Ποιά τα σημάδια αμηχανίας ενός άντρα;

Πολλές σχέσεις συνεχίζουν μόνο και μόνο εξαιτίας μιας ρουτίνας. Έτσι, παραβλέπουν πως ο σύντροφός τους ντρέπεται για αυτή την σχέση αλλά και τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των δύο συντρόφων. Μόνο μετά από έναν χωρισμό τα σημάδια της αμηχανίας γίνονται εμφανή παρ’ όλο που ήταν πάντα εκεί, δυνατά και καθαρά.

Από το να μην θέλει να συστήσει την σύντροφο στην οικογένειά του μέχρι να επικρίνουν κάθε επιλογή της είναι μερικά από τα σημάδια που προδίδουν την αμηχανία του. 

Ποια είναι τα σημάδια αμηχανίας ενός άνδρα;

  • Σε αγνοεί δημόσια

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου τυχαίνει να χτυπήσετε τον άλλον σας στο δρόμο, να προσπαθήσετε να πείτε ένα γεια και να σας αγνοήσουν τελείως; Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που τείνουν να κάνουν οι άνθρωποι που ντρέπονται από εσάς.

Εάν ο σύντροφός σας σας αποφεύγει δημόσια ή ακόμα και σας ζητήσει να μην τον αναγνωρίσετε δημόσια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ντρέπεται να τον δουν μαζί σας.

  • Δεν σε συστήνει στους φίλους του

Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι από τότε που ξεκινήσατε να βγαίνετε με τον φίλο σου, δεν σε έχει συστήσει στους φίλους του; Αυτό μάλλον να σημαίνει ότι ντρέπεται να τον βλέπουν μαζί σου. Αν και είναι αναζωογονητικό για τα ζευγάρια να έχουν ξεχωριστούς φίλους και δραστηριότητες, αποτελεί κόκκινο πανί αν δεν μπορεί τουλάχιστον να σε συστήσει σε κάποιον από τους φίλους του.

Αν και είναι φυσιολογικό για μερικούς ανθρώπους να διστάζουν να συστήσουν τους συντρόφους τους στους φίλους τους στην αρχή μιας σχέσης, αν η σχέση έχει διάρκεια αυτό αποτελεί πρόβλημα.

  • Σε κατακρίνει για όλα 

Το να πειράζεις παιχνιδιάρικα τον σύντροφό σου είναι φυσιολογικό χαρακτηριστικό μιας σχέσης. Ωστόσο, όταν γίνεται συνεχές και πιο αρνητικό κάτι δεν πάει καλά. Εάν ο σύντροφός σου σε επικρίνει συνεχώς πράγματα που λες, για την γνώμη σου ή τον τρόπο που κάνεις πράγματα, θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι δεν είναι περήφανος που είναι μαζί σου. Αυτό μπορεί να είναι το σημάδι που ψάχνεις για να φύγεις καθώς σου αξίζει κάποιος που είναι περήφανος που σε έχει στη ζωή του.

  • Προσπαθεί να ελέγξει την εμφάνισή σου

Αυτό είναι μια σημαντική ένδειξη ότι ο σύντροφός σου ψάχνει να βρει τρόπους για να σε μειώσει. Το να θέλει να σου υπαγορεύει τι φοράς, πώς χτενίζεις τα μαλλιά σου, τι τύπο μακιγιάζ χρησιμοποιείς, ακόμα και πόσο ζυγίζεις, είναι άτοπο από κάποιον που ισχυρίζεται ότι σε αγαπάει.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πριν αυτό το άτομο αρχίσει να προσπαθεί να ελέγξει την εμφάνισή σου, θα είχε κάνει μερικά προσβλητικά σχόλια για να σε κάνει να νιώσεις ότι θα έπρεπε να φαίνεσαι διαφορετικά. Λοιπόν, αν συμβαίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτείς σοβαρά αν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι μαζί του, γιατί μάλλον αισθάνεται αμηχανία.

  • Προτιμά να μένετε σπίτι αντί να βγαίνετε 

Βέβαια μπορεί απλά να πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου προτιμά απλώς να μένει στο σπίτι παρά να βγαίνει ραντεβού γιατί είναι σπιτόγατος. Αλλά σκέψου πόσο καιρό μπορεί να συμβαίνει αυτό; Αν έχεις παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σου θα έβγαινε με τους φίλους του αλλά χρησιμοποιεί δικαιολογίες για να μην βγει μαζί σου, είναι πιθανό να ντρέπεται να τον δουν δημόσια μαζί σου. Όλα αυτά προδίδουν την αμηχανία του απέναντί σου.

  • Αναρωτιέσαι συνεχώς αν ντρέπεται για σένα

Αν πάντα αναρωτιέσαι αν ο σύντροφός σου ντρέπεται όταν είναι μαζί σου, το πιθανότερο είναι ότι το κάνει. Όταν αναρωτιόμαστε για ορισμένα πράγματα ή συμπεριφορές στη σχέση μας, τις περισσότερες φορές, έχουμε δίκιο. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια σημάδια που θα σου έχουν δώσει αυτή την εντύπωση. Για αυτό κάνε μία ενδοσκόπηση και δες αν πραγματικά θέλεις να συνεχίσεις να είσαι σε αυτή την σχέση.

Σχετικά άρθρα