Η Andie MacDowell υποστηρίζει τα φυσικά γκρίζα μαλλιά της και ακυρώνει τα στερεότυπα

Στις μέρες μας συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά άδικα και σεξιστικά πρότυπα ομορφιάς οι γυναίκες αναγκάζονται να τηρούν, ειδικά εκείνες που βρίσκονται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Μία από αυτές τις πιέσεις υποχρεώνει πολλές γυναίκες να βάφουν μαλλιά τους αντί να αφήνουν τα μαλλιά τους στο φυσικό γκρι χρώμα τους.

Η ηθοποιός Andie MacDowell άνοιξε τον δρόμο προς την αποδοχή των γκρι μαλλιών και ας δείχνουν την ηλικία της. Έτσι αποφάσισε να σταματήσει την βαφή και να αφήνει τα μαλλιά της να γκριζάρουν. Η 64χρονη ηθοποιός είναι πιο «ευτυχισμένη» με τη φυσική της απόχρωση όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξη στο People.

Έμπνευσή της στάθηκε η μεγάλη της αδερφή που άφησε τα μαλλιά της να είναι φυσικά. «Νόμιζα ότι φαινόταν πολύ πιο όμορφη όταν ήταν ασημί. Ζήλευα», είπε η MacDowell. Η πανδημία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της νοοτροπίας της. Της επέτρεψε να δει τις ρίζες της με το πρόσωπό της, το δέρμα και τα μάτια της και της άρεσε. Ένιωσε πως ήρθε η ώρα να αφήσει τις περιττές συμβάσεις για να είναι πιο ευτυχισμένη. Και όντως νιώθει πιο ευτυχισμένη.

«Είμαι 64, και αυτή είναι η στιγμή της ζωής μου. Τελικά, θα γίνω ασημένια. Και ήθελα να έχω αυτή την εμπειρία να νιώσω αυτό που είναι». Δεν είναι η πρώτη φορά που η MacDowell μοιράζεται τις σκέψεις της που αποφάσισε να αφήσει να γκριζάρουν τα μαλλιά της. «Πάντα διορθώνω τους ανθρώπους, δεν είναι γκρι, είναι ασημί».

Για εκείνη, το να έχεις γκρίζα μαλλιά σημαίνει να είσαι αυθεντική. «Ειλικρινά, είναι κουραστικό να πρέπει να είσαι κάτι που δεν είσαι πια», είπε στο Interview Magazine τον περασμένο Οκτώβριο. Σκέφτηκε πως απλώς δεν είναι νέα πια και είναι εντάξει με αυτό, είπε, διπλασιάζοντας την αναζωογονητική προοπτική της για το πώς η κοινωνία μιλά για τη γήρανση. «Μισώ τη λέξη «αγκάλιασμα», γιατί πάντα ακούγεται σαν να πρέπει να αποδεχτείς κάτι και δεν νιώθω έτσι», είπε. «Είναι σαν να έχω βγάλει μια μάσκα ή κάτι τέτοιο».

Οι δύο κόρες της MacDowell, οι ηθοποιοί Rainey και Margaret Qualley, υποστηρίζουν τη μαμά τους σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της. «Όταν άρχισα να αφήνω τα γκρίζα μαλλιά μου, οι κόρες μου συνέχισαν να έλεγαν ότι φαίνομαι ζόρικη», είπε στο InStyle τον περασμένο Οκτώβριο. «Ήταν συγκινητικό να βλέπω μια τόσο θετική αντίδραση γιατί είχα κάποια αντίσταση στην ιδέα στην αρχή. Νομίζω ότι είναι κακό να αγκαλιάζεις το σημείο που είσαι [στη ζωή] και να είσαι ατρόμητος. Αυτό ακριβώς κάνω», είπε η ηθοποιός.

Ενώ η MacDowell παραδέχτηκε ότι είναι συνεχής καθημερινή δουλειά να είναι πιο ευγενική με τον εαυτό της στην πρόσφατη συνέντευξή της στο People, οι σοφές υπενθυμίσεις από τις κόρες της τη βοηθούν να την κρατά υπό έλεγχο. «Αν ποτέ πω κάτι υποτιμητικό για τον εαυτό μου, επειδή έχω διδάξει στις κόρες μου να μην το κάνουν αυτό, θα πουν, “Γιατί κάνεις αυτό που μας είπες να μην κάνουμε;”», είπε.

Για την ίδια η γήρανση είναι ένας πραγματικά, πολύ οικείος εκπαιδευτής που την μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό της. «Δεν μπορείς να το σταματήσεις. Θα συμβεί». Για αυτό η MacDowell θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στους άλλους ότι είναι ισχυρό και διασκεδαστικό να ζεις αυθεντικά ως ο εαυτός σου σε κάθε ηλικία.

Σχετικά άρθρα