5 trends διακόσμησης που επέστρεψαν δυναμικά

Μετά από δύο χρόνια παραμονής στο σπίτι και μετά την άνοδο πολλών νέων τάσεων διακόσμησης η έκθεση Maison & Objet στο Παρίσι ήρθε για να επαναφέρει μερικές διαχρονικές επιλογές. Όλη αυτή η ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου της παριζιάνικης αισθητικής των γκαλερί, μπουτίκ, ξενοδοχείων και μουσείων, έφερε στο προσκήνιο ξεχωριστά θέματα και τάσεις για αυτό το καλοκαίρι.

Τα χρώματα του ήλιου και της θάλασσας θα είναι παντού!

Υπερμεγέθη φλοράλ patterns σε πορτοκαλί, καυτά ροζ και μπλε της μέντας θα κυριαρχήσουν. Επίσης, φέτος θα δούμε πολύ σχέδια εμπνευσμένα από τα αναπόδραστα σχέδια ζώων και την έντονη βλάστηση της ζούγκλας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με γεωμετρικές κυβιστικές φόρμες και χιουμοριστικά σχέδια.

Το rattan ήρθε για να μείνει

Η ιστορία πράγματι επαναλαμβάνεται. Το Rattan υφανόταν σε τραπέζια και καρέκλες και άλλα είδη επίπλων. Ιστορικές εταιρείες όπως η παριζιάνικη Maison Drucker κατασκευάζουν κομψές καρέκλες μπιστρό από το 1885, αλλά πρόσφατα στράφηκαν προς το πιο σύγχρονο στυλ υφαντού ουράνιου τόξου. Μια πιο μοντέρνα άποψη ενσωματώνει φωτεινά πορτοκαλί, δερμάτινα πάνελ και λεπτομέρειες, δίνοντας στα rattan μία ιδιαίτερη και φρέσκια εκδοχή. Αλλιώς μπορείς να βρεις με διακόσμηση ιαπωνικού χαρτιού και λουλουδάτα μοτίβα.

Επίσημη και μάξιμαλ αισθητική 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του κοκτέιλ και των δείπνων. Ένα επίσημο στήσιμο τραπεζιού σύμφωνα με τους σχεδιαστές της έκθεσης περιλαμβάνει επίσημα έπιπλα της επενδυμένα με υφάσματα και σερβίτσιο με περίτεχνα σχέδια. Δεν σε περιορίζουν καθόλου και μπορείς να κινηθείς σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων εμπνευσμένες και από τις τέσσερις εποχές.

Κίτρινο και λαδί αλλά απαλά

Η αισιόδοξη κίτρινη απόχρωση κυριαρχούσε καταλαμβάνει υφάσματα, έπιπλα και φωτισμό. Μπορείς να προσθέσεις στον χώρο σου μία νέα καρέκλα επενδεδυμένη με κίτρινο χρώμα ή κάποιο τραπεζάκι με κιτρινωπό φινίρισμα. Το κίτρινο είναι το χρώμα της χαράς, της καλής διάθεσης και της δόξας. Βρες μία απόχρωση που σου ταιριάζει και βάλε μια πιο χαρούμενη νότα στον χώρο σου.

Η Art Deco είναι και πάλι εδώ

Η δεκαετία του 1930 αντιπροσωπεύτηκε  από χαλιά και υφάσματα με σχέδια Bauhaus μεγάλης κλίμακας από τον Jean Paul Gaultier στο Lelièvre μέχρι τις καρέκλες με κόκκινο κάθισμα και πλάτη με κεντήματα. Τώρα η Art Deco επανέρχεται με περισσότερη έμπνευση και θέτει στο επίκεντρο της υλικά όπως η μαύρη λάκα και οι ταπετσαρίες. Επίσης, σήμα κατατεθέν της εποχής είναι το βελούδο που προστίθεται σε όλα τα έπιπλα.

 

Σχετικά άρθρα