Η άποψη της Cameron Diaz για την γήρανση και το σώμα της

Η Cameron Diaz έγραψε άρθρο για την ιστοσελίδα Goop και δήλωσε πως θέλει να ζήσει μέχρι τα 110. Η ηθοποιός και επιχειρηματίας έγραψε δύο βιβλία για τη γήρανση και την ευεξία του σώματος και είναι ενθουσιασμένη και όχι φοβισμένη με τη σκέψη του να μεγαλώσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cameron Diaz (@camerondiaz)

Παρατηρεί πως όλη η έννοια της γήρανσης έχει αλλάξει εντελώς, ακόμη και τα τελευταία 10 χρόνια. Νιώθει δε ενθουσιασμένη που παρ’ όλο που είναι 49 χρονών έχει 50 ή 60 χρόνια μπροστά της. Όπως ήδη είπαμε θέλει να ζήσει μέχρι τα 110 ειδικά αφού έχει και ένα μικρό παιδί.

Μάλιστα, πιστεύει ότι το να παραμένει ενεργή σε κάθε ηλικία είναι στο DNA της καθώς τα άτομα της οικογένειάς της ζούσαν πολλά χρόνια. Η γιαγιά της έτρεχε στον καυτό ήλιο της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο στα 72, κουβαλώντας μεγάλες σακούλες με ζωοτροφές για κουνέλια και τροφή κοτόπουλου. Έτσι, πιστεύει πως έχει πάρει πολλά αποθέματα από τα γονίδιά της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cameron Diaz (@camerondiaz)

Επάνω στην ευεξία της βασίζει ολόκληρο το πρόγραμμά της και πολλές φορές μειώνει τη ρουτίνα της γυμναστικής της νιώθει ότι δεν θέλει να κάνεις. Αυτή τη στιγμή αναρρώνει από έναν τραυματισμό της αχιλλείου πτέρνας της και για αυτό εξήγησε στο άρθρο της απέχει από την  προπόνηση εδώ και οκτώ μήνες. «Όντας τόσο δυνατή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, είχα συνηθίσει να πηγαίνω σκληρά και να κλίνω στη δύναμή μου, και έπρεπε να κάνω το αντίθετο» είπε για τον τραυματισμό της.

Τώρα πλέον επικεντρώνεται σε διαισθητικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διατάσεων, κατά τη διάρκεια του χρόνου που απέχει από την κανονική της φυσική κατάσταση. Πολλές φορές ξάπλωνε στο πάτωμα προκειμένου να καταλάβει τι χρειαζόταν το σώμα της εάν μπορούσε να στρίψει ή να λυγίσει την πλάτη της. Χωρίς όμως να πιέσει το σώμα της.  «Δεν το πίεσα σε τίποτα και απλώς τίμησα το γεγονός ότι είχα έναν τραυματισμό», είπε. Τώρα, ανυπομονεί για το μέλλον και εργάζεται για την οικοδόμηση μυϊκής μάζας.

Ενώ ξέρει ξεκάθαρα πώς να ακούει το σώμα της και να τα πηγαίνει καλά με τον εαυτό της, η Diaz γνωρίζει τις προσδοκίες της κοινωνίας για τις γυναίκες, ειδικά καθώς γερνούν. «Περνάμε τόσο πολύ χρόνο υπό την πίεση για να είμαστε σέξυ, πιστεύοντας ότι πρέπει να είμαστε επιθυμητοί σεξουαλικά ανά πάσα στιγμή», εξήγησε.

Τώρα το ξεπερνά και δεν την νοιάζει γιατί προτιμά να είναι δυνατή και υγιής, να έχει ελαστικότητα και αντοχή στο σώμα της για να μπορεί να κάνει τα πράγματα που θέλει. Η φιλοσοφία της Diaz για μια μακρά, υγιή ζωή είναι αναζωογονητικά απλή και πρακτική. Πρέπει, απλώς, να ακούς το σώμα σου και να εστιάσεις στη μεγάλη εικόνα όσον αφορά την υγεία.

Σχετικά άρθρα