Αυτά είναι τα καλύτερα χρώματα για τα ντουλάπια της κουζίνας σύμφωνα με τους διακοσμητές

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια η μίνιμαλ αισθητική και το λευκό έχουν κατακλύσει τις σύγχρονες κουζίνες στις οποίες κυριαρχεί το μάρμαρο και το μέταλλο. Ωστόσο, το χρώμα επανέρχεται δυναμικά για να δώσει νέα ζωή στην κουζίνα που σίγουρα θα γίνει πιο ζωντανή και ζεστή. Οι διακοσμητές δημιουργώντας τις τάσεις του 2022 έβαλαν στο επίκεντρο το χρώμα σε όλες τις αποχρώσεις για τα ντουλάπια και όχι μόνο.

Βέβαια, η επιλογή της σωστής απόχρωσης μπορεί να είναι μία δύσκολη διαδικασία και πρέπει να το συνδυάσεις με τον φωτισμό που θα επιλέξεις, το χρώμα του τοίχου, το μέγεθος των ντουλαπιών αλλά και το στυλ που έχεις διαλέξει για να διακοσμήσεις τον χώρο σου.

1. Μπορντώ και ματ

Η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό σημείο για πειραματισμούς και όταν είναι χειροποίητες έχεις ακόμα περισσότερο την δυνατότητα να παίξεις με το χρώμα και την υφή της. Για να βάψεις τα ντουλάπια σου επίλεξε πλούσια χρώματα σε σκούρους τόνους και προτίμησε ιδανικά το ματ φινίρισμα για να εξισορροπήσεις το σκούρο με μία πιο ανοιχτή επιφάνεια εργασίας.

2. Ξύλο με πράσινο- γκρι

Αν η κουζίνα σου είναι σε κάποιο εξοχικό τότε εμπνεύσου από το φυσικό περιβάλλον και προτίμησε φυσικά υλικά όπως το ξύλο σε αποχρώσεις του σκούρου πράσινου προς γκρι. Έτσι, θα έχεις έναν χώρο που συνδυάζει τη φυσική ελαφρότητα του δωματίου και τον τόνο των ξύλινων δαπέδων και τοίχων. Αν έχεις και μεγάλο παράθυρο τότε το δωμάτιο θα έχει και άφθονο φως έχοντας ένα αποτέλεσμα άνετο και κομψό ταυτόχρονα.

3. Κλασικό γκρι

Στην αρχή αναφέρθηκε η μίνιμαλ αισθητική που τώρα τείνει να απομακρυνθεί. Παρ’ όλα αυτά, με το γκρι θα έχει και μίνιμαλ αλλά και μοντέρνο αν κινηθείς σε μία ουδέτερη και ήρεμη παλέτα. Θα έχεις ένα λιτό αλλά αριστοκρατικό αποτέλεσμα που θυμίζει την αισθητική Παρισιού.

4. Γυαλιστερό μέταλλο 

Το χρώμα δεν αφορά μόνο την βαφή αλλά και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα ντουλάπια. Πολλές είναι οι εταιρείες που ενσωματώνουν διαφορετικούς τύπους μετάλλων στα ντουλάπια κουζίνας  όπως ψυχρούς τόνους με τη ζεστασιά του ορείχαλκου ή βαθείς βιολετί ή κυπαρισσί στο αλουμίνιο. Σίγουρα πρόκειται για μία πιο extravagante επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει στον χώρο και ως κατασκευαστικό έργο τέχνης.

5. Royal Blue

Τα σκούρα, πιο κορεσμένα χρώματα μπορούν να βοηθήσουν τα ντουλάπια της κουζίνας να διαβαστούν ως ένα ξεχωριστό και ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό στοιχείο, σε αντίθεση με την νησίδα και άλλους αποθηκευτικούς χώρους. Μπορείς να μην μείνεις μόνο σε ένα χρώμα αλλά να επιλέξεις την ανάμειξη πολλών διαφορετικών για να ένα πιο μοναδικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, το μπλε και ειδικά η πιο σκούρα απόχρωση του royal blue δείχνει υπέροχη και με το φως του ήλιου προσδίδοντας μία φυσική φωτεινότητα στον χώρο.

6. “Λασπωμένο” ροζ 

Πρόκειται για πιο σπάνια απόχρωση του ροζ που δεν θυμίζει σε τίποτα το έντονο κουφετί ροζ του παιδικού δωματίου. Μιλάμε ίσως για μία πιο καφέ έκδοση που ταιριάζει πολύ με κουζίνες του παραδοσιακού στυλ ή country προσδίδοντας το απαραίτητο χρώμα που απομακρύνει το μουντό στυλ και την αυστηρότητα αυτή της κατασκευής.

7. Πορφυρό κόκκινο

Εδώ μπορείς να επιλέξεις να βάλεις αυτό το χρώμα σαν λεπτομέρεια και όχι ως βασικό καθώς είναι αρκετά έντονο και μπορεί να είναι κουραστικό για το μάτι. Βλέπουμε τα χρώματα αυτής της ομάδας σε συνδυασμό με πιο τολμηρά μάρμαρα και πέτρες κάτι που είναι αναζωογονητικό και συναρπαστικό αισθητικά. Συνδύασε λευκά δρύινα ντουλάπια με βαθύ κόκκινο περίγραμμα ή ένθετο.

8. Έντονο πράσινο 

Όταν πρόκειται για οικογενειακές κουζίνες με μεγάλη επισκεψιμότητα, τείνει να κλίνει σε πιο ψυχρούς τόνους. Για να έχεις όμως και ένα αισθητικά στυλάτο χώρο συνδύασε ειδικά κατασκευασμένα, γυαλιστερά, ζωγραφισμένα στο χέρι ξύλινα ντουλάπια σε βαθύ πράσινο.

Σχετικά άρθρα