Olivia Newton- John: “Έφυγε” από την ζωή από καρκίνο σε ηλικία 73 ετών η γνώστη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του “Grease”

“Έφυγε” από την ζωή σε ηλικία 73 ετών η γνωστή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και ηθοποιός Olivia Newton-John. Είχε τιμηθεί τέσσερις φορές βραβευμένη με Grammy, ενώ είχε γίνει ευρύτερα γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο κινηματογραφικό μιούζικαλ “Grease”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Newton-John (@therealonj)

Όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της, John Easterling, τη Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Newton- John: “Η Dame Olivia Newton-John πέθανε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου”.

“Η Olivia υπήρξε σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για περισσότερα από 30 χρόνια μοιράζοντας το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού. Η θεραπευτική της έμπνευση και η πρωτοποριακή της εμπειρία με τη φυτική ιατρική συνεχίζεται με το Olivia Newton-John Foundation Fund, αφιερωμένο στην έρευνα της φυτικής ιατρικής και του καρκίνου. Αντί λουλουδιών, η οικογένεια ζητά να γίνουν οποιεσδήποτε δωρεές στη μνήμη της στο @onjfoundation (Olivia Newton-John Foundation Fund).”

Η πρώτη διάγνωση με καρκίνο

Τον Μάιο του 2017, η Newton-John ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού που είχε δώσει μετάσταση στο ιερό οστό. Η ομάδα της είπε ότι η Newton-John θα ολοκληρώσει τη θεραπεία με ακτινοβολία φωτονίων, επιπλέον των φυσικών θεραπειών ευεξίας μετά από διαβούλευση με την ιατρική της ομάδα στο Κέντρο Ευεξίας και Ερευνών για τον Καρκίνο Olivia Newton-John στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Newton-John (@therealonj)

“Έχουμε και οι δύο την ίδια ακλόνητη πεποίθηση ότι θα έχει μια υπέροχη ιστορία επιτυχίας”, είπε ο σύζυγός της, John Easterling, 70 ετών, στο PEOPLE εκείνη την εποχή. “Δεν προσπαθούμε να είμαστε θετικοί. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε.” Η Newton-John ήταν γνωστό ότι αποκαλούσε τον εαυτό της ως «καρκινοπαθή», αναγνωρίζοντας ότι έζησε μια πλήρη ζωή παρά τη διάγνωσή της, ζώντας τελικά άλλα πέντε χρόνια.

Αδυνατισμένη στην 40η επέτειο του “Grease”

Τον Αύγουστο του 2018, η ηθοποιός φαινόταν καλά αλλά ήταν αισθητά πιο αδύνατη σε μια προβολή της 40ης επετείου του “Grease” που πραγματοποιήθηκε στο Μπέβερλι Χιλς. Η Newton-John έδειξε ακόμη και τις χορευτικές της κινήσεις με τον John Travolta για τους φωτογράφους στη γιορτή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Newton-John (@therealonj)

Η Newton-John είπε στους δημοσιογράφους τον Ιανουάριο του 2020 ότι δεν άφηνε τον καρκίνο να την επιβραδύνει, λέγοντας: “Το κερδίζω καλά και έτσι το βλέπω. Δεν το σκέφτομαι πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Η άρνηση είναι πολύ καλό πράγμα και γίνομαι όλο και καλύτερη συνεχώς! Καλά τα πάω!”.

Τα πήγαινε καλά τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους καθώς ετοίμαζε τον γάμο της κόρης της Chloe Lattanzi. “Είμαι τόσο τυχερή που εξακολουθώ να κάνω όλα αυτά τα πράγματα”, είπε η Newton-John στο PEOPLE. “Δεν νομίζω ότι φανταζόμουν να ζήσω τόσο πολύ! Νιώθω πολύ ευλογημένη.”

Σχετικά άρθρα