Η Sharon Stone μίλησε για το αίσθημα αποτυχίας που ένιωθε μετά από εννέα αποβολές

Η Sharon Stone είναι γνωστή για το υποκριτικό της ταλέντο στη μεγάλη οθόνη, αλλά πρόσφατα έκανε μία προσωπική αποκάλυψη στο Instagram. Η 64χρονη μοιράστηκε ότι είχε εννέα αποβολές, αποκαλύπτοντας την εμπειρία της στα σχόλια μιας ανάρτησης του People στο Instagram. Η ανάρτηση παρουσιάζει την Peta Murgatroyd, μια επαγγελματία χορεύτρια, η οποία μίλησε για την εμπειρία πολλαπλών αποβολών σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο People.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LensCrafters (@lenscrafters)

“Εμείς, ως γυναίκες δεν έχουμε ένα φόρουμ για να συζητήσουμε το βάθος αυτής της απώλειας. Έχασα εννέα παιδιά από αποβολή”, έγραψε η Stone σχολιάζοντας την πρόσφατη ανάρτηση στο People. “Δεν είναι μικρό πράγμα, σωματικά ή συναισθηματικά, ωστόσο είμαστε αναγκασμένες να νιώθουμε ότι είναι κάτι που πρέπει να το αντέχουμε μόνες και κρυφά με κάποιο είδος αίσθησης αποτυχίας. Αντί να λαμβάνουμε την τόσο αναγκαία συμπόνια, ενσυναίσθηση και θεραπεία που τόσο χρειαζόμαστε”, είπε.

Συνέχισε δε λέγοντας, “Η γυναικεία υγεία και ευεξία που έχει αφεθεί στη φροντίδα της ανδρικής ιδεολογίας έχει γίνει στην καλύτερη περίπτωση χαλαρή, στην πραγματικότητα αδαής και βίαια καταπιεστική στην προσπάθεια”. Η Stone σίγουρα δεν είναι η μόνη που έχει εμπειρία με τις αποβολές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sharon Stone (@sharonstone)

Το 10 έως 20 τοις εκατό των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, η οποία ορίζεται ως η ξαφνική απώλεια εγκυμοσύνης πριν από τις 20 εβδομάδες, αναφέρει η Mayo Clinic. Αν και είναι σπάνιο, το ένα τοις εκατό των γυναικών θα έχει επαναλαμβανόμενες (δύο ή περισσότερες) αποβολές, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.

Μελέτες δείχνουν ότι μετά από μια αποβολή, το 30 έως 50 τοις εκατό των γυναικών βιώνουν άγχος, ενώ το 10 έως 15 τοις εκατό βιώνουν κατάθλιψη που συνήθως διαρκεί έως και τέσσερις μήνες. Η υπομονή της απώλειας ενός παιδιού λόγω αποβολής συνδέεται και με διαταραχή μετατραυματικού στρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LensCrafters (@lenscrafters)

Με τις κοινωνικές πιέσεις που δέχονται οι γυναίκες σήμερα είναι απίστευτα σημαντικό να μοιράζονται τις εμπειρίες τους για να μην αισθάνονται “μόνες” ή σαν “αποτυχημένες”, όπως έγραψε η Stone. Παρ’ όλο που η συζήτηση και οι πόροι για την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών έχουν ακόμη δρόμους μπροστά τους, όταν δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης και της Stone, μιλούν για πολλαπλές αποβολές, είναι μια σημαντική υπενθύμιση για όσους βιώνουν αποβολές ότι δεν είναι μόνοι.

Σχετικά άρθρα