Τα 10 χρώματα που ταιριάζουν ιδανικά με το πράσινο για κάθε χώρο του σπιτιού σου

Το πράσινο βρίσκεται στο επίκεντρο την φετινή θερινή σεζόν φέρνοντας την φύση στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Είναι το χρώμα της αρμονίας και της χαλάρωσης, αλλά και της ελπίδας. Ανάλογα με την απόχρωση του προστίθεται και ένας ή περισσότεροι συμβολισμοί με κυρίαρχο εκείνον της ασφάλειας.

Πάντως πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως αριστοκρατικό χρώμα και ανάλογα με το χρώμα που θα συνδυαστεί μπορεί να προσδώσει και νέα πνοή στον χώρο σου. Με ποιά χρώματα ταιριάζει καλύτερα λοιπόν;

1. Έντονο λευκό

Το πράσινο με το λευκό είναι ο ιδανικός συνδυασμός για την κουζίνα. Προτίμησε μία πιο φωτεινή, γαλαζοπράσινη απόχρωση ως βασικό χρώμα. Στην συνέχεια πρόσθεσε, το φωτεινό λευκό  είναι ο τέλειος σύντροφος. Τα λευκά σε όλες τις αποχρώσεις ενισχύουν πάντα τη δύναμη του πράσινου, δίνοντάς του την τέλεια ποπ αισθητική.

2. Μία άλλη απόχρωση του πράσινου

Οι μυριάδες αποχρώσεις του ταιριάζουν αρμονικά και μάλλον μαγικά μεταξύ τους σαν δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο αλληλοσυμπληρώνονται όταν χρησιμοποιούνται μαζί. Σε ένα δωμάτιο που σκόπιμα συνδυάζονται τα πράσινα δημιουργείται μια γήινη παλέτα που προσδίδει φως και ζωντάνια. Ωστόσο, με αυτόν το συνδυασμό απόφυγε τα στολίδια, τα έντονα περιγράμματα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να παραφορτώσει τον χώρο.

3. Κίτρινο και χρυσό 

Το πράσινο στην φύση συμπληρώνεται ιδανικά από το φωτεινό κίτρινο του ήλιου. Γιατί να μην το τολμήσεις και στο σπίτι σου; Διάλεξε μία σκούρα απόχρωση πράσινου και πρόσθεσε πιο ανοιχτές πινελιές κίτρινου παίζοντας και με τις υφές του χώρου. Για παράδειγμα, το κίτρινο μπορεί να είναι μία μεταλλική πινελιά που θα αλληλοσυμπληρώνεται με λακαρισμένο πράσινο σε ντουλάπια ή τοίχους.

4. Ροζ, κίτρινο, μπλε

Το κίτρινο αναφέρθηκε και παραπάνω αλλά δεν γίνεται να λείπει από την συγκεκριμένη τριχρωμία. Αυτά τα χρώματα είναι οι ιριδίζουσες αποχρώσεις που αναδεικνύονται από την αντανάκλαση του φωτός στο πράσινο. Το πράσινο, ειδικά σε γήινες επαναλήψεις, μπορεί να λειτουργήσει ως ουδέτερο και να χρησιμοποιηθεί για να μετριάσει πιο φωτεινά χρώματα όπως το ροζ, το κίτρινο ή οι αποχρώσεις του μπλε.

Ταιριάζουν πολύ ωραία στο μπάνιο ως ταπετσαρία, επειδή επιτρέπει στα άλλα χρώματα να αναδεικνύονται. Δημιουργεί μία πιο ρετρό αισθητική φέρνοντας παράλληλα μια νεωτερικότητα, για να μην γίνει ο χώρος πολύ υπερβολικός ή αναχρονιστικός.

5. Ναυτικό μπλε

Το πράσινο και το μπλε είναι ένα φυσικό ζευγάρι, με το navy να είναι ένας ιδιαίτερα ευέλικτος συνεργάτης με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου. Τα γυαλιστερά, χρυσαφί φινιρίσματα από ορείχαλκο είναι επίσης μία εξαιρετική λεπτομέρεια, σε συνδυασμό με τους δροσερούς τόνους που βρίσκονται στα πράσινα.

6. Γαλάζιο και λευκό 

Το πράσινο είναι ένα τόσο δυναμικό χρώμα για να το συνδυάσουμε και αντλούμε κυρίως τα στοιχεία μας από τη φύση. Είτε η αντίθεσή του μιμείται έναν μπλε ουρανό είτε ένα σύννεφο, αλλάζει και μεταβάλλεται οργανικά για να γίνει μια εντελώς διαφορετική απόχρωση. Στο μπάνιο αγαπάμε το πράσινο με το ασβεστολιθικό δάπεδο και την οροφή από λεκιασμένο ξύλο.

7. Μέντα και τερακότα 

Δεν υπάρχει πραγματικά ένα χρώμα με το οποίο το πράσινο δεν συνδυάζεται άψογα, όπως το απαλό χρώμα της μέντας ή το πράσινο του μήλου με την τερακότα. Ένας συνδυασμός που δίνει στο δωμάτιο φως και φρεσκάδα, διατηρώντας παράλληλα μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

8. Φούξια και μωβ 

Για κάποιον που του αρέσει πραγματικά να ανακατεύει και να παίζει με τα χρώματα, το πράσινο είναι το τέλειο φόντο. Το αποτέλεσμα είναι μια αστραφτερή λάμψη που κάθεται όμορφα δίπλα σε φυσικά στοιχεία όπως το δάπεδο από σανίδα από πεύκο και ξύλο στην σκάλα. Πάντα τα φυσικά φωτεινά χρώματα συνδυάζονται καλά με το πράσινο, σκεφτείτε τα ζωηρά χρώματα του αγριολούλουδου, όπως το φούξια και το βασιλικό μωβ.

9. Μπλε και γκρι

Το πράσινο χρώμα συνδυάζεται καλά με το μπλε και το γκρι. Όσον αφορά τα έπιπλα, ψάξε για κομμάτια που πλάθουν ένα πολύχρωμο σύμπαν στο οποίο θα αναδύεται κάτι χαρούμενο, ανακουφιστικό και ζεστό.

10. Κιτρινοπράσινο

Και όμως υφίσταται μία ξεχωριστή απόχρωση αυτών των δύο χρωμάτων που είναι και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικη. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό χρώμα της ποπ κουλτούρας που έρχεται για να ανανεώσει κάθε χώρο και ταιριάζει απόλυτα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου.

Σχετικά άρθρα