Η Queen Latifah προσπαθεί να αρνείται δουλειές που δεν ακολουθούν τις ανάγκες της ψυχικής και σωματικής υγείας της

Η Queen Latifa σίγουρα γνωρίζει ότι η εμφάνιση με έναν συγκεκριμένο τρόπο για έναν κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό ρόλο είναι μέρος της δουλειάς της. Η ηθοποιός αν και είναι πρόθυμη να κάνει κάποιες προσαρμογές για μελλοντικές δουλειές, δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία της όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο People.

Όπως είπε “Η υγεία είναι το πιο σημαντικό για μένα. Δεν έχει να κάνει με την απώλεια βάρους ή την αύξηση βάρους. Όταν θέλω να χάσω βάρος ή να πάρω βάρος, ξέρω πώς να το κάνω με υγιεινό τρόπο”. Και συμπλήρωσε “Λοιπόν, αν πρέπει να κάνω κάτι που θα είναι εντελώς ανθυγιεινό για μένα, τότε δεν είναι αυτή η δουλειά για μένα”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Latifah (@queenlatifah)

Η 52χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε ότι κυριολεκτικά εξασκείται στο να λέει “όχι” σε ορισμένες επαγγελματικές προτάσεις. “Εγώ εξασκώ τα όχι. Πηγαίνω στον καθρέφτη και λέω, όχι, όχι, όχι, όχι, σαν 20 φορές. Και αυτό είναι όλο”, είπε, “πρέπει να είμαι εντάξει μαζί μου. Αν είμαι καλά τότε νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Αλλά αν δεν είμαι καλά, πρέπει να πω κάτι”.

Εκτός από το ότι έμαθε να λέει “όχι” σε πράγματα που δεν την εξυπηρετούν, η Latifah έχει περάσει αρκετά με το βάρος και την υγεία της. Όταν ο προπονητής της της είπε ότι ανήκει στην κατηγορία των παχύσαρκων, ήταν μια τρομακτική εμπειρία για εκείνη που την έκανε να σκεφτεί αλλιώς. Μετά από αυτό, η Latifah αναζήτησε να μάθει περισσότερα για την παχυσαρκία, η οποία είναι μια ασθένεια που περιλαμβάνει υπερβολική ποσότητα σωματικού λίπους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Latifah (@queenlatifah)

Παρά το τι μπορεί να πιστεύουν οι άλλοι, μερικές φορές η παχυσαρκία μπορεί να είναι αποτέλεσμα μη ελεγχόμενων παραγόντων, όπως γενετική και ορμόνες, είπε η Λατίφα στο περιοδικό. Η ηθοποιός θέλει να ευαισθητοποιήσει και να προσφέρει βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν την πάθηση, καθώς και να αποστιγματίσει την ασθένεια.

Η Latifa θεωρεί πως πρέπει πια να αλλάξουμε τη συζήτηση γύρω από το βάρος. Για την ίδια η κουλτούρα μας πρέπει να αλλάξει όπως και το στίγμα που εμπλέκεται σε αυτήν. Μάλιστα, είπε “Ας το κάνουμε αληθινό. Και μετά ας το υποστηρίξουμε με κάποιες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε κάτι γι’ αυτό ή να αλλάξετε τη νοοτροπία σας σχετικά με αυτό.”

Τώρα, η Latifah βρίσκεται σε έναν υγιή χώρο και νοοτροπία, καθώς σχετίζεται με την υγεία της, εξήγησε. “Ξέρω τι κάνω τώρα. Ξέρω τη διαφορά μεταξύ του σωστού και του λάθους, εν προκειμένω, για μένα. Ξέρω πότε θα διασκεδάσω με το φαγητό και ξέρω πότε θα χαλαρώσω.” είπε. Η δημιουργία μιας ισορροπίας που λειτουργεί για εκείνη και τον τρόπο ζωής της όχι μόνο βελτίωσε την υγεία της, αλλά βελτίωσε και την αυτοεκτίμησή της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Latifah (@queenlatifah)

“Νομίζω ότι η αυτοεκτίμηση είναι σαν να συντηρείς ένα αυτοκίνητο. Δεν μπορείς απλά να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και να σκεφτείς ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αλλάξεις λάδια, να ρυθμίσεις, να αλλάξεις τα ελαστικά, ξέρεις, έχεις να το κάνουμε αυτό”, είπε. “Και η υγεία είναι έτσι, πρέπει να ελέγξεις τον εαυτό σου”.

Ας είναι αυτή η υπενθύμιση που χρειάζεσαι για να κάνεις μία ενδοσκόπηση για την σωματική και ψυχική σου υγεία ώστε να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να μάθεις να λες «όχι» σε πράγματα που δεν σε εξυπηρετούν.

Σχετικά άρθρα