Ψητές πατάτες πίτσα με λουκάνικο κοτόπουλου: Light συνταγή ιδανική για πρωινό και για δίαιτα

Υλικά:

  • 4 πατάτες
  • 8 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
  • Λουκάνικο κοτόπουλο
  • Μανιτάρια
  • Ρίγανη
  • Τυρί light τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ψήνετε τις πατάτες στους 200 για 40 λεπτά, αφού τις αλείψετε με λάδι και τις τρυπήσετε σε αρκετά μέρη
  2. Αφήστε τις να κρυώσουν και κόψτε τις στη μέση
  3. Αφαιρέστε μεγάλο μέρος της ψίχας και γεμίστε τις με τη σάλτσα, τα λουκάνικα και τα μανιτάρια
  4. Ρίξτε ρίγανη και το τυρί και ψήστε για ακόμη 10- 15 λεπτά
  5. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές

Tips

Μπορείτε την σάλτσα ντομάτας να την φτιάξετε και με φρέσκιες ντομάτες αντί να πάρετε έτοιμη.

Οφέλη

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για ένα γεύμα με λίγες θερμίδες που σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερες ώρες. Για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, ένα ελαφρύ γεύμα είναι το πρώτο και το πιο αποτελεσματικό βήμα σε αυτό το ταξίδι. Μάλιστα, αν προτιμήσετε αυτή την συνταγή για βραδινό και φάτε και νωρίς τότε αυτομάτως θα έχετε ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με τη διαλείπουσα νηστεία.

Κατά την οποία, το σώμα μετατρέπει το αποθηκευμένο σωματικό λίπος σε ενέργεια, αντί να το λαμβάνει από τη γλυκόζη στο φαγητό που καταναλώνεται αυτήν τη στιγμή.

Ένα ελαφρύ γεύμα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εσωτερική σας θερμοκρασία, όπως για παράδειγμα τα κρύα γεύματα. Συγχρόνως, μία ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα σας κάνει λιγότερο διατεθειμένους να τρώτε υπερβολικά ακόμα και στις διακοπές.

Φυσικά, οι λιγούρες μπορεί να γίνουν ύπουλος εχθρός και αυτή γιατί είναι δύσκολο να αντισταθείς στη βουτιά σε μια μπανιέρα με παγωτό όταν ιδρώνεις κουβάδες στην παραλία. Αλλά μόλις αφοσιωθείτε σε φρέσκα και ολόκληρα τρόφιμα, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πόσο καλά αισθάνεστε όταν δεν το παρακάνετε.

Η αυξημένη έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να βοηθήσει το σώμα να συνθέσει αυτόν τον τόσο σημαντικό νευροδιαβιβαστή γνωστό ως σεροτονίνη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για μια ισορροπημένη διάθεση. Οι υδατάνθρακες μπορούν να δημιουργήσουν το ίδιο αποτέλεσμα.. Αλλά όταν είστε ήδη σε καλή διάθεση, το σώμα σας δεν ζητά αυτούς τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και, αντ ‘αυτού, γεμίζει με ελαφρύ ήλιο και ελαφριές τροφές.

Γιάννης Βελέντζας 

Personal Trainer

Τηλέφωνο: 2107779880

Σχετικά άρθρα