Η Jane Fonda μιλά για την σημασία του να κρατούν οι γυναίκες το σώμα τους δυνατό όσο μεγαλώνουν

Η Jane Fonda είναι ένα σύμβολο γυμναστικής για δεκαετίες, φέρνοντας την άσκηση στα σπίτια των ανθρώπων από τη δεκαετία του 1980 με τις διάσημες κασέτες της. Ενόψει των 85ων γενεθλίων της αργότερα φέτος, η ηθοποιός και ακτιβίστρια μοιράστηκε γιατί είναι τόσο ευγνώμων για το πόσο δυνατή και ευέλικτη εξακολουθεί να νιώθει, μαζί με ένα μήνυμα προς τους νέους, σε μια νέα συνέντευξη στη Vogue.

«Θέλω οι νέοι να πάψουν να φοβούνται μήπως γεράσουν», είπε η Φόντα στο περιοδικό. «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ηλικία, δεν είναι αυτός ο χρονολογικός αριθμός. Αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία σου», είπε. Η προτεραιότητα της κίνησης σε όλη της τη ζωή, έκανε μπαλέτο και αερόμπικ νεότερη και τώρα επικεντρώνεται σε λιγότερο έντονες ασκήσεις, τη βοήθησε να διατηρήσει την υγεία της. Και είναι κάτι που ελπίζει να εμπνέει τη βάση των θαυμαστών της, η οποία εκτείνεται σε πολλές γενιές και ηλικιακές ομάδες.

Συνεχής άσκηση για καλύτερη γήρανση

«Ξέρω καλύτερα από ό,τι ήξερα ακόμα και όταν ήμουν νεότερη ότι ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι ή ποιος είσαι ή πού βρίσκεσαι, το να συνεχίσεις να κινείσαι με τρόπο που είναι κατάλληλος για την ηλικία σου είναι απολύτως κρίσιμο για την υγιή διάρκεια ζωής σου», μοιράστηκε. Για τη Fonda, αυτό σημαίνει ότι αλλάζει τη ρουτίνα της φυσικής της κατάστασης όπως χρειάζεται.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Fonda (@janefonda)

Η εκδοχή της Fonda για την επιβράδυνση πρόσφατα περιελάμβανε μακρινούς περιπάτους, νωρίς το πρωί πριν εργαστεί στα γυρίσματα του “Book Club 2: The Next Chapter” στην Ιταλία. Και δεν είναι κάτι που το θεωρεί δεδομένο. «Δεν κατάλαβα όταν ήμουν νέα», εξήγησε,  ότι «οι νέοι ποτέ δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να κρατάς το σώμα σου δυνατό γιατί δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτούς», είπε. «Το σώμα τους λειτουργεί. Το θεωρούν δεδομένο. Καθώς μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς τη σημασία του».

Επίγνωση για την δύναμη του σώματός της

Τώρα, έχει επίγνωση και ευγνωμοσύνη για τη δύναμη και την ευελιξία της στις καθημερινές δραστηριότητες. «Εννοώ, κάθε μέρα όταν βγαίνω από ένα αυτοκίνητο, ευχαριστώ τις θεές που έχω δυνατούς μηρούς, που έχω κάνει γυμναστική για να κρατάω δυνατούς μηρούς», συνέχισε.

«Όταν κάνω πίσω ένα αυτοκίνητο και πρέπει να κοιτάξω πάνω από τον ώμο μου, είμαι ευγνώμων που παραμένω ευέλικτη και μπορώ να γυρίσω το κεφάλι μου και δεν πονάει. Απλά βασικά πράγματα όπως αυτά τα θεωρείς δεδομένα όταν είσαι νεότερος αλλά δεν μπορείς πια όταν είσαι μεγαλύτερος εκτός κι αν έχεις παραμείνει δυνατός και ευέλικτος».

Παράλληλα με το να παραμένει δραστήρια, η Fonda διατηρεί και άλλες υγιεινές συνήθειες, ειδικά όσον αφορά τον ύπνο και τη διατροφή, μοιράστηκε με τη Vogue. «Κοιμάμαι οκτώ ή εννέα ώρες κάθε βράδυ. Τρώω μια αρκετά υγιεινή διατροφή», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι άκαμπτη» όσον αφορά τη διατροφή της. «Έχω μειώσει πολύ το κόκκινο κρέας. Έχω περιορίσει τα ψάρια γιατί μειώνονται τα αποθέματα ψαριών. Τρώω λαχανικά. Τρώω σαλάτες. Τρώω φρέσκο ​​φαγητό».

Για να τα συνοψίσω όλα, κατέληξε: «Μένω ενυδατωμένη, κοιμάμαι, κινούμαι, μένω μακριά από τον ήλιο και έχω καλούς φίλους που με κάνουν να γελάω. Το γέλιο είναι επίσης καλό».

Σχετικά άρθρα