8 Ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν το σπίτι σου πιο άνετο

Τώρα που συνηθίσαμε να περνάμε ατελείωτες ώρες στο σπίτι, είναι απολύτως κατανοητό αν νιώθεις πως βαρέθηκες τους εσωτερικούς σου χώρους. Ευτυχώς, μερικές από τις πιο πρόσφατες τάσεις διακόσμησης φαίνονται προσαρμοσμένες στον νέο μας τρόπο ζωής που μας οδηγεί σε ένα πιο άνετο σπίτι.

Τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και οι χρωματικές πινελιές είναι πιο στρογγυλές και πιο άνετες, σχεδιασμένες για να αξιοποιούν στο έπακρο τον χώρο και να απογειώνουν την εμπειρία της διαμονής μέσα σε αυτόν. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσεις να ασχολήσε με τη διακόσμηση.

Κάνε τα καθίσματά σου πιο μαλακά

Ιδανική αντικατάσταση για έναν όχι και τόσο άνετο καναπέ, είναι ένας κυρτός καναπές με βελουτέ ύφασμα, ένα κομμάτι μεσαίου στιλ με υπερμεγέθη μαξιλάρια και αυτά επενδεδυμένα με βελούδο που καθαρίζεται εύκολα. Έτσι θα έχεις ένα ευρύχωρο και φιλόξενο σαλόνι και χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό, μπορείς να το διαμορφώσεις ξανά ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Φέρε το έξω μέσα

Όλοι θέλουμε λίγη περισσότερη φύση μέσα στο σπίτι ειδικά τώρα που το καλοκαίρι έφτασε. Επομένως τα σχεδιαστικά στοιχεία που δημιουργούν ή τονίζουν μια θέα είναι περιζήτητα. Μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερες λύσεις για να έχεις περισσότερο “έξω” μέσα στο σπίτι σου είναι οι συρόμενες γυάλινες πόρτες που είναι διπλά αναδιπλούμενες πόρτες ή γυάλινα διαχωριστικά. Για να συνδυάσεις την φύση με την διακόσμηση πρόσθεσε ψάθινα καλάθια στην κρεβατοκάμαρα ή φυτά αέρα που κρέμονται στο ντους.

Πρόσθεσε vintage πινελιές

Ο ευκολότερος τρόπος για να αναβαθμίσεις τον χώρο και να τον κάνεις πιο φιλόξενο είναι να προσθέσεις αντικείμενα που φαίνονται παλιά ή όπως τα λέμε vintage. Δοκίμασε έναν καθρέφτη ή ένα φωτιστικό εμπνευσμένο από vintage αισθητική. Με ξύλινο και μεταλλικό σκελετό και λαμπτήρες σαν κερί, δίνει στο δωμάτιο μια ζεστή λάμψη και μια αίσθηση παλαιού κόσμου, γαλλικής φινέτσας.

Πολυχρηστικά έπιπλα

Πολλά από τα σπίτια μας λειτουργούν πλέον ως γραφεία, παιδικοί σταθμοί και γυμναστήρια όλα σε ένα. Αυτά γέννησαν αυξημένη ζήτηση για αρθρωτά έπιπλα που μπορούν να συναρμολογηθούν με διάφορους τρόπους και να προσαρμοστούν σε διάφορες ανάγκες, όπως εργασία, φαγητό και κοινωνικοποίηση.

Σκούρες αποχρώσεις στην κουζίνα

Με όλες τις επιπλέον ώρες που αφιερώνουμε στο σπίτι αντί να τρώμε έξω αυτές τις μέρες, σκέψου το ενδεχόμενο να συνδυάσεις πολλά ντουλάπια από ξύλο βελανιδιάς ή καρυδιάς με πιο ανοιχτόχρωμους πάγκους και δάπεδα μια πιο «ασφαλής» επιλογή με οπτική αντίθεση.

Δημιούργησε περισσότερο χώρο εργασίας στην κουζίνα

Για να μπορείς να μαγειρεύεις πιο άνετα και για περισσότερους ανθρώπους σκέψου να τοποθετήσεις μία νησίδα στην μέση της κουζίνας. Με αυτό το χαρακτηριστικό, θα έχεις έναν επιπλέον χώρο για την προετοιμασία του φαγητού, το πλυντήριο πιάτων, τον νεροχύτη ή την εστία.

Κρύψε τις ηλεκτρικές συσκευές

Οι λύσεις περιλαμβάνουν ειδικά κατασκευασμένους πάγκους που καμουφλάρουν τον φούρνο, την καφετιέρα και παρόμοια είδη. Οι ευκολότερες επιδιορθώσεις περιλαμβάνουν τη διάνοιξη οπών σε υπάρχοντα ντουλάπια για σανίδες επέκτασης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να βγάλεις μικρότερες συσκευές όταν θα θες να τις χρησιμοποιήσεις.

Ανανέωσε τους τοίχους σου

Η ευεξία στο σπίτι σε έναν κόσμο μετά την πανδημία εκτιμάται περισσότερο από ποτέ και υπάρχει μια αυξανόμενη τάση που προσφέρει τόσο ηρεμία όσο και καθαρό αέρα.  Αυτά είναι ακριβώς όπως ακούγονται, ένας τοίχος ή ένα μέρος ενός τοίχου καλυμμένο με πράσινο και φυτά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις από το να κρεμάσεις φυτά κάθετα σε μια ομάδα έως την εγκατάσταση αρθρωτών, υδροπονικών πάνελ που παρέχουν νερό και θρεπτικά συστατικά ηλεκτρονικά.

 

Σχετικά άρθρα