Η ηθοποιός Olivia Munn εξομολογείται πως το σώμα της δεν έχει επανέλθει μετά την γέννα και είναι εντάξει με αυτό!

Η Olivia Munn γέννησε πρόσφατα και δεν νιώθει καμία πίεση να επανέλθει το σώμα της στο πως ήταν πριν την γέννα. Σε ένα πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε η ηθοποιός στο Instagram μοιράστηκε μερικές ειλικρινείς σκέψεις για τα συναισθήματά της για το σώμα της μετά τη γέννα. Σκέψεις που κάθε μητέρα έχει μετά από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Στο βίντεο, η Munn κρατά τον γιο της Malcom κουνώντας τον στην αγκαλιά της. Σε ένα πλαίσιο που συνόδευε το βίντεο έγραφε “Το σώμα μου δεν έχει επανέλθει πίσω, αλλά έκανε αυτόν τον μικρό άντρα, έτσι έχω μόνο αγάπη γι’ αυτό. 💙”, ενώ συνέχισε γράφοντας: “Ο δρόμος μετά τον τοκετό είναι τραχύς, αλλά αξίζει τον κόπο”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη o l i v i a (@oliviamunn)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Munn μιλάει για την πραγματικότητα μίας νέας μαμάς. Μοιράστηκε φωτογραφίες της για την Ημέρα της Μητέρας νωρίτερα με μια λεζάντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές μετά τον τοκετό. «Χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας σε όλες τις μαμάδες εκεί έξω, αλλά ειδικά στις μαμάδες που παλεύουν με επιλόχεια κατάθλιψη/άγχος, φορώντας ακόμα τα ρούχα εγκυμοσύνης τους γιατί έχετε συνειδητοποιήσει ότι η γρήγορη επιστροφή είναι μαλακία και τόσο εξωπραγματική και νιώθετε ανασφάλεια καθώς μετακινηθείτε στο Insta σήμερα συνειδητοποιώντας ότι δεν έχουν την ενέργεια, τη δημιουργικότητα ή τη δύναμη του εγκεφάλου για να δημοσιεύσουν μια όμορφη φωτογραφία της μητρότητας», έγραφε τότε.

Δεν είναι μυστικό πως τα κοινωνικά στερεότυπα ασκούν τεράστια πίεση στις νέες μαμάδες προκειμένου να επανέλθει το σώμα τους και να μην έχει όλα εκείνα τα σημάδια που μαρτυρούν την γέννα. Ακόμα και το να παίρνεις βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που είναι απολύτως φυσικό αντιμετωπίζεται ως θέμα ταμπού. Όσο διαρκεί η εγκυμοσύνη το βάρος αντιμετωπίζεται ως κάτι λογικό, αλλά όταν πια η γυναίκα γεννάει οι κοινωνία απαιτεί από αυτή να χάσει το βάρος αμέσως.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη o l i v i a (@oliviamunn)

Αν και υπάρχουν σίγουρα ψυχικά και σωματικά οφέλη από την γυμναστική μετά τον τοκετό. Ωστόσο, ο χρόνος μίας νέας μαμάς είναι ελάχιστος και η κόπωσή της μεγάλη. Η Munn δεν είναι η μόνη διάσημη που μίλησε για τη μη ρεαλιστική απαίτηση της κοινωνίας. Η Kate Upton είχε ένα παρόμοιο μήνυμα για τους θαυμαστές της μετά τον τοκετό.

“Προσπάθησα να πιέσω τον εαυτό μου νωρίς για να επιστρέψω στο γυμναστήριο, να φάω τέλεια και να προσπαθήσω να επιτύχω αυτή την υποτιθέμενη «επαναστροφή»”, μοιράστηκε σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2020. Και συμπλήρωσε “Αλλά αφού συνειδητοποίησα πόσο γελοίες είναι αυτές οι πιέσεις, γρήγορα χαλάρωσα τον εαυτό μου και έζησα αυτή τη στιγμή ως νέα μητέρα”.

Η κοινωνία έχει ακόμα δουλειά να κάνει όσον αφορά την απελευθέρωση αυτής της κουλτούρας πίεσης. Ας ελπίσουμε όμως ότι ακούγοντας τη Munn και άλλες διάσημες γυναίκες θα βοηθήσουν τις νέες μαμάδες να σβήσουν την πίεση να επιτρέψουν στο σώμα τους να ανακάμψει με την ησυχία του.

Σχετικά άρθρα