Τα λινά κλινοσκεπάσματα είναι τα καλύτερα για το καλοκαιρινό κρεβάτι σου

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ξεκούρασης, ενώ στην ποπ κουλτούρα οι καλοκαιρινές νύχτες έχουν ρομαντική διάθεση. Λόγω της δροσερής ατμόσφαιρας της νύχτας τα κατάλληλα κλινοσκεπάσματα για το κρεβάτι είναι μόνο τα σεντόνια και ειδικά τα λινά. Έτσι, η αλλαγή σεντονιών και η αγορά πιο ιδιαίτερων σχεδίων θα αναζωογονήσει τον χώρο σας.

Το κρεβάτι σου είναι το επίκεντρο του δωματίου, οπότε δίνοντάς του ένα νέο στυλ θα το προσαρμόσεις και στην εποχή. Το χειμώνα μπορεί να θέλεις πιο άνετα, πιο ζεστά σεντόνια για ύπνο όπως σατέν ή twill ύφανση, με ένα αφράτο μάλλινο ριχτάρι από πάνω. Ωστόσο, το καλοκαίρι θέλεις κάτι ανάλαφρο και αέρινο που όχι μόνο να κρατά το κρεβάτι δροσερό, αλλά και να προκαλεί τη διάθεση και το πνεύμα της εποχής.

Είναι τελικά τα λινά είδη τα καλύτερα όταν πρόκειται για ύπνο το καλοκαίρι;

Το λινό και το βαμβάκι είναι και τα δύο ιδανικά υφάσματα για ύπνο στη ζέστη. Είναι υφασμένα από φυσικές ίνες που αναπνέουν εξαιρετικά καλά, κάτι που είναι το κλειδί για να διατηρήσεις την δροσιά. Το καλοκαίρι μπορεί να θέλεις μια ύφανση περκάλι. Η ύφανση περκάλι είναι γνωστό για την δροσερή αίσθηση που είναι ιδανική για ζεστό καιρό.

Τα λινά, εν τω μεταξύ, έχουν φυσικές ιδιότητες ψύξης. Είναι ακόμα πιο αναπνεύσιμο, απορροφητικό και απορροφητικό από το βαμβάκι και είναι φυσικά αντιμικροβιακό. Ταυτοχρόνως, λειτουργεί ως ένας φυσικός ρυθμιστής και μονωτής θερμοκρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι σας κρατά πιο δροσερούς το καλοκαίρι και πιο ζεστούς το χειμώνα.

Τα λινά, λευκά είδη είναι ιδανικά εάν κοιμάστε με έναν σύντροφο και ο ένας από εσάς έχει την τάση να ζεσταίνεται ή να κρυώνει περισσότερο από τον άλλον, γιατί θα προσαρμοστεί και στους δύο. Τέλος, είναι μια από τις πιο δυνατές ίνες της φύσης και αντέχει απίστευτα καλά στο πλύσιμο, απλώς γίνεται πιο μαλακό με τον καιρό. Οπτικά, έχει μια όμορφη ντραπέ και μια κομψή τσαλακωμένη εμφάνιση που ενσαρκώνει τα καλύτερα του καλοκαιριού σε ένα ύφασμα.

Τι γίνεται με τα μαξιλάρια, τα παπλώματα και τις κουβέρτες; 

Τα λινά είναι ελαφριά και αφράτα χωρίς προσφέρουν βαριά αίσθηση, επομένως είναι η κορυφαία σύσταση για μαξιλάρια. Είναι επίσης πιο αναπνεύσιμα από ένα συνθετικό γέμισμα, επομένως είναι καλύτερα για το καλοκαίρι και από αυτή την άποψη.

Όσον αφορά τα καλύμματα επίλεξε μια ελαφριά βαμβακερή ή λινή κουβέρτα για το καλοκαίρι με ή χωρίς πάνω σεντόνι. Εναλλακτικά, αν σου αρέσει να κοιμάσαι με πάπλωμα όλο το χρόνο και με το κλιματιστικό ανοιχτό, προτίμησε κάτι ελαφρύ, το οποίο θα είναι ακόμα ζεστό και ουσιαστικό, αλλά όχι αποπνικτικό.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για ανανέωση της κρεβατοκάμαρας που δεν απαιτούν την αγορά ενός ολοκαίνουργιου σετ σεντονιών! Μία νέα παπλωματοθήκη και ένα ζευγάρι μαξιλαροθήκες, ή ακόμα και ένα νέο ριχτάρι, μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση και την αίσθηση του κρεβατιού σας. Το να φέρει χρώμα μέσα από μια ανοιχτόχρωμη κουβέρτα, για παράδειγμα, μπορεί να προσθέσει ενέργεια και ζωντάνια. Από την άλλη, η μετάβαση σε ένα ολόλευκο σετ παπλωματοθήκης και μαξιλαροθήκης δημιουργεί ένα περιβάλλον με γαλήνη και ηρεμία.

 

Σχετικά άρθρα