Οι 10 καλύτερες συμβουλές ανακαίνισης για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος ανακαίνισης του σπιτιού καθώς ο καιρός βοηθά την ολοκλήρωση των εργασιών. Αν λοιπόν, έχεις και εσύ στο μυαλό σου να ανακαινίσεις έναν χώρο ή ακόμα και ολόκληρο το σπίτι παρακάτω θα βρεις τις 10 καλύτερες συμβουλές για να επιτύχει η ανακαίνιση στο έπακρο.

1. Απλές ζαρντινιέρες με στηρίγματα

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να προσθέσεις λουλούδια και φυτά στο μπαλκόνι σου. Ένα εύκολο έργο θα ήταν να προσθέσεις ζαρντινιέρες με στηρίγματα κάτω από τα παράθυρά σας. Είναι μία απλή αλλά όμορφη προσθήκη και μπορείς να τα φτιάξεις ακόμα και μόνη σου.

2. Νέα κάγκελα σημαίνουν νέα εμφάνιση

Εάν έχεις βαρεθεί τα ξύλινα ή απλά σιδερένια κάγκελα στη βεράντα σου ή στο εσωτερικό του σπιτιού, άλλαξέ τα για μία νέα εμφάνιση. Τα μοναδικά και μοντέρνα κάγκελα για σκάλες και βεράντες είναι η νούμερο ένα τάση της σεζόν και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως μια διασκεδαστική, λεπτή προσθήκη στην εσωτερική διακόσμηση.

3. Προφύλασσε πάντα τα σκαλίσματα και τα καλούπια όπου υπάρχουν

Αν ανακαινίζεις ένα παλιό σπίτι, μην τα διαλύσεις όλα! Τα καλούπια, τα σκαλίσματα και οι εσωτερικές επενδύσεις σε σκάλες και οροφές. Είναι λεπτομέρειες που φέρνουν μια παραδοσιακή αίσθηση και μπορούν να εκσυγχρονιστούν με ένα χρώμα βαφής που συνδυάζεται με το χώρο.

4. Ένα φρεσκάρισμα της εισόδου μπορεί να κάνει θαύματα

Η αλλαγή του χρώματος της πόρτας σου σε ένα ζωντανό μπλε του κοβαλτίου ή ένα απαλό κίτρινο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η είσοδος σου για να δημιουργήσει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση.

5. Οι μεταλλικές πινελιές που προσθέτουν πολυτέλεια

Από αστραφτερούς πολυελαίους μέχρι πινελιές χρυσού, θα καταφέρεις να προσθέσεις λίγη επιπλέον λάμψη στο σπίτι σου. Ένας εύκολος τρόπος για να έχεις μία απλή πολυτέλεια είναι να αλλάξεις τα απλά πόμολα των ντουλαπιών με μερικά πιο περίτεχνα με μεταλλικές λεπτομέρειες.

6. Οι σωστές κουρτίνες ομορφαίνουν ένα δωμάτιο

Είναι μια πολύ ξεπερασμένη εμφάνιση να κρεμάς την κουρτίνα σου ακριβώς στο παράθυρο. Έτσι, μπορείς να παίξεις με το ύψος και επιλέξεις να κρεμάσεις τις κουρτίνες σου δύο 5 με 10 εκατοστά πιο μπροστά από το παράθυρο, έτσι ώστε οι κουρτίνες να “σκεπάζουν” όλο το εύρος του παραθύρου.

7. Μια ολόλευκη κουζίνα χρειάζεται ζεστασιά

Για να ζεσταίνεις μια λευκή κουζίνα είναι η προσθήκη ξύλινων πάγκων ή νησίδων. Έτσι, θα έχεις περισσότερο χώρο εργασίας και συγχρόνως θα έχεις μία πιο όμορφη και φιλόξενη κουζίνα.

8. Σε περίπτωση αμφιβολίας εμπνεύσου από την φύση

Ακολουθώντας την λογική του «nature chic» μπορείς να συνδυάσεις πολλά φυτά με οργανικούς τόνους ξύλου και φινιρίσματα υψηλής ποιότητας, όπως μεταλλικά και πινελιές χρυσού. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό, εύκολο να αναδημιουργηθεί αλλά και οικονομικό.

9. Φέρε τις διακοπές στο σπίτι

Δεν έχεις ένα εξοχικό σπίτι και θέλεις να δημιουργήσεις μια ανάλαφρη και ευάερη ατμόσφαιρα παραθαλάσσιας αγροικίας στην κρεβατοκάμαρά σου βάφοντας το δωμάτιό σου με μια πινελιά μπλε της θάλασσας. Μπορείς να προσθέσεις ριγέ ταπετσαρία και πινελιές ξύλου για ένα απόλυτα ήσυχο και οικείο υπνοδωμάτιο.

10. Ανακάτεψε τις μεταλλικές λεπτομέρειες

Ένα από τα πιο αγαπημένα και ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία είναι ο συνδυασμός μεταλλικών υφών. Για να προσθέσεις οπτικό ενδιαφέρον και μια πινελιά ρετρό αισθητικής, μην φοβηθείς να συνδυάσεις μαύρα ματ φωτιστικά σε ένα μπάνιο με καθρέφτες με χρυσό πλαίσιο και ντουλάπια.

Σχετικά άρθρα