Ο Justin Bieber διαγνώστηκε με σπάνιο σύνδρομο το οποίο παρέλυσε το πρόσωπό του

Ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Justin Bieber με ανάρτησή του στο Instagram στις 10 Ιουνίου γνωστοποίησε στους θαυμαστές του ότι διαγνώστηκε με το σπάνιο σύνδρομο Ramsey Hunt, εξαιτίας του οποίου παρέλυσε το μισό του πρόσωπο. Εδώ και καιρό οι θαυμαστές του ανησυχούσαν καθώς είχε ακυρώσει ήδη τρεις συναυλίες από την παγκόσμια περιοδεία του χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο.

Στο βίντεο που ανήρτησε ενημερώνει τους ακολούθους του πως “όπως μάλλον βλέπετε στο πρόσωπό μου, έχω αυτό το σύνδρομο που το λένε Ramsay Hunt και προκαλείται από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου μου και το έχει παραλύσει”. Συμπλήρωσε δε, “όπως μπορείτε να δείτε αυτό το μάτι δεν κινείται. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου. Αυτή η μεριά έχει παραλύσει πλήρως”. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber)

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να αναφερθεί τελικά στους λόγους που τον αναγκάζουν να ακυρώνει συναυλίες αφού όπως λέει σε άλλο σημείο δεν είναι σε θέση να εργαστεί και το σώμα του δεν υπακούει. Τόνισε πως “δεν είμαι σε σωματική κατάσταση ικανός να κάνω τις συναυλίες. Αυτό είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε. Θα ευχόμουν να μην ήταν έτσι αλλά το σώμα μου μού λέει να ρίξω τους ρυθμούς μου κι ελπίζω εσείς να με καταλάβετε. Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να επιστρέψω στο 100% μου πίσω σε αυτό που γεννήθηκα να κάνω”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber)

Ο γνωστός pop star κάνει ασκήσεις για να μπορέσει το πρόσωπό του να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση αλλά δεν γνωρίζει πόσο καιρό μπορεί να χρειαστεί. Η κατάσταση του σταδιακά γίνεται πιο σοβαρή και λίγες ώρες μετά την αρχική του ανακοίνωσε ανέβασε στο story στο οποίο έλεγε πως σιγά- σιγά δεν μπορεί ούτε να φάει.

Ωστόσο, τόνισε πως η πίστη του στον θεό είναι τεράστια και πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο ακόμα και ας μην ξέρει για ποιον. Ζήτησε, μάλιστα, από τους θαυμαστές και όσους τον ακολουθούν να προσευχηθούν για την υγεία του γιατί τον τρομάζει υπερβολικά η κατάστασή του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber)

Τι είναι το σύνδρομο Ramsey Hunt;

Το σύνδρομο Ramsey Hunt προκαλείται από τον ιό του έρπητα ζωστήρα και εμφανίζεται σε ανθρώπους που έχουν περάσει ανεμοβλογιά. Σε όσους έχουν νοσήσει από ανεμοβλογιά, όπως ο Justin Bieber, ο ιός παραμένει στο σώμα τους αυξάνοντας τις πιθανότητες να επανεργοποιηθεί και να προκαλέσει το εν λόγω σύνδρομο.

Εκτός από επώδυνα εξανθήματα μπορεί να προκαλέσει παράλυση προσώπου και απώλεια ακοής στο αυτί που νοσεί. Με την κατάλληλη θεραπεία ο κίνδυνος των επιπλοκών, που προκαλούν μόνιμη αδυναμία των μυών του προσώπου και απώλεια της ακοής, μειώνεται.

Σχετικά άρθρα