πρόσφατα. Όμως μέσα σε 1-2 εβδομάδες είπε πως θέλει πολύ και γενικά για 1 μήνα έδειχνε φουλ κολλημένος μαζί μου.

Όμως έλεγε κάποια ψέματα τα οποία δεν μου άρεσαν και ισχυριζόταν πως είχε δίκιο εκείνος και ότι δεν έκανε τίποτα λάθος. Μια μέρα ανέβασε story με μια κοπέλα η οποία είπε πως ήταν φίλη του με μαγιό στην παραλία οι 2 τους ποζάροντας περίεργα και μάλιστα το ανέβασε στενούς και με έβγαλε για να μην το δω.

Και εκείνος έλεγε πως δεν ήταν τίποτα αυτό και πως δεν με έβγαλε ποτέ και επειδή του κρατούσα μούτρα για κάποιες μέρες μετά ξενέρωσε με την δικαιολογία πως άμα είναι να είμαι θυμωμένη για αυτό τότε τι θα γινόταν άμα γινόταν τίποτα χειρότερο και με χώρισε. Πέταξε κιόλας πως δεν ήταν ποτέ ερωτευμένος μαζί μου δεν ένιωθε πολλά για εμένα.

Έπειτα μετά από 1 εβδομάδα βρήκε άλλη και έκανε σχέση και ανέβαζε φωτογραφίες μαζί της ενώ με εμένα όχι όταν τα είχαμε. Εγώ ως πολύ πληγωμένη ήπια και μέθυσα και του έστειλα κάνοντας του εξομολόγηση για το τι νιώθω για εκείνον. Την επόμενη μέρα τον συναντάω τυχαία και τα λέμε, ενώ παράλληλα χώριζε με την άλλη και μετά μου είπε πως θέλει να ξαναγίνει κάτι μεταξύ μας.

Στην αρχή είπε όμως όχι σχέση απλά να βγαίνουμε και αυτά, αλλά μετά άλλαξε γνώμη και ήθελε πίσω κανονικά. Αλλά δεν είμαστε το ίδιο. Δεν με κοιτάει με τον ίδιο ενθουσιασμό που με κοιτούσε αδιαφορεί αρκετά και σνομπάρει. όμως μου είπε πως περνάει δύσκολα δεν είναι καλά μετά τον χωρισμό μας συνέβησαν πολλά πράγματα όπως ο χωρισμός των γονιών του.

Παρόλο που επιμένει πως δεν έχει κάτι μαζί μου και ότι νιώθει το ίδιο με πριν εγώ δεν το πιστεύω γιατί όσο χάλια και να είσαι όταν τον θες τον άλλον δεν συμπεριφέρεσαι έτσι. Και δεν ξέρω τι να κάνω γιατί νιώθω χάλια όπως είμαστε έτσι και νιώθω σαν να είμαστε μονίμως μαλωμένοι ή πολλές φορές νιώθω σαν να μην είμαστε σε σχέση. Και δεν ξέρω, να τον χωρίσω ή να το προσπαθήσω λίγο ακόμα και να του δώσω χρόνο; Αν και δεν μπορώ να τον χάσω γιατί εγώ είμαι ερωτευμένη μαζί του και επειδή χωρίσαμε ήδη μια φορά ξέρω πως θα είμαι ράκος άμα χωρίσουμε.

Γράφει ο ψυχολόγος- συνθετικός ψυχοθεραπευτής Σταύρος Ναούμ

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι φανερό ότι, είσαι μπερδεμένη και ανησυχείς για την ποιότητα και την πορεία της σχέσης σας. Από όσα μας περιγράφεις φαίνεται ότι ο σύντροφος σου έχει δυσκολία να υποστηρίξει τα συναισθήματα που δηλώνει ότι νιώθει με τις πράξεις και την συμπεριφορά του. Αυτό το διπλό μήνυμα που σου μεταφέρει, από τη μία ότι χρειάζεται χρόνο για να ξεπεράσει κάποια πρώην του και από την άλλη σε σύντομο χρονικό διάστημα να δηλώνει ‘φουλ κολλημένος’ μαζί σου, εύλογα σου δημιουργεί μία εσωτερική σύγκρουση και σε κάνει να αναρωτιέσαι για τις πραγματικές προθέσεις και τα συναισθήματα του.

Σε όσα μας γράφεις, είναι αντιληπτό ότι, από την πλευρά του άλλου δεν υπάρχει σταθερότητα, καθώς επαναλαμβάνει ένα μοτίβο αντιφατικής συμπεριφοράς καθ’ όλη την πορεία της γνωριμίας σας, με αποτέλεσμα  εσύ να βρίσκεσαι στην δυσάρεστη θέση  της μη σταθερότητας, της μη ασφάλειας και του φόβου της εγκατάλειψης όταν πρόκειται να χωρίσετε.

Είναι σημαντικό για εσένα να σκεφτείς τι σε ελκύει στο αγόρι σου, ποιες ανάγκες σου καλύπτει, καθώς επίσης και τους λόγους που σε απωθεί, σε δυσκολεύει και δε σε καλύπτει πλέον, ώστε να συνειδητοποιήσεις τους παράγοντες παραμονής σου σε μία σχέση που δεν αισθάνεσαι όμορφα. Επίσης, στο τέλος αναφέρεις ότι νιώθεις ‘χάλια’ με την κατάληξη της σχέση σας και ότι πολλές φορές  αισθάνεσαι να μην είστε σε σχέση.

Αυτή η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας που βιώνεις κρύβει πολύ πόνο και αναρωτιέμαι, αν έχεις την δύναμη να αντέχεις τόσο πόνο τι σε εμποδίζει να αντέξεις έναν χωρισμό; Προφανώς και ένας χωρισμός είναι επίπονος διότι, εμπεριέχει θυμό, θλίψη, άγχος και χρειάζεται να περάσει από κάποια στάδια, όμως το να βρίσκεσαι σε μία σχέση και να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι, είναι αρκετά επώδυνο, συγκρουσιακό και ψυχοφθόρο.

Με εκτίμηση,

Ναούμ Σταύρος

Ψυχολόγος BSc(Hons),

Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

[email protected]

6942912988

Σχετικά άρθρα