6 υπέροχες ιδέες για να φτιάξεις τον κήπο σου

Οι εξωτερικοί χώροι βρίσκονται στο επίκεντρο της σεζόν και ο κήπος έχει την τιμητική του ανάμεσά τους. Φέτος ο επιταγές της διακόσμησης προτείνουν κήπους που έχουν σε γαλλικές πασχαλιές, αγγλικού τύπου γλάστρες και πιθάρια, ομπρέλες βγαλμένες από την Τοσκάνη και μερικές μικρές πηγές νερού.

Το υπάρχον τοπίο έρχεται να συμπληρώσει η συλλογή από αγάλματα, πέργκολες και λαβύρινθους από φυτά. Τονίζεται, έτσι, πως η ομορφιά ενός κήπου συχνά προέρχεται τόσο από αυτά που τοποθετούμε σε αυτόν όσο και από αυτά που καλλιεργούμε.

1. Σκαλοπάτια με λευκό ασβεστόλιθο και ζαρντινιέρες

Τα σκαλοπάτια προσδίδουν στον κήπο την αίσθηση πολλών επιπέδων και αποτελούν ένα διακριτικό αλλά κομψό διακοσμητικό. Προτίμησε λευκό ασβεστόλιθο και περιστοίχισέ τα με ζαρντινιέρες γεμάτες φυτά.

2. Υδάτινο στοιχείο 

Όπως έχει ήδη λεχθεί το υδάτινο στοιχείο είναι βασικό στις τάσεις της φετινής καλοκαιρινής σεζόν. Εάν το εμβαδόν του κήπο σου το επιτρέπεις μπορείς να δημιουργήσεις μία πισίνα στην οποία θα μπορείς να δροσίζεσαι ανά πάσα στιγμή. Αλλιώς μία μικρότερη και οικονομικότερη λύση είναι τα συντριβανάκια που μπορείς να τοποθετήσεις σε συγκεκριμένη γωνία του κήπου για να θυμίζει λίγο γαλλική εξοχή.

3. Urdan χαρακτηριστικά

Το στοιχείο της urdan αρχιτεκτονικής μπορεί να προστεθεί και στους εξωτερικούς χώρους ειδικά όταν μιλάμε για κήπους στην καρδιά της πόλης. Εδώ κυριαρχεί περισσότερο το γεωμετρικό στοιχείο στα έπιπλα και οι μίνιμαλ γραμμές, ενώ τα φυτά βρίσκονται σε αφθονία.

4. Αναρριχώμενα φυτά 

Το κυριότερο χαρακτηριστικό των κήπων της εξοχής είναι τα αναρριχώμενα φυτά που αγκαλιάζουν τους τοίχους. Θυμίζουν λίγο εξοχικό με αγγλική φινέτσα και δημιουργούν ένα περισσότερο παραμυθένιο σκηνικό. Μπορείς να επιλέξεις φυτά που αναδύουν γλυκό άρωμα όπως τα γιασεμιά ή να προτιμήσεις την χαρακτηριστική στα νησιά μας βουκαμβίλια.

5. Καμάρες καλυμμένες με φυτά 

Σε αυτή την επιλογή ταιριάζουν υπέροχα τα αναρριχώμενα φυτά. Οι καμάρες προσθέτουν μία πιο κλασική αίσθηση στον κήπο και προσαρμόζονται τέλεια στην είσοδο αυτού ως χώρο υποδοχής. Μπορείς να τις συμπληρώσεις με ένα μονοπάτι που θα οδηγεί στον κυρίως κήπο ή να προτιμήσεις μεγάλες καμάρες που σχηματίζουν κιόσκι και να βάλεις σαλόνι από κάτω.

6. Πολλά φυτά και αρωματικά

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φυτά και καλό θα είναι να υπάρχουν σε αφθονία. Φύτεψε διακοσμητικά φυτά όπως οι τριανταφυλλιές και τα κρίνα, αλλά βάλε και αρωματικά φυτά όπως η λεβάντα για να δώσεις μία περισσότερο μεσογειακή νότα.

Σχετικά άρθρα