4 τρόποι για να προστατέψετε τα βαμμένα σας μαλλιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου 

Ο γνωστόν το καλοκαίρι κάνουμε πολλές αλλαγές στην εμφάνιση μας, είτε είναι μια περιποίηση είτε είναι μία αλλαγή στα μαλλιά μας. Όλες χρειαζόμαστε αυτή τη μικρή ανανέωση για να υποδεχτούμε την καλύτερη εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι! Τα βαμμένα μαλλιά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζονται μία extra περιποίηση γιατί η συχνή επαφή με το θαλασσινό νερό, το χλώριο τις πισίνας και τις υπεριώδεις ακρινές του ήλιου, θα καταστρέψει τα μαλλιά με το να χάσουν το χρώμα και την λάμψη τους.

Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν μερικά εύκολα tips για να προστατέψετε το χρώμα των μαλλιών σας και να τα κρατήσετε υγιή και λαμπερά όλους τους μήνες του καλοκαιριού.

1. Ξεπλένετε τα μαλλιά

Μετά την επαφή με το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας καλό είναι να ξεπλένεται κατευθείαν τα μαλλιά σας. Ο συνδυασμός με την ακτινοβολία του ήλιου θα αλλοιώσει το χρώμα των μαλλιών σας.

2. Χτενίστε τα μαλλιά

Καλό θα είναι να κουβαλάτε μέσα στη τσάντα θαλάσσης μια χτένα για να μπορείτε να χτενίζεται τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο. Αυτό θα βοηθήσει να μη σπάνε οι τρίχες και να ξεπλέκονται εύκολα τα μαλλιά.

3. Αντηλιακό μαλλιών

Το Νο1 προϊόν για το καλοκαίρι στη θάλασσα, πέρα από την αντηλιακή προστασία του σώματος, καλό είναι να χρησιμοποιείται αντηλιακό ή λάδι μαλλιών για να προστατεύεται τα μαλλιά σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

4. Καπέλο

Το καπέλο πέρα από ότι θα σας προστατέψει από την έκθεση σας στον ήλιο στο να μην πάθετε ηλίαση, θα προστατέψει και τα μαλλιά σας στο να έρχονται συνέχεια σε επαφή με τον ήλιο.

Αλπίδου Ευαγγελία

Instagram: @evangelie_alp

Σχετικά άρθρα